Hostingul platit e treaba cu "Dai un ban, dar stii ca face", deci e prima optiune. Ori iei un cont de reseller si le tii pe cele mai importante acolo + inca 1-2-3 mici de sustinere sau alte proiecte pe care nu vrei sa le amesteci cu cele din grupul mare.

Hosting gratis: problema mare e ca au niste servicii de care nu beneficiezi: ba nu ai baze de date, ba nu ofera backup, ba nu poti sa pui mai multe domenii, ba nu ofera nu stiu ce ... sau te trezesti ca s-a inchis siteul si ai pierdut tot.

Bloguri gratuite: e cu scarpinat mult. Blogspot tre folosit cu prudenta, wordpress s-ar putea sa-ti stearga contul daca te vad ca faci linkuiala, alte platforme la fel e posibil sa te trezesti cu ele sterse.

Am prezentat putin cam sumbru partea cu free, desi se pot gasi solutii. Daca ai niste bani mai bine ia ceva platit + ceva free de rezerva/alte chestii.
Mai depinde de ce tip de afiliere faci si cate domenii ai, ce resurse o sa folosesti/consumi. Daca ai doar 5 domenii poti sa ai doar un shared hosting la 1 euro pe luna.
------

Personal: Pentru proiectele mele si afilierea pe care o fac eu am 5 hostinguri mici si cateva zeci de bloguri gratuite. Asta pentru ca nu vreau sa dau mai multi bani decat acum si pentru ca imi merge pe nisele pe care le folosesc. Dar hostul platit ramane la inaltime si proiectele principale le am pe host platit, pentru ca pot sa-l utilizez cum vreau, sa aranjez siteurile cum vreau eu, nu cum vor (permit) altii.