Daca ai site ce isi desfasoara activitatea pe turism/imobiliare, firma ce detine acest site trebuie sa aiba CAEN din turism/imobiliare?!
Daca ai site ce isi desfasoara activitatea pe turism/imobiliare, firma ce detine acest site trebuie sa aiba CAEN din turism/imobiliare?!
Hmm..ar merge o lada de bere
Nu exista nici-o restrictie in acest sens.
Pentru turism, iti trebuie sa ai brevet de manager in turism si agentia trebuie sa aiba si ea brevet chiar daca esti agentie online.
Uite un exemplu![]()
Exemplu brevet
La imobiliare nu ma pricep![]()
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
Daca intermediezi tranzactii imobiliare sau vinzi vacante atunci iti trebuie CAEN din domeniul respectiv si trebuie sa respecti regulile domeniului respectiv. La turism nu stiu, la imobiliare doar CAEN-ul e suficient la acest moment.daca esti agentie
Daca tu, prin intermediul site-ului nu vinzi/intermediezi nimic, doar prezinti in scop publicitar anumite oferte ale tertilor (gen anunturi imobiliare sau publicitate pentru firme de turism) atunci nu iti trebuie cod CAEN pe domeniul respectiv. Dar iti trebuie codurile pt publicitate pe web.
Practic, in orice domeniu iti trebuie CAEN+autorizatii pt produsele/serviciile pe care le facturezi. Daca facturezi publicitate iti trebuie CAEN de publicitate, daca facturezi servicii turistice/imobiliare iti trebuie... ai prins ideea.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.
Pentru a vinde un produs, serviciu ai nevoie de codul CAEN care se refera la acea categorie. Codul CAEN nu este suficient sa apara in statut, trebuie sa fie activ. Poti insa sa a site de profil turistic care de fapt sa vand spatiu de publicitate firmelolor de profil, in acest caz trebuie sa ai activ codul CAEN care se refera la publicitatea, servicii online.
Am un Blog
Ideea este urmatoarea:
In principiu poti intreprinde orice activitate (chiar daca nu e activitatea ta principala unde ai cod CAEN pe certificatul de inregistrare de la Registrul Comertului) cu conditia ca activitatea respectiva cu codul CAEN corespunzator sa fie incrisa in Statut.
Asta e valabila pentru majoritatea activitatilor de productie, comert si servicii.
Exista insa domenii unde legea cere Certificari speciale cum ar fi:
- Contabilitate - Fiscalitate
- Turism
- Farmacii
- Radiologii
si mai sunt si altele pe care nu le stiu.
Asta este insa regula![]()
Eu ma referam la cazul urmator:
Ai un site de anunturi pentru imobiliare, si vrei sa taxezi pe fiecare individ care isi posteaza anuntul pe site-ul tau.
Deci tu practic doar ii hostezi anuntul si atat, aici ai mai avea nevoie de CAEN pentru imobiliare?
Tu doar oferi platforma pentru a posta anunturi, deci nu intermediezi nimic, doar oferi un serviciu web.
LE: Va multumesc pentru lamuriri. Din postul lui big, am inteles ca imi trebuie doar CAEN-ul pentru publicitate web.
Ultima modificare făcută de inSecure; 18th October 2009 la 15:35.
Hmm..ar merge o lada de bere
Daca faci un contract cu agentia pe servicii informatice e ok.
Toate datele de contact vor fi ale agentiei.
Agentia de plateste fie cu un fee lunar, fie cota din margin etc.,
lucruri care vor fi stipulate in contract.
M-am gandit si eu la astfel de business
Numai ca la mine nimeni nu a vrut sa colaboram (o farmacie, o firma de contabilitate si o firma de aere conditionate)![]()
Dar nu-i o idee rea![]()
Farmacie online , in sensul eliberarii tuturor produselor farmaceutice , chiar nu poate exista din cauza restrictiilor legislative . Exista siteuri care comercializeaza produse farmaceutice de tip OTC ,adica cele ce se pot lua fara reteta de la medic . Practic , farmacii online nu se pot infiinta .
La modul general , pentru o firma care promoveaza anunturi imobiliare contracost ( care nu imtermediaza contracte imobiliare ), nu-i trebuie cod CAEN pentru imobiliare , tot asa cum nu-i trebuie unui ziar in care se publica anunturi imobiliare cod CAEN pentru imobiliare Bineinteles ziarul percepe taxa de la clientii care publica anuntul .
Similar la partea de turism . Depinde ce face cu siteul respectiv .Daca doar promovezi oferte turistice nu e nevoie de cod CAEN .
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)