Problema mare este ca magazinele incearca prin orice mijloace sa anuleze comanda data pe link-ul afiliatului si sa convinga clientul sa plaseze sau sa modifice comanda telefonic. Daca s-ar putea face ceva sa se elimine situatia asta ar fi perfect.
Problema mare este ca magazinele incearca prin orice mijloace sa anuleze comanda data pe link-ul afiliatului si sa convinga clientul sa plaseze sau sa modifice comanda telefonic. Daca s-ar putea face ceva sa se elimine situatia asta ar fi perfect.
Si eu cred ca 2Parale lasa cam mult spatiu astora cu rate mari de respingere a comisioanelor. Am renuntat si eu la advertiseri pentru ca respingeau comisioane mai multe decat aprobau dar tot am aruncat multa munca pe fereastra.
Acum da, e mai simplu cu aceste statistici de respingere, macar stiu cine e ok si cine nu.
Se mai regleaza treaba in timp cu rabdare si poate ceva nervi. Oricum e in mare parte alegerea fiecaruia sa continue sa faca marketing afiliat sau nu. Riscurile le stim deja toti, beneficiile la fel, deci...alegeti!
BebeCarucior
Comisioane respinse in Aug 2011 (numar) 70% din comisioanele inregistrate
Media pentru Copii este 19%
Comisioane respinse in Aug 2011 (valoare) 85% din comisioanele inregistrate
Media pentru Copii este 21%
Daca voua vi se pare ca "triati" suficient advertiserii, da-mi voi sa-ti spun ca va inselati amarnicAcu serios, ori eu is batut in cap, ori 85% este aproape de 100%, ceea ce inseamna ca APROAPE TOATE comisioanele sunt respinse. Cred ca statisticile astea spun suficient, cuvintele sunt de prisos
Poate totusi veti face ceva cat de curand in privinta asta. Serios, eu de-as fi "sef" acolo la 2parale, i-as zbura pe cei cu peste 50% comisioane respinse, fara sa stau la discutii. Dar na, cine-a pomenit sa se faca ceva de cu adevarat de calitate in romania?![]()
Signatura lipsa
Oamenii au experienta in tepe si pe partea de SEO. Stiu ca unui fost membru al forumului nu ii mai raspundeau la telefon dupa ce le optimizase site-ul si ocupase locul 1 pentru cautarea principala.
In acelasi timp oamenii ma sunau ca au si ei saracii un site de optimizat, daca nu pot sa ma ocup de el. Astia sunt profesionistii Romaniei.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
People, chill... nu stam impasibili sa admiram rate de respingere de 85% (eventual sa ne frecam mainile de multumire sau ceva similar). Evident ca si noi ne dorim advertiseri performanti.![]()
Atunci e bine, luptam pt aceleasi "idealuri": si noi vrem advertiseri de calitate. Si sunt convins ca am avea cu totii mai mult de castigat daca ar fi advertiserii mai de calitate: noi comisioane mai multe, ei mai multe vanzari, voi mai multa autoritate si respect pt munca depusaDoar ca parca vin cam greu schimbarile astea. De cel putin o luna am vazut rata aia de respingere a comisioanelor de 85%
Si acum putin off-topic: ca tot suntem la capitolul 2parale, am o sugestie pt noua versiune a 2performant, pe care ziceai ca urmeaza s-o lansati. La Add from feed, cand cauti dupa un keyword, faceti in asa fel incat sa intoarca rezultate si care contin anumite caractere, nu neaparat un cuvant exact. De exemplu, daca vreau sa caut "paltoane" sa zicem, daca scriu palton imi intoarce nush ce produse, dar daca scriu palto, nu-mi intoarce nimic, ceea ce mi se pare putin eronat. As vrea sa vad si produsele pentru "palton" si pentru "paltoane" si atunci pot pune "palto" si el sa-mi arate toate produsele care au in nume palto. nu-i mare chestie, un simplu like in Select-ul sql... nu inteleg exact cum ati facut, de ce verificati prezenta keyword-ului exact, insa mi s-ar parea foarte util sa pot cauta si doar o parte din cuvant, ca sa vad si variantele pt singular/plural, masculin/feminin.
