Citat Postat în original de Tom Vezi Post
E cel mai important "exemplu".

Ai 2 probleme la garantie:
1. site-ul nu prinde "pachetul platit", sa zicem top10= prima pagina, in x luni. Ii platesti toti banii sau "te scuzi"?
2. site-ul e penalizat! Ii platesti toti banii + daune = o suma enorma (faliment = material, sau in instanta)

Ai un client de 10k euro/an, care a fost penalizat la ultimul update. Cat platesti? 10k+ daune, sa zicem 50k , ce mai faci atunci?

Asta daca vb de garantii. Dar ce treci la mentenanta, cum calculezi? % din valoarea initiala? Sau o suma fixa lunara/anual? Si daca google face update "foca" si site-ul ajunge in pag 3, ce platesti? Suma din mentenanta sau "daune"?

Si gandestete ca nu vb doar de top 10, ci si de top 5, top 3 sau locul 1, unde mentenanta e foarte grea. Nu poti "incasa" mentenanta de top 3, si site-ul sa stea pe loc 4-5 Tu lucrezi la site, dar el nu urca, deci lucrezi moca.

Discutia e lunga si foarte importanta. Pentru clientii buni trebuie sa oferi contract, iar de la an la an inteleg si ei usor usor cu ce se mananca, si contractul se schimba.

Eu cred ca jobul de seo, nu exista decat pt site-uri mici, sau foarte slabe, iar ele oricum dispar in timp (nu te legi la cap cu contractul, pentru ca o sa dea vina pe tine ca a dat faliment!). SEO pt proiectele mari se face pe "garantii" sau "in house" = cea mai buna garantie!
imi explici te rog ce inseama IN HOUSE?