Sunt cam la pamant serverele profitshare acum ... not fun
profitshare.png
Se pare ca s-a rezolvat.
Am si eu o intrebare pentru cei care fac afiliere pe electrocasnice. Ati observat formarea unui trend descendent al conversiilor in emag?
La mine asa pare, dar nu pot sa zic ca am trafic cat sa pot sa trag o concluzie pertinenta si tocmai de asta va cer parerea.
Precizez ca traficul de pe site are acelasi profil, rata de click catre emag este similara si perioada analizata este Dec 2014 -Feb 2015 vs Dec 2013 -Feb 2014. Intre Dec-Feb si Sep-Noi e logic sa existe o scadere avand in vedere sezonalitatea cumpararii de electrocasnice.
Rata de conversie in emag (comenzi din clickuri in profitshare) a scazut cu 30%, comisionul mediu a scazut cu 27%.
Ma gandesc ca in ultimul timp a crescut numarul de afiliatii, folosesc tehnici tot mai agresive si reusesc sa rescrie cookie-urile, dar 50% din comenzi se fac in primele 24 de ore de la plasarea cookie-ului.
Pareri? sugestii ?
De cand durata cookie a ajuns la 10 zile este de inteles de ce si comisioanele au scazut. Da, este un trend descendent.
Nimic.
Cand a inceput afilierea emag erau cookie 30 zile. Au scazut acum la 10 zile, fara nici o problema, fara un sfat de la afiliati, etc.. ca si TOS emag afiliere.
In curand poate fac sa fie cookie 1 zi!!!
Am mai scris ca, afiliatii schimba TOS dupa bunl lor plac, fara parerea sau sfatul afiliatilor, acum urmeaza cookie, etc... JENANT!!!
Am observat si eu acelasi trend de scadere al conversilor pe electrocasnice, insa l-am observat dupa lansarea aplicatiei de mobil a eMAG in care nu se face trackingul conversiilor (inca... se aude unde trebuie?). Chiar si la campania de astazi cu Ziua Reducerilor, cei care foloseau aplicatia mobila sa comande primeau 15% card cadou in loc de 10% cat primeau cei care comandau din browser. Prima lovitura a fost chiar in ziua lansarii aplicatiei cu ocazia Revolutiei Preturilor (27 Ianuarie) unde s-a simtit masiv lipsa conversiilor, in prima zi de campanie avand de obicei o rata de conversie de cateva ori mai mare, acum aceasta fiind mai mica decat intr-o zi fara promotii mari.
Sper sa implementeze cat mai rapid urmarirea conversiilor afiliate si prin intermediul aplicatiei de mobil, deoarece daca eu trimit un client care cumpara prin acesata modalitate de comanda nu primesc niciun comision, desi eu am investit in acel client.
Momentan este/sunt 2 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 2 vizitatori)