Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 24

Subiect: Contract prestari servicii SEO

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Am firma de seo (srl), am contractele curente.
    Email la sorin@underclick.ro pentru zip.
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Tom vezi ca in acest caz ai adaugat cativa de 0 in plus. Omul nu va avea contracte asa de mari.
    Si care ar fi diferenta unui contract de 1k sau de 30k? Garantia e obligatorie, mai ales dupa ultimele 2 luni. Am 2 "amici" care sunt faliment din cauza serviciilor seo, facute in timp de 6-10 firme/persoane.

SEO nu mai e munca de freelancer, e munca de agentie = contract. Subiectul cu contractul sau cel de garantii l-am ridicat si eu acum 1 an, dar toti mi-au sarit in cap. Dupa 1 an am inteles si de ce

Eu nu vb de seo pentru proiectele interene (persoanle sau ale agentiei), ci vb strict dpdv al unui client. Am fost client inainte sa fac o echipa "in-house", si din obisnuita, ma pun tot timpul in locul clientului.

Ultimele 2 luni au transformat destul de mult si stilul de lucru, dar si abordarea unei strategii SEO. Multi sunt faliment (mai multi urmeaza), vina lor sau a altora, dar nu cine e vinovat e important, ci faptul ca o strategie SEO te poate falimenta. Strategie buna sau proasta, sincer, momentan se discuta de ce zice "x" sau "y" pe blogul lui, dar nimic concret. Dupa 2 luni te uiti la o nisa cum e de ex "bilete avion" si vezi +34, -21, +8,..... nu e posibil asa ceva cand tu ai un target de realizat, i-ai promis clientului top 5 in "x" luni, iar el se uita ca in fiecare zi e in alt loc sau alta pagina!

Ex: Stai 10 luni locul 1 pe o nisa, cresc nr de comenzi, iti cresti nr de angajati (si asta vine cu birou+pc+...), stock, ....... si vine un "raport" simplu, sau o petrecere de "pinguini". Nu sti ce e cu tine, astepti, astepti, .... dar platesti perioada asta salarii, chirii,...... si tot astepti. Mai platesti sa-ti scoata penalizarea (sunt servicii), mai lucrezi la site = costuri, ...... si tot astepti. Cand te-ai lamentat cu idea ca "asta e", platesti sa-i "penalizezi" pe ceilalti, ca doar ei ti-au facut raport. .......si tot platesti.

Parca ti-ai depus banii la Caritas

Daca locul 1 a fost pe baza unui contract cu o agentie/freelancer/consultant SEO , ai pretentia la daune, si nu sunt deloc mici. Gandestete ca ai un magazin care are cifra de afaceri de 200.000 ron lunar, si de 3 luni a ajuns la 5000 ron lunar. Cine plateste? Si cat?

Eu vb din postura unei agentii cu site-uri penalizate, cu proiecte maricele, si o mana de clienti pentru serviciile SEO. Discutia asta am avut-o de x ori, si am ajuns la concluzia ca serviciile de SEO sunt foarte sensibile, de aceea nici nu le mai ofer de multe luni.

Nu vb de "inscriere in directoare, dir de articole" si "comentarii", astea sunt servicii basic, le poate cumpara clientul singur, si in acelasi timp sa-si asume riscul. Dar pentru serviciile mele, trebuie sa-mi asum riscul in care daca site-ul e penalizat (1 zi, 1 luna, 1 an, forever) eu trebuie sa suport pierderile clientului!

A deschis Krumel un post acum 1 luna: Mai "luati" clienti dupa penguin? Peste 70% au zis DA. Deci ce sa mai vb de contracte si garantii, cand nimeni nu stie defapt ce se intampla.

Imi urca site-ul, tare google! Dar de ce iti urca?
    Mi-a "cazut" site-ul 50 de pozitii, stie cineva ce am patit?
    Am site-ul penalizat, de ce?
    Se de-indexeaza directoarele?
    De ce de 2 luni sunt fluctuatii zilnice? Oare Google o sa ofere rezultate random?
    Daca am primit mail, scot linkurile?
    Dar daca scot linkurile, eu ce mai fac? Ce-i zic la client?
    ......

