Pagina 6 din 7 PrimulPrimul ... 4567 UltimulUltimul
Rezultate 51 la 60 din 68

Subiect: Impozitul forfetar

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Nu stiu ce sa zic, daca ma pun in papucii guvernului, probabil mi se parea fireasca o astfel de lege. Dar nu pot sa fac asta prea mult, pentru ca 24 de ore, timp de 7 zile pe saptamana timp de 4-4,428 saptamani pe luna sunt in papucii co-proprietarului unei firme mici care reinvesteste aproape tot ce prinde. 500-1000 de euro pe an nu mi s-ar parea o suma imensa, daca nu ar veni langa celelalte 20 de chestii care trebuie sa le platesc in stanga si in dreapta pentru ca am firma.

Efectul e mai degraba psihologic, pentru ca e inca un semn ca lucrurile merg spre rau pentru o firma. Si problema nu e atat ca multi isi inchid firmele inactive sau semi-active, problema e ca sunt descurajati oamenii cu idei sa-si faca una.

Probabil ca la nivel macro-economic ar fi fost o taxa potrivita pentru Romania, dar cred ca nu s-a luat in calcul factorul psihologic amintit mai sus.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

E pacat mai ales pentru start-up-uri si firme care incearca sa construiasca ceva pe termen lung. Am citit undeva ca in ultimele saptamani cifra firmelor radiate a crescut cu vreo 400% fata de cea din anii anteriori. Iar de infiintare de firme ce sa mai spun...
    Vom ajunge o generatie de robotei care va avea ca singur scop - trezirea -> serviciu (sef idiot) -> acasa. Fara perspective (teoretice macar) suntem deja morti.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    49
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Impozitul forfetar sugruma spiritul antreprenorial si este o recunoastere a neputintei guvernului de a combate evaziunea fiscala.

Pe de alta parte este un lucru bun , pentru ca statul sebazeaza pe contribuabili , si atunci cand contribui incepi sa intrebi din ce in ce mai des ce face guvernul cu banii si sa te implici in diverse organizatii cu ajutorul carora si vocea ta de contribuabil sa poata fi auzita .

Incepi sa intrebi de ce s-a infiintat ministerul turismului , ministerul tineretului si sportului , ministerul economiei , si mai ales de unde dracu a avut Ioana Basescu bani sa-si cumpere penthose la 800 si ceva de mii de euro , si cum a putut sa se imprumute Traian Basescu 200 000 de dolari punand garantie o fabricuta de inghetata , intr-o perioada in care romanii de rand nu puteau sa-si deschida un cont in banca , dar sa se mai si imprumute .

Eu ma gandeam sa-mi deschid o firma , dar acum am renuntat la idee , si astept sa cumpar una care e aproape de faliment , pentru ca in perioada imediat urmatoare o sa fie destule care o sa intre intr-o perioada dificila .

attempt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    12th February 2007
    Locaţie
    Satu Mare
    Vârstă
    43
    Posturi
    490
    Putere Rep
    36

Implicit

Asa cum spuneau si altii pe aici, cred si eu ca impozitul forfetar are
    1. un aspect psihologic pe un fundal de criza
    2. o presiune pe firmele mici care se aduna la alte taxe si impozite. Era ok daca se scoteau 3 impozite si intra acesta.
    3. o frana pentru micii intreprinzatori care vor ezita sa isi inregistreze incasarile prin formarea unei firme
    4. presupune situatii absurde. O firma daca a vandut bine in primul trimestru 2008 iar in restul anului decent, si in 2009 are vanzari aproape de 0 din cauza crizei, va trebui sa faca rost de bani pentru felul cum a vandut anul trecut.

wrc
    wrc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    13th October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    217
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de romania inedit Vezi Post
    Eu ma gandeam sa-mi deschid o firma , dar acum am renuntat la idee , si astept sa cumpar una care e aproape de faliment , pentru ca in perioada imediat urmatoare o sa fie destule care o sa intre intr-o perioada dificila .
    care ar fi avantajul?

