Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 27

Subiect: Butoane Call-to-Action în afiliere

Afișare hibrid

somnulescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    17th December 2010
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    40
    Posturi
    284
    Putere Rep
    30

Implicit

Pai nu e greu sa-l duci pe drumul cel bun, te uiti pe net dupa niste User Usability si vezi cum sa faci contrastul cat mai mare dintre cele doua "asa zise posibilitati". Din design faci mai pronuntat partea de cumpara, sa iasa in evidenta, si alternativa...mai fade asa Nu trebuie sa aiba acelasi procentaj in ochii cumparatorului. Parerea mea...
    Sunt un adevarat Geek si beau doar bere buna :)

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

6 out of 6 members found this post helpful.

Implicit

Discutia asta are cateva directii de care trebuie sa tinem cont:
    1. MA facut automatizat
    2. MA facut prin recenzii.

Ptr cel automatizat lucrurile sint clare: alegi un call to action si un buton si il testezi. Sugestia mea, asa cum au spus si Kidu si Bogdan, e sa folositi texte de genul: "Vezi oferta", "Vezi detalii", "Viziteaza magazin". As mai adauga: "Vezi pagina produsului", "Detalii despre produs", "Magazinul producatorului" + altele care pot sugera trimiterea catre vanzatorul de drept.

Pentru cei care fac recenzii, aici lucrurile sint mai maleabile. De obicei e bine sa scoateti in evidenta reducerile, ofertele, promotiile.

"Prinde ofera de N%", "Produs la reducere cu N%", "Intra sa iei reducerea de N% la acest produs", "N% reducere la acest produs", "Acest produs e la/are promotie", "Acum acest produs e mai ieftin", "Oferta limitata cu reducere pentru acest produs" + altele care pot spune vizitatorului ca daca acceseaza acel link poate achizitiona un produs sau un serviciu mai ieftin, la reducere, la oferta.

Cel mai important lucru e sa nu mintiti. Stiu ca ofertele se pot schimba, produsele devin inexistente, ofertele se termina. Dar trebuie sa stiti ca asta e unul din riscurile MA si sa vi le asumati si voi (dar si noi). Sa spui ca un produs/oferta are 50% reducere si pe site sa nu existe asa ceva inseamna sa duci in eroare un vizitator. E posibil ca el sa cumpere si sa iti iei comisionul, dar mai mult ca sigur ca nu o sa mai vina pe site si nici nu o sa il recomande mai departe.

Stiu, e terorie ptr cei mai multi .. tocmai de aia trebuie sa testati voi si sa va adaptati dupa caz.

O alta smecherioara misto e plasare link-urilor in continut, odata cu link catre magazin/categorie si alta cu call to action catre produs. De obicei link-ul cu call to action e pus in partea de jos, asta e obisnuinta (dupa modelul ecommerce). Puteti plasa un link catre magazin/categorie in continut cat mai aproape de titlu. Oamenii sint tentati sa dea click pe primele link-uri. Astfel va puteti garanta pe cat posibil cookie-ul. Daca vizitatorul revine, el poate da click pe link-ul cu call to action de pe produs.

Lucrul asta acopera (partial) riscul de care vorbeam anterior.

Incercati sa nu puneti multe link-uri afiliate, eu va sugerez doar cele 2. Mai multe link-uri nu inseamna mai multe sanse de conversie, ci inseamna "zgomot" pentru/in ochii vizitatorilor (spam). Less is more. Avand doar 2 link-uri de accesat oamenilor le e mai usor de inteles ce trebuie sa acceseze.

Alt lucru important, si practicat deja de unii, e punerea de link afiliat pe imagini. Oamenii sint atrasi de imagini. Imaginile, ca sursa, nu va apartin deci e mai bine sa mearga pe site-ul magazinului. Ptr unii lucrul asta poate parea inselator, dar in momentul in care un vizitator vrea sa vada o imagine inseamna ca e interesat (cel putin pe jumatate) de acel produs/oferta.

Testele pe MA nu sint foarte simple ptr ca nu poti sti sigur daca un text sau un buton poate genera conversie mai mare, tot ce puteti face e sa cresteti CTR-ul. E un test facut recent cu un script interesant. Culorile atrag, textele starnesc interesul. Conteaza unde, cum si cand le plasati.

Alt test pe care l-am facut zilele trecute, dar pe care nu l-am publicat inca, e unul cu un popup. Stiu, popup-urile sint depasite, oamenii sint enervati de ele etc. Dar depinde cum si cand pui acele popup-uri.

Primul test facut a fost sa punem popup-ul doar pe pagina 3 a site-ului (blog mai degraba). Fiind pe nisa, ne puteam permite sa punem orice oferta pe un tip de produs, era relevant cu subiectul site-ului.

Rezultatul? Pagina 3 nu avea cine stie ce vizite (e si motivul pus ptr test) dar din cati au intrat pe acea pagina cel putin 40% din ei au dat click pe link-ul din popup. Ceea ce ptr test e foarte bine, am castigat niste click-uri care ar fi putut fi pierdute si nici nu am deranjat.

Urmatorul test e sa punem popup-ul sa apara la a 3-a a 4-a pagina dupa ce un vizitator a venit din Google dupa un cuvant cheie determinat de noi. De ce punem pe paginile astea? Ptr ca inseamna ca vizitatorul nu a gasit ce vrea si inca mai cauta, mai vrea. O oferta speciala ar putea sa il intereseze. Daca nu, exista X ptr inchidere. Nu mai apare dupa ce ai dat X indiferent cand revii.

