Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Posibila alternativa la afiliere

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    55
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    55

Implicit Posibila alternativa la afiliere

Adica un fel de: Website rental / direct contract cu selllerul, si definesc mai jos:

Afiliatii se plang de lipsa platilor, fraude, netransparenta, si incasari mici (de multe ori, pe buna dreptate). Posesorii de magazine virtuale se plang de fraude si trafic care nu converteste (si poate de altele dar mi-a scapat mie).

Concluzie: Nimeni nu castiga, toata lumea pierde.

Intreb atunci: De ce nu ar incheia un posesor de site cu trafic bun, un contract direct de parteneriat cu o firma care opereaza un magazin virtual in domeniu? In cazul in care ambele parti inteleg avantajele clare ale sistemului, mie mi se pare mult mai bine asa.

Avantaje posibile:

- Maximum de profit: Ambele parti ar face bani mult mai frumosi. Pe mine personal, nu m-ar deranja sa ofer, de exemplu 20-25% din profitul realizat, celui care practic ofera modalitatea de promovare.
    - Cadru contractual clar, bine stabilit (este necesar)
    - Transparenta (acces transparent al ambelor parti la date). Nota: nu cred totusi ca asta este o problema desi multora li s-ar parea;
    - Constanta. In loc sa te chinui mereu sa cauti alte sisteme de afiliere, ai unul prin care tot juice-ul de vanzari al sitului tau este extras.
    - Produsele operatorului de magazin virtual se pot integra direct in site printr-un feed, sistem care ar genera vanzari mult mai bune si eficienta maxima pe ansamblu.
    - Fiecare se concentreaza pe ceea ce stie mai bine: Webmasterii pe situl lor si SEO, cei care fac vanzari pe fluxul de vanzari.

Pana la urma, o astfel de abordare ar fi chiar win-win.

Problema sta insa in realizarea practica. Ce impedimente vedeti la acest capitol?

Multumesc

RoxanaN este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    22nd August 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    121
    Putere Rep
    30

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Sistemul la care te gandesti functioneaza doar in cazul in care exista un singur contract de promovare, in speta, magazinul respectiv are o singura sursa de promovare. Daca vrea mai multe surse, deja inseamna afiliere, ptr ca nu am cum sa denumesc altfel un sistem care implica trackingul sursei. In alta ordine de idei, poti sa faci seo pe magazin si ajungi cam la aceeasi idee.

Doar o parte din afiliati se plang de fraude, incasari mici si lipsa platilor, a se vedea ca exista persoane care incaseaza zeci de milioane luna de luna.

emm
    Reputatie:
    55
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    55

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de RoxanaN Vezi Post
    Sistemul la care te gandesti functioneaza doar in cazul in care exista un singur contract de promovare, in speta, magazinul respectiv are o singura sursa de promovare. Daca vrea mai multe surse, deja inseamna afiliere, ptr ca nu am cum sa denumesc altfel un sistem care implica trackingul sursei. In alta ordine de idei, poti sa faci seo pe magazin si ajungi cam la aceeasi idee.

Doar o parte din afiliati se plang de fraude, incasari mici si lipsa platilor, a se vedea ca exista persoane care incaseaza zeci de milioane luna de luna.
    Din parteneriat se pot castiga si sute de milioane, daca ai un site cu trafic decent.

In ce priveste trackingul, asta e doar o chestiune tehnica, care e rezolvabila. Vorbeam de transparenta. Sistemul poate fi impartit pe gestiuni asociate direct fiecarui site, cu vanzari online monitorizate in ce priveste sursa si asociate clar sitului in cauza, astfel incat ambele parti sa detina controlul asupra ceea ce se intampla.

Incep sa cred ca o principala problema a romanului este neincrederea. Da, pot fi fraude, dar cu 19 din 20 oameni cu care lucrez NU am probleme de acest gen. Pe principiul asta, ar insemna sa nu lucrez cu cei 19, din cauza ca al 20-lea s-ar putea sa ma fenteze.

