9th September 2011, 10:41
6 out of 6 members found this post helpful.
Discutia asta are cateva directii de care trebuie sa tinem cont:
1. MA facut automatizat
2. MA facut prin recenzii.
Ptr cel automatizat lucrurile sint clare: alegi un call to action si un buton si il testezi. Sugestia mea, asa cum au spus si Kidu si Bogdan, e sa folositi texte de genul: "Vezi oferta", "Vezi detalii", "Viziteaza magazin". As mai adauga: "Vezi pagina produsului", "Detalii despre produs", "Magazinul producatorului" + altele care pot sugera trimiterea catre vanzatorul de drept.
Pentru cei care fac recenzii, aici lucrurile sint mai maleabile. De obicei e bine sa scoateti in evidenta reducerile, ofertele, promotiile.
"Prinde ofera de N%", "Produs la reducere cu N%", "Intra sa iei reducerea de N% la acest produs", "N% reducere la acest produs", "Acest produs e la/are promotie", "Acum acest produs e mai ieftin", "Oferta limitata cu reducere pentru acest produs" + altele care pot spune vizitatorului ca daca acceseaza acel link poate achizitiona un produs sau un serviciu mai ieftin, la reducere, la oferta.
Cel mai important lucru e sa nu mintiti. Stiu ca ofertele se pot schimba, produsele devin inexistente, ofertele se termina. Dar trebuie sa stiti ca asta e unul din riscurile MA si sa vi le asumati si voi (dar si noi). Sa spui ca un produs/oferta are 50% reducere si pe site sa nu existe asa ceva inseamna sa duci in eroare un vizitator. E posibil ca el sa cumpere si sa iti iei comisionul, dar mai mult ca sigur ca nu o sa mai vina pe site si nici nu o sa il recomande mai departe.
Stiu, e terorie ptr cei mai multi .. tocmai de aia trebuie sa testati voi si sa va adaptati dupa caz.
O alta smecherioara misto e plasare link-urilor in continut, odata cu link catre magazin/categorie si alta cu call to action catre produs. De obicei link-ul cu call to action e pus in partea de jos, asta e obisnuinta (dupa modelul ecommerce). Puteti plasa un link catre magazin/categorie in continut cat mai aproape de titlu. Oamenii sint tentati sa dea click pe primele link-uri. Astfel va puteti garanta pe cat posibil cookie-ul. Daca vizitatorul revine, el poate da click pe link-ul cu call to action de pe produs.
Lucrul asta acopera (partial) riscul de care vorbeam anterior.
Incercati sa nu puneti multe link-uri afiliate, eu va sugerez doar cele 2. Mai multe link-uri nu inseamna mai multe sanse de conversie, ci inseamna "zgomot" pentru/in ochii vizitatorilor (spam). Less is more. Avand doar 2 link-uri de accesat oamenilor le e mai usor de inteles ce trebuie sa acceseze.
Alt lucru important, si practicat deja de unii, e punerea de link afiliat pe imagini. Oamenii sint atrasi de imagini. Imaginile, ca sursa, nu va apartin deci e mai bine sa mearga pe site-ul magazinului. Ptr unii lucrul asta poate parea inselator, dar in momentul in care un vizitator vrea sa vada o imagine inseamna ca e interesat (cel putin pe jumatate) de acel produs/oferta.
Testele pe MA nu sint foarte simple ptr ca nu poti sti sigur daca un text sau un buton poate genera conversie mai mare, tot ce puteti face e sa cresteti CTR-ul. E un test facut recent cu un script interesant. Culorile atrag, textele starnesc interesul. Conteaza unde, cum si cand le plasati.
Alt test pe care l-am facut zilele trecute, dar pe care nu l-am publicat inca, e unul cu un popup. Stiu, popup-urile sint depasite, oamenii sint enervati de ele etc. Dar depinde cum si cand pui acele popup-uri.
Primul test facut a fost sa punem popup-ul doar pe pagina 3 a site-ului (blog mai degraba). Fiind pe nisa, ne puteam permite sa punem orice oferta pe un tip de produs, era relevant cu subiectul site-ului.
Rezultatul? Pagina 3 nu avea cine stie ce vizite (e si motivul pus ptr test) dar din cati au intrat pe acea pagina cel putin 40% din ei au dat click pe link-ul din popup. Ceea ce ptr test e foarte bine, am castigat niste click-uri care ar fi putut fi pierdute si nici nu am deranjat.
Urmatorul test e sa punem popup-ul sa apara la a 3-a a 4-a pagina dupa ce un vizitator a venit din Google dupa un cuvant cheie determinat de noi. De ce punem pe paginile astea? Ptr ca inseamna ca vizitatorul nu a gasit ce vrea si inca mai cauta, mai vrea. O oferta speciala ar putea sa il intereseze. Daca nu, exista X ptr inchidere. Nu mai apare dupa ce ai dat X indiferent cand revii.
Puteti folosi OpenX ca tool, dar cred ca sint si pluginuri ptr WP. Daca nu, faceti unu.
Hellobar.com l-am descoperit recent, e interesant are si optiune de A/B testing. Nu are popup. Mai sint si altele.
Apoi, sansele de conversie depind de interesul ptr acel produs, increderea in magazin, stoc, pret si alti factori. Lucrurile astea nu le puteti controla, dar puteti macar creste CTR-ul, da o experienta folositoare si buna pe site, dar si va puteti testa in mod destept diferite metode de a atrage atentia.
Felicitari ptr subiect, nu ma asteptam sa gasesc asa ceva pe Seopedia.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.
9th September 2011, 10:55
0 out of 1 members found this post helpful.
OK kidu, atunci daca nu iti foloseste ignora partea aia cu poze si popup. Citeste restul.
Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.