Cei 70% ar trebui sa raspunda la intrebarile astea, si sa ofere si o strategie de viitor, macar pe nisele pe care nu sunt concurenti.

Cat despre seo in-house, e varianta mai simpla, pe termen lung, si sincer, daca arunci o privire la site-urile din top 10 (optimziare seo), realizezi ca e defapt singura solutie.

Vreau sa vad si eu un contract cu "garantii clare", "cum se plateste mentenanta", cum se platesc pozitiile "long tail" ne-incluse in contract, ...... si atunci o sa apelez si eu la serviciile respective, pentru ca-mi ofera macar idea de seriozitate!

Mai scriu?
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Clawdel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    28

Implicit

Vreau sa vad si eu un contract cu "garantii clare", "cum se plateste mentenanta", cum se platesc pozitiile "long tail" ne-incluse in contract, ...... si atunci o sa apelez si eu la serviciile respective, pentru ca-mi ofera macar idea de seriozitate!
    Pentru un contract cu "garantii clare" ar trebui sa vorbesti cu un jurist care stie ceva in domeniul online. Ideea este ca sunt doua tipuri de obligatii din care rezulta garantii diferite si modul cum formulezi contractul e important.

De exemplu cand spui in contract ca asiguri locul 1 in Google dupa X timp iti asumi o obligatie de rezultat, determinata. In concret esti tinut sa obtii ceea ce ai promis, si daca nu respecti contractul, intervine raspunderea contractuala si da, se pot cere daune in conditiile de mai sus: Daca locul 1 a fost pe baza unui contract cu o agentie/freelancer/consultant SEO , ai pretentia la daune, si nu sunt deloc mici. Gandestete ca ai un magazin care are cifra de afaceri de 200.000 ron lunar, si de 3 luni a ajuns la 5000 ron lunar. Cine plateste? Si cat?
    Neindeplinirea rezultatului, face ca cel ce se obliga sa fie prezumat in culpa, astfel ca revine sarcina lui sa faca dovada ca neexecutarera obligatiilor contractuale nu-i este imputabila - de exemplu dai vina pe Google, insa trebuie sa demonstrezi asta

Cand vine vorba de servicii SEO - vorbesc aici pentru cei care ofera astfel de servicii - consider ca cel mai bine este sa ai in vedere obligatia de mijloace.
    Mai exact esti tinut sa depuii toate eforturile si sa manifesti stradania pe care o reclama urmarirea scopului sau a obtinerii unui rezultat, fara ca insusi rezultatul urmarit sa constituie obiectivul obligatiei.

O analogie simpla ar fi obligatia profesorului de a pregati un elev in vederea unui examen; daca elevul pica examenul, profesorul nu poate fi tras la raspundere decat in urmatoarele conditii: trebuie facuta dovada ca el este in culpa de a nu fi depus diligentele necesare, de a nu fi folosit mijloacele necesare, care ar fi putut ducela obtinerea acelui rezultat. Deci o situatie mai usoara pentru cel care presteaza servicii.

V. GARANTII

5.1. Prestatorul de servicii garanteaza pentru serviciile prestate in felul urmator
    [descrierea garatiilor]

Sa-mi zici si mie ce scrii aici
    In privinta garantiilor, poti trece toate mijloacele necesare (rapoarte la x interval de timp, x tipuri de munca: link-building, usability, link bait si ce tehnici SEO mai exista) fara sa promiti un rezultat concret. Acum depinde si de intelegerea de care da dovada beneficiarul serviciilor SEO, si bineinteles credibilitatea celui care presteaza munca.

Eu cred ca jobul de seo, nu exista decat pt site-uri mici, sau foarte slabe, iar ele oricum dispar in timp (nu te legi la cap cu contractul, pentru ca o sa dea vina pe tine ca a dat faliment!). SEO pt proiectele mari se face pe "garantii" sau "in house" = cea mai buna garantie!
    Chestia asta e adevarata pentru ca exista deosebiri intre contractul individual de munca si contractul civil de prestari de servicii.
    In contractul de munca, angajatorul este interesat de prestarea muncii ca obligatie de mijloace (dispozitie legala); in cel de-al doilea contract - prestari servicii - beneficiarul este interesat de materializarea muncii, de rezultatul ei, deci de o obligatie de rezultat. Asadar, un contract de prestari servicii necesita garantii in plus, as zice o situatie dezavantajoasa pentru prestator...

