19th February 2012, 11:19
2 out of 2 members found this post helpful.
Sistemul la care te gandesti functioneaza doar in cazul in care exista un singur contract de promovare, in speta, magazinul respectiv are o singura sursa de promovare. Daca vrea mai multe surse, deja inseamna afiliere, ptr ca nu am cum sa denumesc altfel un sistem care implica trackingul sursei. In alta ordine de idei, poti sa faci seo pe magazin si ajungi cam la aceeasi idee.
Doar o parte din afiliati se plang de fraude, incasari mici si lipsa platilor, a se vedea ca exista persoane care incaseaza zeci de milioane luna de luna.
19th February 2012, 13:25
1 out of 1 members found this post helpful.
Postat în original de
RoxanaN
Sistemul la care te gandesti functioneaza doar in cazul in care exista un singur contract de promovare, in speta, magazinul respectiv are o singura sursa de promovare. Daca vrea mai multe surse, deja inseamna afiliere, ptr ca nu am cum sa denumesc altfel un sistem care implica trackingul sursei. In alta ordine de idei, poti sa faci
seo pe magazin si ajungi cam la aceeasi idee.
Doar o parte din afiliati se plang de fraude, incasari mici si lipsa platilor, a se vedea ca exista persoane care incaseaza zeci de milioane luna de luna.
Din parteneriat se pot castiga si sute de milioane, daca ai un site cu trafic decent.
In ce priveste trackingul, asta e doar o chestiune tehnica, care e rezolvabila. Vorbeam de transparenta. Sistemul poate fi impartit pe gestiuni asociate direct fiecarui site, cu vanzari online monitorizate in ce priveste sursa si asociate clar sitului in cauza, astfel incat ambele parti sa detina controlul asupra ceea ce se intampla.
Incep sa cred ca o principala problema a romanului este neincrederea. Da, pot fi fraude, dar cu 19 din 20 oameni cu care lucrez NU am probleme de acest gen. Pe principiul asta, ar insemna sa nu lucrez cu cei 19, din cauza ca al 20-lea s-ar putea sa ma fenteze.
In general vorbind: Daca nu ai intuitie si nu stii sa evaluezi oamenii cu care colaborezi, n-ar fi bine sa faci nici afiliere. Eventual s-ar putea sa fie riscant si sa te duci la munca.
19th February 2012, 15:26
Postat în original de
mariusnegre
Eu nu prea imi dau seama cu ce difera propunerea ta fata de inscrierea intr-un program de afiliere propriu al unui magazin/companie. Vorbesti despre cedarea unei parti din vanzari (comision de afiliere) , contract cu magazinul ( contract de afiliere directa cu furnizorul), feed de produse ( sunt sigur ca exista magazine care au), tracking (exista solutii)... Inca o data din cate imi dau seama este un contract clasic de afiliere cu un singur magazin care iti pune la dispozitie feed de produse, are tracking propriu si in care ai incredere pentru a il promova exclusiv pe site-ul tau.
Daca am inteles corect, atunci problema de incredere pare a fi mai degraba la webmaster care ar trebui sa aiba incredere ca un singur magazin va reusi sa ii aduca o rata de conversie buna.
Da, destul de bine punctat.
Rerferitor la problema de incredere: Asta nu poti demonstra dinainte. Probabil ca singura solutie pentru webmaster, este sa incerce si sa vada ce rezultate apar.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Postat în original de
lovelife
Sa inteleg ca tu propui sa ne afiliem la magazinul tau? ce vinzi?
Nu, nu am propus nimic concret de acest gen in prezent. Daca o sa o fac, o sa apara pe marketplace.
Doar studiez posibilitatile pentru actiuni viitoare pentru cateva proiecte de magazin virtual, care sunt in lucru. Nu am lucrat inca cu afilieri (doar am experimentat virtual ideea, discutand intr-un thread).
