Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
Din ce am citit compania este romaneasca, nu natiunea din care provenim determina cinstea sau dorinta de a insela ci educatia, modul de a gandi, etc. Omul prefera sa vand 10 utilaje si sa plateasca comisionul decat sa vand 1 singur fara sa vanda comisionul, romanii sunt la fel de cinstiti sau de "pungasi" cum sunt si restul europenilor. Eu am luat de ex o teapa de la un italian cu o functie importanta in Napoli. In Barcelona taximetristul ma tepuit la fel cum o fac si taximetristi nostri. Nu suntem nici mai sus nici mai prejos decat altii, doar ca romanii sunt langa noi si ii vedem mai bine.
Eu am vorbit de chestia asta, pana nu stiam despre ce este vorba exact, insa nu in ideea de a da teapa. M-am referit ca, daca stii ca vei face o achizitie imensa pe online, de ce nu ai incerca sa profiti si de comisionul de afiliat (care, sa fim seriosi, e un discount foarte sanatos la cifra respectiva). Adica ii spui omului de la care cumperi: "uite, am sa cumpar de o suma imensa de la tine, dar am urmatoarea propunere" [si aici imparti comisionul de afiliat, de exemplu]. Bineinteles ca, afland pe urma toate detaliile, aici nu se mai justifica asa ceva (intermediarul face mai mult decat o munca proporiu-zisa de afiliere). Nu cred ca e o idee atat de "romaneasca" ci mai degraba una care sa iti reduca cheltuielile. Adica, daca aveai 3 alternative de afiliati, ce era rau sa mergi sa ii intrebi: "daca cumpar prin tine, cat imi intorci din comisionul de afiliere?" Iar apoi tu sa cumperi de la cel care iti intoarce cel mai mult. Vorbim de niste parti din 28000 Euro, o suma pentru care se merita sa cauti solutii de "impartire". Si asta nu prea implica nici macar ideea de "tzeapa", in opinia mea