In concluzie, incheierea contractului este guvernata de principiul libertatii contractuale, asta inseamna ca partile pot incheia, in limitele legale, o multitudine de contracte, important este sa stii sa negociezi si daca poti realiza ceea ce promiti.

DISCLAIMER: Nu fac SEO, deci nu stiu care e situatia in practica, eu vorbesc din punct de vedere legal ce optiuni si ce reglementari exista.

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Si care ar fi diferenta unui contract de 1k sau de 30k? Garantia e obligatorie, mai ales dupa ultimele 2 luni. Am 2 "amici" care sunt faliment din cauza serviciilor seo, facute in timp de 6-10 firme/persoane.
    Garantia nu e obligatorie cat timp firma de seo nu are contract cu google, in sensul ca google nu garanteaza sub nici o forma ca va mai exista ca motor de cautare peste 2 saptamani.
    Mi se spunea 1nesco

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de 1nesco Vezi Post
    Garantia nu e obligatorie cat timp firma de seo nu are contract cu google, in sensul ca google nu garanteaza sub nici o forma ca va mai exista ca motor de cautare peste 2 saptamani.

Si daca site-ul pica din cauza firmei de SEO ? Tu ai firma dar te feresti sa ii pui pielea la bataie in caz de ceva nasol, nu ?
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Ca orice alta societate comerciala. Ar merge si cu garantie/pozitie, situatie in care vei avea nevoie de serviciile unor juristi (evident, cu plata) ceea ce automat conduce la costuri mult mai mari.
    Mi se spunea 1nesco

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Eu spuneam de garantare in caz de probleme cu site-urile clientilor, nu garantare pentru pozitii mai bune. Nu cred ca ai nevoie de jurist pentru un astfel de contract. De jurist poti avea nevoie doar daca site-urile ar avea probleme.

In contractul pe care l-ai pus ca si exemplu, tu - ca si firma, garantezi doar confidentialitatea contractului. Atat. Mi se pare cam putin.

In situatia ipotetica in care ii busesti site-ul in cautari, el nu o sa aiba nici macar dreptul sa faca aceasta situatie cunoscuta altora, din moment ce a fost de acord cu confidentialitatea contractului.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Aaaaa, acum am inteles.
    Pai e exact putin invers.
    E un model adaptat dupa modelul unei multinationale care a externalizat serviciile.
    Ei au cerut in primul rand confidentialitatea datelor pentru ca imi permit accesul la extrem de multe resurse.
    Referitor la potentiale busituri, au inteles foarte bine ca nu exista autoritate romaneasca sau internationala autorizata sa declare o anume actiune ca benefica sau contrara intereselor site-ului.
    De regula se face un plan de actiuni pe termen lung si scurt pe care beneficiarul il aproba sau nu.
    Apoi munca efectiva.
    Mi se spunea 1nesco

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    52
    Posturi
    616
    Putere Rep
    36

Implicit

Acum vin si eu cu o intrebare:
    Bun se incheie un contract in care sa stipuleaza ca SEO-istul trebuie sa plateasca 100k ron in cazul in care siteul firmei intra in penalizare, este busit sau mai stiu ce. Sa zicem ca acest client are probleme cu firma si vrea sa in inchida si implicit si siteul (juridice de alta natura, probleme falimentare, habar nu am , probleme) si 10 euro de fivver ia un blast de 400K de linkuri si imediat siteul e penalizat, vine la tine sa-ti ceara daune ca e un contract la mijloc si "doar tu" te ocupai de seo
    Cine te apara in cazul asta?

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Ar cam trebui sa demonstreze ca e din cauza firmei. Exista notiunea legala de "expert seo" in Romania?
    Mi se spunea 1nesco

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. contract vanzare cumparere
    De demonbogdan în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 26th August 2010, 11:32
  2. Contract
    De Cristi_XP în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 27th February 2009, 14:41
  3. contract google
    De kmedia în forumul Adsense
    Răspunsuri: 1