"Pritocesc" insa gandul ca un parteneriat strategic, o afiliere cu un site cheie, poate fi mai eficienta de ambele parti, mai ales daca esti eficient ca si vanzator, situatie in care fiecare parte este eficienta pe segmentul ei si rezultatul poate fi reciproc profitabil.
Cred insa ca nu am reusit sa exprim destul de clar o diferenta oarecum subtila intre felul in care decurge o afiliere in general si ceea ce vad eu ca si alternativa.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Una din diferentele subtile, pentru care as folosi mai curand cuvantul asociere in loc de afiliere, si parte din profit in loc de valoarea comenzii. Ceea ce ar fi cam in felul urmator:
Ca afiliat, castigi un procent din vanzarile facute. Ceea ce e bine sau nu prea.
De exemplu, poti sa aduci 10.000 de clickuri unui site de vanzari, pe o nisa foarte concurentiala sau in cadere. Costul reclamei tale s-ar putea sa fie ucigator pentru acel client, iar procentul oferit ca afiliat sa ti se para foarte mic.
La extrema cealalta, sunt cazuri in care poti genera multe comenzi si tu sa castigi sa zic 5% din valoarea comenzii, in timp ce clientul tau lucreaza cu adaos de 200%. Si am intalnit destule situatii de acest gen.
La modul asta, atat vanzatorul cat si afiliatul sunt stimulati sa colaboreze astfel incat rezultatele ambelor parti sa fie semnificative, si corect impartite. Plus ca, daca vanzatorul isi optimizeaza procesul de vanzare, mi se pare corect sa castige si afiliatul, pentru ca e vorba de un parteneriat cum am incercat sa definesc. Iar daca afiliatul genereaza trafic mai bine targetat, facand tweaking la site, si vanzatorul va avea mai multi bani a urmare a acestui parteneriat.
Poate suna putin idealist, nu stiu.
Adaugat ulterior: Multi stiu, dar imi permit sa repet totusi: In afaceri, trebuie ca ambele parti sa castige. Altfel nu e afacere, ci escrocherie.
19th February 2012, 17:22
nu te supara, dar batii campii elegant. Ai inceput cu alternativa la afiliere, acum ne explici cum se face afilierea. Comision din profit sau din valoarea comenzii este cam aceeasi traznaie, tot o suma de bani primeste cel care iti aduce clientul, iar in ceea ce priveste stabilirea profitului imi spune ca esti un pic pe dinafara sistemului comercial, daca consideri ca e asa de simplu sa imi spui care e profitul tau pe o anumita vanzare. Ah, daca te referi la adaos, sigur, aia e o chesti simpla.
Sunt multe magazine ce au venit cu sistem propriu de afiliere, dar cu f mici exceptii, nu e nici unul fericit pe tema asta. Platforma 2p este decenta, piata digitala vine tare din urma, emag are felia lui, cam toata lumea se raliaza la acestea. Diferente vor mai fi cand amazon va deschide pagina in .ro, iar intuitia imi spune ca se va intampla relativ curand, iar in acel moment piata de afiliere va suporta o adevarata revolutie.
19th February 2012, 19:40
de fapt ce vrei? Kidu cam are dreptate referitor la exprimarea ta... Oricum, ce spui tu acolo ca stii profitul in orice moment este o bazaconie, se poate intampla in afaceri din cateva nise foarte-foarte stabile (sau liniare). De rest depinzi enormi de clienti/lucrari/contracte, de preturi, de curs valutar, etc.
Visezi ca va accepta cineva sa iti trimita clienti pe baza unui comision "sa-vedem-ce-profit-imi-ramane" ? In Romania??
Daca ai un profit oarecum liniar pe o nisa anume, comision din valoarea vanzari sau comision din profit, este aceeasi chestie pentru afiliat, pentru ca vei respecta proportile, de ex, nu vei da 3% din vanzare, ci 10% din profit ( cifrele sunt pur exemplu). Cu ce crezi ca il atragi mai mult? Din contra, chestia cu profitul il va retine ca si mod de calcul.