Adica un fel de: Website rental / direct contract cu selllerul, si definesc mai jos:
Afiliatii se plang de lipsa platilor, fraude, netransparenta, si incasari mici (de multe ori, pe buna dreptate). Posesorii de magazine virtuale se plang de fraude si trafic care nu converteste (si poate de altele dar mi-a scapat mie).
Concluzie: Nimeni nu castiga, toata lumea pierde.
Intreb atunci: De ce nu ar incheia un posesor de site cu trafic bun, un contract direct de parteneriat cu o firma care opereaza un magazin virtual in domeniu? In cazul in care ambele parti inteleg avantajele clare ale sistemului, mie mi se pare mult mai bine asa.
Avantaje posibile:
- Maximum de profit: Ambele parti ar face bani mult mai frumosi. Pe mine personal, nu m-ar deranja sa ofer, de exemplu 20-25% din profitul realizat, celui care practic ofera modalitatea de promovare.
- Cadru contractual clar, bine stabilit (este necesar)
- Transparenta (acces transparent al ambelor parti la date). Nota: nu cred totusi ca asta este o problema desi multora li s-ar parea;
- Constanta. In loc sa te chinui mereu sa cauti alte sisteme de afiliere, ai unul prin care tot juice-ul de vanzari al sitului tau este extras.
- Produsele operatorului de magazin virtual se pot integra direct in site printr-un feed, sistem care ar genera vanzari mult mai bune si eficienta maxima pe ansamblu.
- Fiecare se concentreaza pe ceea ce stie mai bine: Webmasterii pe situl lor si SEO, cei care fac vanzari pe fluxul de vanzari.
Pana la urma, o astfel de abordare ar fi chiar win-win.
Problema sta insa in realizarea practica. Ce impedimente vedeti la acest capitol?
Multumesc

Răspunde cu citat