Si inca un feature request. Daca se poate, adaugati optiunea sa se poata scurta url-urile cu bit.ly de exemplu, ar fi util pt tracking, pe langa ce ofera 2parale[COLOR="Silver"]
Inca o chestie, daca se poate: sa ii rugati pe advertiseri sa-si updateze mai des feed-urile de produse. Eu nu inteleg ce mare chestie, avand in vedere ca ei au oricum o baza de date cu toate produsele, stocul lor, etc. La un anumit site, nu dau nume, pe site avea cateva zeci de produse, chiar sute, iar in feed doar vreo 20... E diferenta mare zic eu. Pt ei, sa genereze feed-ul cu produsele actuale e ca si cum le-ar afisa pe site. E aceeasi chestie aproape, doar ca in alt format, dar oricum asta il defineste o singura data per item si apoi il are pus intr-o bucla... Mare branza
Signatura lipsa
Aici te inseli amarnic. Nici un magazin nu ar trebui sa fie atat de idiot (bine, exista suficiente la noi) incat sa genereze automat feeduri cu duplicat content de pe siteul lor. Deci acele feeduri trebuiesc "preparate" de cineva, acel cineva care de multe ori e cam analfabet si scrie la repezeala dupa cu ai observat in feedurile unor magazine. Intelegi?
Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning
Mi-a placut aia cu SELECT ... LIKE.
2Performant / Advanced Searching
Incepand cu 1.0 vei avea un WP hook in care poti face ce vrei tu, inclusiv sa scurtezi cu bit.ly sau cu ce alt shortner doresti.
Daca nu dai nume, putin probabil sa primesti solutii. Zic...
Also, iti recomand ca in cazul in care nu stii exact despre ce mecanisme este vorba in spate, sa incerci sa te gandesti de 2 (3, 4...) ori inainte de a lansa comentarii de genul "mare branza". Vezi cazul cu SELECT ... LIKE de mai sus.
Nu cred ca trebuia deschis un topic nou pentru ce am eu de intrebat, sper ca nu va suparati ca intreb aici.
Daca tot vorbim despre 2parale, care sunt regulile pentru magazinele inscrise in ceea ce priveste feed-urile de produse?
Am dat peste feed-uri in care la "descriere" erau trecuti doar autorii unei carti, am dat de un magazin care-si punea singur linkul prin 2parale in feed, tot la descriere. Nu exista niste norme pe care magazinele trebuie sa le respecte cu privire la feed-urile de produse pe care le adauga? Sa nu mai vorbim despre descrieri de produse gen "Chiloti xxl - Descriere produs "Chiloti xxl din bumbac".
Ce se poate face in cazul lor? Eu am mai trimis mailuri si mi-a raspuns Adriana, de la 2parale...s-au contactat advertiserii, dar rezultate momentan zero.
Pai si tu ce ai dori acum? Sa ai o descriere extrem de documentata astfel incat tu sa iei feedul si sa-l pui pleasca pe site? Daca nu te satisface ceea ce-ti odera ei documenteaza tu mai departe.
In legatura cu linkurile din descriere. Adapteaza-ti platforma astfel incat sa corespunda tuturor problemelor de acest gen. Daca insa folosesti o platforma free de pe net te pot asigura ca mereu vei avea nemultumiri.
Ei ti-au dat produsele acum e treaba ta ce faci cu ele. Si ai urmatoareale posibilitati:
1. Iei feedul si adaugi produsele pleasca pe saitul tau
2. Iei feedul si unde nu-ti convine documentezi produsele mai departe si asta presupune o platforma un pic mai avansata adica ceva investitii
3. Te lasi
In concluzie atat timp cat 2parale respecta standardele feedurilor nu vad ce ar putea face vis a vis de asemenea nemultumiri legate de calitatea continutului din descriere sau titlu.
Personal si eu sant nemultumit de cateva feeduri ale catorva magazine cu potential de conversie dar asta e. Nu pot trage magazinul la raspundere ca nu-mi ofera tot ce au ei in baza de date despre un produs. Asa ca le voi edita si documenta personal.
P.S : din exeperienta personala iti spun ca extrem de putine siteuri inclusiv cele de afara iti vor pune la dispozitie toata documentatia unui produs asa cum o au ei. Mai trebuie sa contribui si tu cu ceva sa particularizezi acel produs astfel incat sa te ajute si pe tine sa-l vinzi si sa ajuti si magazinul in acelasi timp sa acopere nisa mai bine pe mai multe cuvinte cheie.
Ultima modificare făcută de RoManiac; 12th October 2011 la 22:34.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)