Eu cred ca dezbaterea asta poate continua la infinit. Sunt doua puncte de vedere ireconciliabile.
Am o tema noua de dezbatut: Aplicatiile homeopatiei (sau ale medicinei alopate) in optimizarea pentru motoarele de cautare.![]()
Eu cred ca dezbaterea asta poate continua la infinit. Sunt doua puncte de vedere ireconciliabile.
Am o tema noua de dezbatut: Aplicatiile homeopatiei (sau ale medicinei alopate) in optimizarea pentru motoarele de cautare.![]()
Am adus discutia despre tine pentru ca nu ai idee ce inseamna un studiu clinic, cel despre care spuenam ca toate medicamentele l-au trecut, dar ceri niste date care necesita "research". O pot face, dar simt ca rezultatul nu va fi satisfacator pentru tine, la fel ca in cazul rezultatelor unor studii stiintifice care au trecuti si autorii si sursele. In plus, mai e si link-ul de pe wikipedia cu alte sute de surse. Toate insuficiente, pentru ca tu ai vazut cu ochii tai.
Pentru asta ti-am dat si exemplul pe care nu stiu daca l-ai inteles. Cel in care vezi cu ochii tai ca soarele se invarte in jurul pamantului. Si cu toate astea stim cu totii ca nu e asa.
Ai ajuns totusi, la concluzia la care trebuia sa ajungi de la inceput. Homeopatia nu este altceva decat o "religie la moda". Trebuie sa crezi, iar daca nu te vindeci inseamna ca nu ai crezut destul. Nu se deranjeaza nimeni sa demonstreze ceva, cu toate ca ar fi foarte usor (daca ar functiona). Trebuie sa mergem pe incredere, asa-i?
Ca si cu mersul la manastire s-au vindecat oameni. Dar vezi.. nu este o regula clara. Se vindeca numai cine crede.
Asa, sa revenim la normalitate. Sistemul medical romanesc, asa cum spuneam pe undeva pe la mijlocul topicului, este praf. Realitatea romaneasca forteaza oamenii sa creada in miracole, cu toate ca ele nu exista. Rata de vindecare intr-un spital din Vienna de exemplu este infinit mai mare decat intr-un spital romanesc, chiar daca metodele medicale sunt aceleasi.
Un roman care nu avazut nici macar un spital romanesc si nu stie cum functioneaza decat prin prisma povestilor prietenilor, nu are cum sa fie obiectiv. Si Matei, un baiat excelent dealtfel, este un exemplu ideal. El s-a lasat pacalit si chiar lupta sa demonstreze ca visele cu zane exista. Este rezultatul dezinformarii media, batjocurii autoritatilor pentru adevaratele valori, japca din industria emdicala romaneasca.
Partea proawsta este ca va deschide ochii deabia cand va vedea cu ochii lui cum un medic din Vienna ( e doar un exemplu) te face sa crezi in vindecarea ta, te face sa crezi in tine si sa te simti mai bine inca de la prima intalnire. Si medicul nu e homeopat, nici vreun Urania, nici vreun Oreste. Este un medic simplu.
Lupta mea (stiu ca asa pare) nu este pentru a demonstra ca homeopatia este un vis ud, ca eu sunt convins ca este si argumentul este pus de mine de 100 de ori pe acest topic - nu a demonstrat nimeni ca functioneaza. Pentru toate celelalte medicamente exista teste clinice.
Lupta mea asadar este pentru a deschide ochii si a ii face sa studieze si pe cei care inca mai cred in sarlatani.
As vrea sa repet intrebarea, pentru toti ceilalti:
Cand aflati ca ati trait in minciuna, pe cine sunteti suparati, pe cel care v-a mintit, pe voi insiva, ca nu ati fost destul de vigilenti, sau pe cel care v-a deschis ochii?
Trust, but verify.
Sunteti de acord cu mine sa facem un site in care sa ne dam cu parerea (cu surse, cercetari, motivari, etc.) despre chestiuni de-asta interesante? Adica repet propunerea pe care am facut-o in urma cu vreo 4-5 pagini si la care doar Dan a raspuns si a si argumentant impedimentele unui astfel de proiect ...Sa va aud si pe restul, faceti-va auziti acum! Acesta este momentul! Punem si noi ceva bun pe "hartia online" pentru oameni interesati sa citeasca chestiuni interesante, de calitate?
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)
@iSKY - vrei sa spunem oamenilor ceva ce NU vor sa auda? Degeaba spui adevarul daca nimeni nu e dispus sa il creada.
Asta este si motivul pentru care mi-am facut site de horoscop si cel mai probabil o sa fac si unul de homeopatie.