In general vorbind: Daca nu ai intuitie si nu stii sa evaluezi oamenii cu care colaborezi, n-ar fi bine sa faci nici afiliere. Eventual s-ar putea sa fie riscant si sa te duci la munca.

mariusnegre este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    13th February 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    15
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu nu prea imi dau seama cu ce difera propunerea ta fata de inscrierea intr-un program de afiliere propriu al unui magazin/companie. Vorbesti despre cedarea unei parti din vanzari (comision de afiliere) , contract cu magazinul ( contract de afiliere directa cu furnizorul), feed de produse ( sunt sigur ca exista magazine care au), tracking (exista solutii)... Inca o data din cate imi dau seama este un contract clasic de afiliere cu un singur magazin care iti pune la dispozitie feed de produse, are tracking propriu si in care ai incredere pentru a il promova exclusiv pe site-ul tau.
    Daca am inteles corect, atunci problema de incredere pare a fi mai degraba la webmaster care ar trebui sa aiba incredere ca un singur magazin va reusi sa ii aduca o rata de conversie buna.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    47
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Sa inteleg ca tu propui sa ne afiliem la magazinul tau? ce vinzi?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

emm
    Reputatie:
    55
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    55

Implicit

Citat Postat în original de mariusnegre Vezi Post
    Eu nu prea imi dau seama cu ce difera propunerea ta fata de inscrierea intr-un program de afiliere propriu al unui magazin/companie. Vorbesti despre cedarea unei parti din vanzari (comision de afiliere) , contract cu magazinul ( contract de afiliere directa cu furnizorul), feed de produse ( sunt sigur ca exista magazine care au), tracking (exista solutii)... Inca o data din cate imi dau seama este un contract clasic de afiliere cu un singur magazin care iti pune la dispozitie feed de produse, are tracking propriu si in care ai incredere pentru a il promova exclusiv pe site-ul tau.
    Daca am inteles corect, atunci problema de incredere pare a fi mai degraba la webmaster care ar trebui sa aiba incredere ca un singur magazin va reusi sa ii aduca o rata de conversie buna.
    Da, destul de bine punctat.

Rerferitor la problema de incredere: Asta nu poti demonstra dinainte. Probabil ca singura solutie pentru webmaster, este sa incerce si sa vada ce rezultate apar.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Sa inteleg ca tu propui sa ne afiliem la magazinul tau? ce vinzi?
    Nu, nu am propus nimic concret de acest gen in prezent. Daca o sa o fac, o sa apara pe marketplace.

Doar studiez posibilitatile pentru actiuni viitoare pentru cateva proiecte de magazin virtual, care sunt in lucru. Nu am lucrat inca cu afilieri (doar am experimentat virtual ideea, discutand intr-un thread).

"Pritocesc" insa gandul ca un parteneriat strategic, o afiliere cu un site cheie, poate fi mai eficienta de ambele parti, mai ales daca esti eficient ca si vanzator, situatie in care fiecare parte este eficienta pe segmentul ei si rezultatul poate fi reciproc profitabil.

Cred insa ca nu am reusit sa exprim destul de clar o diferenta oarecum subtila intre felul in care decurge o afiliere in general si ceea ce vad eu ca si alternativa.

Una din diferentele subtile, pentru care as folosi mai curand cuvantul asociere in loc de afiliere, si parte din profit in loc de valoarea comenzii. Ceea ce ar fi cam in felul urmator:

Ca afiliat, castigi un procent din vanzarile facute. Ceea ce e bine sau nu prea.
    De exemplu, poti sa aduci 10.000 de clickuri unui site de vanzari, pe o nisa foarte concurentiala sau in cadere. Costul reclamei tale s-ar putea sa fie ucigator pentru acel client, iar procentul oferit ca afiliat sa ti se para foarte mic.

La extrema cealalta, sunt cazuri in care poti genera multe comenzi si tu sa castigi sa zic 5% din valoarea comenzii, in timp ce clientul tau lucreaza cu adaos de 200%. Si am intalnit destule situatii de acest gen.

La modul asta, atat vanzatorul cat si afiliatul sunt stimulati sa colaboreze astfel incat rezultatele ambelor parti sa fie semnificative, si corect impartite. Plus ca, daca vanzatorul isi optimizeaza procesul de vanzare, mi se pare corect sa castige si afiliatul, pentru ca e vorba de un parteneriat cum am incercat sa definesc. Iar daca afiliatul genereaza trafic mai bine targetat, facand tweaking la site, si vanzatorul va avea mai multi bani a urmare a acestui parteneriat.

Poate suna putin idealist, nu stiu.

Adaugat ulterior: Multi stiu, dar imi permit sa repet totusi: In afaceri, trebuie ca ambele parti sa castige. Altfel nu e afacere, ci escrocherie.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

nu te supara, dar batii campii elegant. Ai inceput cu alternativa la afiliere, acum ne explici cum se face afilierea. Comision din profit sau din valoarea comenzii este cam aceeasi traznaie, tot o suma de bani primeste cel care iti aduce clientul, iar in ceea ce priveste stabilirea profitului imi spune ca esti un pic pe dinafara sistemului comercial, daca consideri ca e asa de simplu sa imi spui care e profitul tau pe o anumita vanzare. Ah, daca te referi la adaos, sigur, aia e o chesti simpla.

Sunt multe magazine ce au venit cu sistem propriu de afiliere, dar cu f mici exceptii, nu e nici unul fericit pe tema asta. Platforma 2p este decenta, piata digitala vine tare din urma, emag are felia lui, cam toata lumea se raliaza la acestea. Diferente vor mai fi cand amazon va deschide pagina in .ro, iar intuitia imi spune ca se va intampla relativ curand, iar in acel moment piata de afiliere va suporta o adevarata revolutie.

WeaselMan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    22nd July 2005
    Locaţie
    weaseland
    Vârstă
    40
    Posturi
    447
    Putere Rep
    37

Implicit

emm, din cate am citit aceasta "alternativa" de care scrii este de fapt tot afiliere, dar:
    - in loc de comision pentru fiecare comanda finalizata tu vrei ca magazinul sa-ti dea o parte din profit. Chestia e ca profitul = venituri - cheltuieli, iar profit mare = impozite mari. Sunt destui proprietari de magazine care cauta sa aiba un profit cat mai mic ca sa nu plateasca taxe.
    - vrei acces la baza de date de comenzi a magazinului, ca sa te asiguri ca sunt pe bune sumele declarate. Accesul la baza de date se face prin autentificare, si nu e deloc greu ca atunci cand vad ca tu esti autentificat sa iti afisez doar tie niste rezultate diferite de realitate.

Oricat de mult ai incerca si oricat de multe si solide contracte si termeni de utilizare ai semna, daca magazinul vrea sa-ti traga teapa, o sa gaseasca metode. Metoda curenta de afiliere cu comision pe vanzare mi se pare cea mai buna. Totul e sa gasesti magazine serioase/oneste pe care sa le promovezi.
    (\_/) I like bunnies
    (>.<) ...and people with b00bs. But especially bunnies with b00bs xD

emm
    Reputatie:
    55
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    55

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    nu te supara, dar batii campii elegant. Ai inceput cu alternativa la afiliere, acum ne explici cum se face afilierea. Comision din profit sau din valoarea comenzii este cam aceeasi traznaie, tot o suma de bani primeste cel care iti aduce clientul
    Poate bat campii din punct de vedere al dex-ului, explic mai jos, insa problema este.... cati bani? Ideea este tocmai de a maximiza rezultatele, pentru ambele parti.

Da, poate ca e tot o forma de afiliere - cred ca mai curand depinde cum definesti cuvantul afiliere, si ca de fapt e o chestiune gramaticala daca e afiliere sau nu. Sau poate e doar o diferenta minima intre afiliere si asociere. Spune-i cum vrei. Eu doar incerc sa vad, si sa fac lucrurile diferit. Si asta nu degeaba.

Modul meu de lucru este anapoda (si cer scuze daca voi vorbi dintr-o perspectiva personala), si nu ma mir niciodata daca contrariez oamenii, si anume daca sunt pe o plaja si toata lumea fuge la stanga, eu o iau inspre dreapta sa vad de ce fug astia. Poate parea suicidal, insa pentru mine a fost intotdeauna cea mai sigura cale spre a avea succes. Anume aceea de a fi complet diferit de ceilalti, si de a reactiona complet atipic la miscarile unei piete. Sau de a face lucrurile cu o mica, mica diferenta fata de ceilalti, dar o diferenta care in final face toti banii. Si care de cele mai multe ori este extrem de greu de sesizat de concurenti, sau chiar si de cei din propria echipa (daca nu le-o arat eu).

iar in ceea ce priveste stabilirea profitului imi spune ca esti un pic pe dinafara sistemului comercial, daca consideri ca e asa de simplu sa imi spui care e profitul tau pe o anumita vanzare. Ah, daca te referi la adaos, sigur, aia e o chesti simpla.
    Kidu, tocmai ca nu sunt dinafara sistemului comercial. S-ar putea sa subestimezi putin aici. Si poate ca mai ai de invatat putin pe acest domeniu, despre care aflu in fiecare zi, cat de putin stiu si cat mai am de invatat.

Cine face business, stie, sau ar trebui sa stie. Cu precizie. In orice moment. Daca nu stie, inseamna ca face bungee jumping legat cu o coarda nu tocmai sigura. Si ca automat, nu face business, ci joaca la loto.

La unul din primele traininguri pe management la care am participat, am invatat ca trebuie sa stiu in fiecare luna, cand apare momentul meu zero, respectiv cand aflu ca s-au depasit costurile de executie si a inceput profitul pe luna respectiva. Si daca a venit ziua cand credeam eu ca e momentul, si nu primesc telefonul cheie, ar trebui sa-mi sun team leader-ul si sa intreb (cu o voce foarte serioasa...), ce s-a intamplat.

Asta pentru ca daca ziua ta de profit e 17, iar pe 17 nu a venit momentul zero, mai ai 13 zile in care poti corecta ceva. Daca afli pe 31 informatia asta.... e prea tarziu. Iar contabilul sau economistul nu te poate ajuta, in general, cu problema asta, ca de, "trebuie sa faca niste calcule". Si iti pot spune cu exactitate cum rezolvi aceasta problema.

Se poate folosi software personalizat pentru asta, scris special pentru a obtine toate aceste informatii in timp real. Poti sti in fiecare secunda cat profit s-a facut de la inceputul lunii, per zi, per an, per produs, per departament, per agent, proiectia de profit sau pierdere, etc.; cat din valoarea unei comenzi reprezinta salarii, comisioane bancare, cheltuieli cu terti, cu transportul etc. Poti sti cu exactitate valorile pe fiecare cont contabil in parte, instantaneu. Poti avea o proiectie statistica suficient de clara ca sa stii cum stai sau cum vei sta la data X.

Inclusiv cheltuielile neprevazute pot fi calculate la o valoare medie si normalizate in acest mod. Se poate sti cate comenzi trebuie sa fie facute pe zi, avand in vedere valoarea medie statistica a comenzii, pentru a ajunge la profitul X. Sau daca esti in grafic sau nu, in fiecare moment, sau daca valoarea medie a comenzii a scazut sau nu. Sau daca a crescut sau scazut numarul de clienti fideli sau nu. Orice parametru.

Iar acest software, daca nu il ai si nu-ti permiti o forma avansata... poate fi facut cu cost aproape zero si 1-2-3 zile de lucru, dintr-un banal Excel, in care sa dai paste la datele formatate csv, exportate din softul tau de contabilitate.

Iar costurile de executie fiind aproximativ constante in cazul unui magazin virtual, acest parametru poate fi determinat in medie cu suficienta precizie, raportat per vanzare, si specificat in contract. Stiu toate astea, pentru ca am lucrat in domenii in care activitatea seamana cu aventura, avand in vedere volatilitatea incasarilor si implict a contului de profit si pierdere. Si e unul din motivele pentru care pot sa dorm linistit... stiind ce am semnat in contracte. Si unul din motivele pentru care pot sa am 8 luni de pierderi intr-un an, si totusi sa nu disper si sa ies pe profit la final.

Sunt multe magazine ce au venit cu sistem propriu de afiliere, dar cu f mici exceptii, nu e nici unul fericit pe tema asta.
    Aici iti dau dreptate integral, din cate am auzit cel putin. De aceea, poate ca voi lasa aceasta idee in pace totusi.