Puteti folosi OpenX ca tool, dar cred ca sint si pluginuri ptr WP. Daca nu, faceti unu. Hellobar.com l-am descoperit recent, e interesant are si optiune de A/B testing. Nu are popup. Mai sint si altele.

Apoi, sansele de conversie depind de interesul ptr acel produs, increderea in magazin, stoc, pret si alti factori. Lucrurile astea nu le puteti controla, dar puteti macar creste CTR-ul, da o experienta folositoare si buna pe site, dar si va puteti testa in mod destept diferite metode de a atrage atentia.

Felicitari ptr subiect, nu ma asteptam sa gasesc asa ceva pe Seopedia.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Claudiu Farcas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    12th July 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    404
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post

Cel mai important lucru e sa nu mintiti.

vs
    Alt lucru important, si practicat deja de unii, e punerea de link afiliat pe imagini. Oamenii sint atrasi de imagini. Imaginile, ca sursa, nu va apartin deci e mai bine sa mearga pe site-ul magazinului. Ptr unii lucrul asta poate parea inselator, dar in momentul in care un vizitator vrea sa vada o imagine inseamna ca e interesat (cel putin pe jumatate) de acel produs/oferta.
    Pai @Krumel, tocmai dai sfaturi despre cum sa induci in eroare vizitatorii In general aceasta practica nu este tolerata de majoritatea magazinelor din ro.

Din ce am testat, link text are CTR mai mare decat link pe un buton oarecare in cazul blogurilor.

In momentul in care preiei feed si doar afisezi niste produse personal folosesc sintagma "verifica pret" ce am observat ca a fost preluata de tone de alti afiliati. Personal am un Goal Rate de aprox. 15%..acum daca combinam si cu un Bounce de 60% consider ca este foarte ok. Apropo, Bounce se intersecteaza de multe ori cu "goal" pentru cei mai putin experimentati.

In ceea ce priveste forma butoanelor recomand butoane mai 3D de marimi medii (butoane mari nu!), eventual cu schimbare de culoare atunci cand treci cu mouse-ul peste el. Combinatia galben-verde in acest caz mi-a adus cele mai bune rezultate insa nu am testat extrem de mult avand in vedere ca nu sunt pasionat de feed-uri.

Iarasi conteaza foarte mult asezarea in pagina. Unii spun ca e bine sa plasezi butonul sau linkul sub poza produsului, in cazul site-urilor bazate pe feed DA, in cazul continutului mai bogat recomand plasarea in partea opusa insa in zona de continut principal. Se pot face foarte multe jonglerii, important este sa faceti experimente si sa setati in Analytics Goals-urile si sa urmariti evolutia procentuala sau eventual A/B simultan daca aveti resurse.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de diu1so Vezi Post
    Pai @Krumel, tocmai dai sfaturi despre cum sa induci in eroare vizitatorii In general aceasta practica nu este tolerata de majoritatea magazinelor din ro.
    Cred ca si un link pe un cuvant cheie e la fel de inselator sau poate pe un buton cu "cumpara".... Iar despre practici tolerate, te asgur ca "majoritatea magazinelor din ro" nici nu stiu ce tolereaza si ce nu. Bine, exceptand PPC unde toti stiu ca nu e ok sa faci brand bidding.

Si ai si inteles bine la ce se referea sfatul meu cu minciuna.

M-ai prins...

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Krumel, cu toata stima, dar discutam despre butoane. Forme, continut, culori, plasare. Nu de linkuri in text, in poze sau popup.

Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

OK kidu, atunci daca nu iti foloseste ignora partea aia cu poze si popup. Citeste restul.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Am decis sa ma apuc si eu de afiliere, si chiar ma gandesc la cum sa realizez butonul call to action, daca mai aveti ceva rezultate privind textul cel mai potrivit pentur afiliere sunt interesat.
    Eu studiasem mai demult butoanele call to action pentru magazine, dar cred ca afilierea are o particularitate aparte.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Normal ca-l poti folosi Cine te poate opri ?

Dar vezi ca l-am mai gasit din 2010 si pana acum pe vreo 2 siteuri romanesti copiat.
    Daca se potriveste cu layoutul tau ca si nuante de culori... iti urez bafta cu el

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de RoManiac Vezi Post
    Normal ca-l poti folosi Cine te poate opri ?
    Bunul simt

Citat Postat în original de RoManiac Vezi Post
    Dar vezi ca l-am mai gasit din 2010 cand il foloseam pe vreo 2 siteuri romanesti .
    Nu conteaza

Daca mai are cineva experiente ce doreste sa le impartaseasca
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    49

Implicit

Butonul care a dat cel mai bun randament cand promovam magazine romanesti prin afiliere a fost acesta

http://imageshack.us/photo/my-images/716/butonq.jpg

Sper sa-ti faci o idee LoveLife. Adica buton mare , galben si cu mesajul Detalii Produs.
    Mesajul "Detalii Produs" poate suna banal si e posibil ca pe tine vizitator antrenat pe web sa te zgarie un pic la intelect dar din aprecierile mele in afara cat de cat de nisa IT majoritatea vizitatorilor nu sunt antrenati pe net.Asa ca formularile trebuiesc sa fie extrem de explicite.
    M-ar bucura daca ar pune si altii astfel de butoane ca sursa de inspiratie.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th December 2010, 08:59
  2. Form HTML - NO ACTION
    De Lucian00 în forumul Client side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 14th September 2010, 11:07
  3. programator action script
    De voidcode în forumul Locuri de munca
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 6th February 2010, 01:32
  4. Schimb de butoane !