Nu cred ca e imoral sa iei oamenilor de genul asta bani. Pentru ca ei oricum ii vor cheltui in felul asta. Si stii cum e, mai bine am bani decat sa am dreptate)
Trust, but verify.
"Bagati de seama sa nu va insele cineva.Fiindca vor veni multi in Numele Meu, si vor zice: "Eu sunt Hristosul!"Si vor insela pe multi.Veti auzi de razboaie si vesti de razboaie: vedeti sa nu va spaimantati, caci toate aceste lucruri trebuie sa se intample. Dar sfarsitul tot nu va fi atunci. Un neam se va scula impotriva altui neam, si o imparatie impotriva altei imparatii; si, pe alocuri, vor fi cutremure de pamant, foamete si ciume.
Dar toate aceste lucruri nu vor fi decat inceputul durerilor. Atunci va vor da sa fiti chinuiti, si va vor omori; si veti fi urati de toate neamurile pentru Numele Meu. Atunci multi vor cadea, se vor vinde unii pe altii, si se vor uri unii pe altii. Se vor scula multi prooroci mincinosi, si vor insela pe multi. Si, din pricina inmultirii faradelegii, dragostea celor mai multi se va raci. Dar cine va rabda pana la sfarsit, va fi mantuit. Evanghelia aceasta a Imparatiei va fi propovaduita in toata lumea, ca sa slujeasca de marturie tuturor neamurilor. Atunci va veni SFARSITUL".
Matei Capitolul 24
"Amu cică era odată într-o țară un crai, care avea trei feciori. Și craiul acela mai avea un frate mai mare, care era împărat într-o altă țară, mai depărtată. Și împăratul, fratele craiului, se numea Verde-împărat; și împăratul Verde nu avea feciori, ci numai fete. Mulți ani trecură la mijloc de când acești frați nu mai avură prilej a se întâlni amândoi. Iară verii, adică feciorii craiului și fetele împăratului, nu se văzuse niciodată de când erau ei. Și așa veni împrejurarea de nici împăratul Verde nu cunoștea nepoții săi, nici craiul nepoatele sale: pentru că țara în care împărățea fratele cel mai mare era tocmai la o margine a pământului, și crăia istuilalt la o altă margine. Și apoi, pe vremile acelea, mai toate țările erau bântuite de războaie grozave, drumurile pe ape și pe uscat erau puțin cunoscute și foarte încurcate și de aceea nu se putea călători așa de ușor și fără primejdii ca în ziua de astăzi. Și cine apuca a se duce pe atunci într-o parte a lumii adeseori dus rămânea până la moarte."
Harap Alb, 1877, Ion Creanga
@ alex : genial))
@ dan : e imoral, depinde doar cum poti dormii noaptea.
@isky : Visezi prietene. Daca vrei sa pui ceva bun online, schimba limba, incearca franceza, germana sau engleza. La noi se "mesteca" cancan-ul si semintele, cu toate ca mai sunt 10% care mai si citesc cate ceva, dar fix targetul tau (10%) nu are timp de citit pe net! Nu poti sa schimbi mentalitatea, poti doar sa pierzi foarte mult timp (pretios) sa incerci.
Cat despre un astfel de topic pe un forum seo, no comment.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Inainte sa va hotarati sa il stergeti, dati-mi de stire, sa am timp sa il copiez si sa il pun pe blog.
Trust, but verify.
Sper ca nu glumesti! Ar fi o initiativa foarte buna!
Tom, mi-as dori sa cred ca o mana de oameni cu capul pe umeri, pot schimba o masa de oameni care nu prea au multe in cap.Si inca ceva, fiecare forum are o sectiune de lobby, deci isi gaseste perfect locul chiar si pe un forum de SEO. Si daca citeai cu atentie ceea ce s-a scris, la un moment dat, cred ca Dan si cu mine, am "povestit" despre succesul de care se bucura acest thread, prin interventia mai multor useri, prin argumentele lor solide si sustinute de chestiuni concrete, exacte. De informatiile scrise aici ar fi trebuit sa se bucure si alti oameni, sunt de o inalta calitate, mai ales cele legate de homeopatie si dezbaterile pe marginea fizicii, chimiei si medicinei din ziua de astazi.
Sa inteleg ca sfarsitul lumii e o chestiune a religiei crestine? Oare prin Coran sau in alta parte nu apare nimic despre acest sfarsit? Sunt crestin, recunosc, insa poate ca exista si alte informatii concrete si care apartin altei religii, nu doar cea crestina.
Frumoasa parere! Am trecut prin homeopatie, chimie, fizica cuantica, medicina alternativa, religie si acum ... beletristica! Minunat!Si mai adaugam si un praf de SEO si cred ca vom fi "moleculari" si "atomici"!
Nu există un mare talent, fără o mare voință (Honoré de Balzac)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)