Tudi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    30th December 2007
    Locaţie
    Cluj-Napoca
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.581
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de attempt Vezi Post
    4. presupune situatii absurde. O firma daca a vandut bine in primul trimestru 2008 iar in restul anului decent, si in 2009 are vanzari aproape de 0 din cauza crizei, va trebui sa faca rost de bani pentru felul cum a vandut anul trecut.
    Chiar, ar merita atins si subiectul asta. Nu ma pricep la economie sau la legislatia economica, dar e normal sa fie aplicat retroactiv pe 2008? Nu stiu cum sunteti voi, dar mie imi place sa imi planific fiecare banut si fiecare cheltuiala. Daca stiam ca voi avea de platit 1000 de euro de anul trecut nu era deloc o problema, dar nu imi place sa ma trezesc cu surprize de genul "ai de platit 1000 de euro peste o luna" de la contabila (cum am mai patit, partial din vina mea, partial din cea a contabilei care m-a anuntat tarziu de niste impozite adunate).

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    42

Implicit

Impozitul forfetar a fost declarat constitutional de curtea constitutionala in urma contestatiei unui grup de parlamentari...

Nu m-ar deranja impozitul forfetar daca guvernul n-ar fi cu fundul in 2 luntrii: eu nu platesc impozit forfetar ci acel 16% pentru ca valoarea pe carer o am de plata la bugetul de stat e mai mare calculand 16% din profit decat cat as avea de plata platind impozit forfetar...

Dar in iulie-august-septembrie voi plati cel mai probabil si eu impozit forfetar...

Deci ati inteles sper... nu-mi place ca se foloseste ocaua mica si ocaua mare...

Octavian este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de romania inedit Vezi Post
    ....

Din pacate o sa descoperi ca te costa mai mult decat daca ti-ai face tu una noua. Plus ca la firma noua nu o sa platesti forfetar, in cazul in care o inchizi in 2010.

romania inedit este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th October 2007
    Locaţie
    Slatina
    Vârstă
    49
    Posturi
    793
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Octavian Vezi Post
    Din pacate o sa descoperi ca te costa mai mult decat daca ti-ai face tu una noua. Plus ca la firma noua nu o sa platesti forfetar, in cazul in care o inchizi in 2010.
    Stiu ca ma costa mai mult , dar vreau o firma care are un istoric , ceva active si nitel profit , chiar daca sunt decat pe hartie , nu un start-up .

phoenixdlr este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th October 2006
    Posturi
    13
    Putere Rep
    0

Implicit Ia gandeste logic !!

Citat Postat în original de warrior Vezi Post
    Legea asta e data special pentru cei care au facut o obisnuinta din a evita plata impozitelor.

Adica ceva de genul.. firma ta genereaza un profit de 10 000 ron pe luna, si ce te gandesti tu, de ce s aplatesti 1600 lei pe luna la stat cand poti sa cumperi facturi false de pe centura Bucurestiului si sa ajungi la un profit nesemnificativ.

Daca ai o firma care merge in pierdere mai bine o declari falimentara si gata. In fond, pentru ce lucrezi la o firma care nu iti genereaza profit?
    Uite de ce poti avea o firma care nu are profit sau ma rog, profit mic. Si sa vrei sa functioneze. Am o firma de 4 angajati dintre care doi sunt eu si sotia. Chiar daca firma nu are profit mare noi eram multumiti ca aveam salariu. Acum ce vom face? Va trebui sa platim impozitul forfetar din salarii, ceea ce cred ca ar fi aberant. Vom suspenda activitatea firmei ( pana pleaca incompetenta de la putere ) si atat eu si sotia ne vom angaja in administratia de stat ( avem studiile necesare, varsta si relatiile sa o facem ) si vom trimite ceilalti doi angajati in somaj. Si ca firma noastra sunt multe alte firme. Faceti socoteala ce avantaj va avea bugetul statului cu acest nou impozit. In loc sa se carpeasca se va sparge.

Pagina 6 din 7 PrimulPrimul ... 4567 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •