Citat Postat în original de RoxanaN Vezi Post
Sistemul la care te gandesti functioneaza doar in cazul in care exista un singur contract de promovare, in speta, magazinul respectiv are o singura sursa de promovare. Daca vrea mai multe surse, deja inseamna afiliere, ptr ca nu am cum sa denumesc altfel un sistem care implica trackingul sursei. In alta ordine de idei, poti sa faci seo pe magazin si ajungi cam la aceeasi idee.

Doar o parte din afiliati se plang de fraude, incasari mici si lipsa platilor, a se vedea ca exista persoane care incaseaza zeci de milioane luna de luna.
Din parteneriat se pot castiga si sute de milioane, daca ai un site cu trafic decent.

In ce priveste trackingul, asta e doar o chestiune tehnica, care e rezolvabila. Vorbeam de transparenta. Sistemul poate fi impartit pe gestiuni asociate direct fiecarui site, cu vanzari online monitorizate in ce priveste sursa si asociate clar sitului in cauza, astfel incat ambele parti sa detina controlul asupra ceea ce se intampla.

Incep sa cred ca o principala problema a romanului este neincrederea. Da, pot fi fraude, dar cu 19 din 20 oameni cu care lucrez NU am probleme de acest gen. Pe principiul asta, ar insemna sa nu lucrez cu cei 19, din cauza ca al 20-lea s-ar putea sa ma fenteze.

In general vorbind: Daca nu ai intuitie si nu stii sa evaluezi oamenii cu care colaborezi, n-ar fi bine sa faci nici afiliere. Eventual s-ar putea sa fie riscant si sa te duci la munca.