Platforma 2p este decenta, piata digitala vine tare din urma, emag are felia lui, cam toata lumea se raliaza la acestea. Diferente vor mai fi cand amazon va deschide pagina in .ro, iar intuitia imi spune ca se va intampla relativ curand, iar in acel moment piata de afiliere va suporta o adevarata revolutie.
    Nu am incercat 2p, dar avand in vedere ca multa lume vorbeste de bine de sistem (desi nu toti sunt multumiti de rezultate, dar macar implementarea pare sa fie facuta profesionist), promit ca voi testa sistemul.

In ce priveste Amazon, daca isi poate mentine succesul pe piata romaneasca ("usor diferita"), atunci pot spune ca abia astept sa intre. Afilierea la noi in tara, oricum are nevoie de o gura de oxigen si de un nivel de maturitate care se pare ca inca intarzie sa apara.

Citat Postat în original de WeaselMan Vezi Post
    emm, din cate am citit aceasta "alternativa" de care scrii este de fapt tot afiliere, dar:
    ok with that...,

- in loc de comision pentru fiecare comanda finalizata tu vrei ca magazinul sa-ti dea o parte din profit. Chestia e ca profitul = venituri - cheltuieli, iar profit mare = impozite mari. Sunt destui proprietari de magazine care cauta sa aiba un profit cat mai mic ca sa nu plateasca taxe.
    Cea mai proasta decizie cu putinta este sa ucizi profitul ca sa ai taxe cat mai mici. Asta este o decizie a zgarceniei si complet daunatoare pentru o afacere. Nu ne plac taxele, fireste, insa:

Profitabilitatea si bonitatea ta vor determina viitoarele parteneriate, cat si posibilitatea de a atrage credite de investitii eficace. Diferenta intre varianta reducerii taxelor si aceea de a avea un profit cat mai bun, sta in cresterea uluitoare uneori, pe care ti-o da posibilitatea de a avea finantare preferentiala si parteneri impresionati de rezultatele tale.

- vrei acces la baza de date de comenzi a magazinului, ca sa te asiguri ca sunt pe bune sumele declarate. Accesul la baza de date se face prin autentificare, si nu e deloc greu ca atunci cand vad ca tu esti autentificat sa iti afisez doar tie niste rezultate diferite de realitate.

Oricat de mult ai incerca si oricat de multe si solide contracte si termeni de utilizare ai semna, daca magazinul vrea sa-ti traga teapa, o sa gaseasca metode. Metoda curenta de afiliere cu comision pe vanzare mi se pare cea mai buna. Totul e sa gasesti magazine serioase/oneste pe care sa le promovezi.
    Din nou ce spuneam mai devreme... lipsa de incredere, eterna problema a romanului.

Partea proasta este urmatoarea: daca faci decizii mergand pe varianta pessimistic in loc de optimistic, deciziile tale vor avea o amprenta negativa in loc de una pozitiva. Discutia e insa prea lunga si out of context pentru acest thread.

(Din pacate, ma cheama datoria... nu stiu cat timp voi mai avea sa scriu replies...)

RoxanaN este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    22nd August 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    121
    Putere Rep
    30

Implicit

de fapt ce vrei? Kidu cam are dreptate referitor la exprimarea ta... Oricum, ce spui tu acolo ca stii profitul in orice moment este o bazaconie, se poate intampla in afaceri din cateva nise foarte-foarte stabile (sau liniare). De rest depinzi enormi de clienti/lucrari/contracte, de preturi, de curs valutar, etc.

Visezi ca va accepta cineva sa iti trimita clienti pe baza unui comision "sa-vedem-ce-profit-imi-ramane" ? In Romania??
    Daca ai un profit oarecum liniar pe o nisa anume, comision din valoarea vanzari sau comision din profit, este aceeasi chestie pentru afiliat, pentru ca vei respecta proportile, de ex, nu vei da 3% din vanzare, ci 10% din profit ( cifrele sunt pur exemplu). Cu ce crezi ca il atragi mai mult? Din contra, chestia cu profitul il va retine ca si mod de calcul.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. O parere despre o posibila colaborare
    De imagini în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 7th February 2012, 00:31
  2. Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 10th December 2011, 13:08
  3. Posibila penalizare !?
    De Buta Paul în forumul Google
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 14th March 2010, 21:31
  4. Posibila penalizarea pe IP?