In mod ciudat, azi mi se cerea feedback (am fost sau nu multumit) pentru o intrebare care nici macar nu a primit raspuns..
E buna treaba
Daca erau facute in Profitshare, acum erau platite. Pana atunci, poate vrei si tu sa beneficiezi de oferta asta.
@dotcom.
Emag nu e amazon, si nici nu poate. Marketplace este un test pentru Romania, cu sanse (sau nu) de reusita. Trebuie sa treaca ani de zile, pana cand proprietarii de magazine sa inteleaga daca sunt beneficii sau nu in intrarea intr-un marketplace. Eu sunt de parere ca cei care conduc, au inteles gresit ideea, asa ca nu le dau sanse mari de reusita. E doar parerea mea, pe baza ultimelor interviuri.
Concurenta in afara de IT nu exista, nici chiar la jucarii. Deci care e utilitatea de a intra intr-un marketplace? Nu stii marketing, sa-ti atragi clientii? Pai atunci de ce crezi ca intr-un marketplace o sa fie mai bine?
Poti incerca afilierea, marketplace nu este o solutie de marketing, afilierea da.
Amazon NU vinde brands, vand brand-urile prin amazon (cele care vor), in rest fiecare brand isi vine produsele singur (online si offline). Romania are prea putine brands, deci discutia nu exista.
Cine sa intre in marketplace? IT? Nu cred. In rest, emag a fost brands de IT, mai dureaza ceva timp pana isi construieste brands de "de toate". Pana atunci si proprietarii de magazine or sa inteleaga daca merita sau nu. Ma refer la cei care au business, nu la amatori.
Ii dau mai multe sanse lui okazii decat lui emag pentru marketplace. Okazii este un marketplace, doar ca nu stie sa promoveze ideea. Acolo e alta problema, marketplace inseamna produse noi, iar okazii este brand de secondhand, "furaciuni" si tepe.
Profitshare este emag, iar aceasta perceptie nu se schimba.
Ultima modificare făcută de Tom; 8th July 2013 la 00:32.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Tom am impresia ca faci o confuzie privind pietele. Daca un supermarket are produse proaspete, prefabricate, patiserie, bauturi... nu inseamna ca fac parte din aceeasi categorie. Amazon a ales sa mearga cu prefabricate si bauturi, acelasi mod il poate adopta si Mega Image care oricum se pot lauda cu o retea generoasa de magazine in Bucuresti prin care pot acoperi o livrare intr-un timp relativ scurt. Pe langa acest lucru, statistic, Europa intra la categoria de 48h privind livrarea, spre deosebire de americani care pentru mancare de exemplu comanda in aceeasi zi - obiceiuri diferite -.
Si tot statistic vorbind, Amazon nu vinde produse proaspete pentru ca nu se cumpara online. Omul vrea sa vada ce bucata de carne cumpara, ce culoare si forma are.
Piata romaneasca nu se rezuma doar la buticuri si magazinele online, exista o multime de producatori ori distribuitori care pot apela la astfel de servicii de afiliere in acelasi mod in care in extern producatorii apeleaza la Amazon. Iar pe langa acest lucru nu te poti rezuma doar la prezent, orice afacere deschide noi oportunitati, cine zice ca branduri externe ori lanturi de magazine(pe jucarii, ca tot vorbesti de ele) care sunt prezente de ani buni pe piata locala nu se pot extinde online? La noi abia acum incepe expansiunea in online, romanul inca nu a prins gustul, insa cu cat capata popularitate cu atat mai multe afaceri se vor extinde online. Profishare a luat-o inainte, da un sut in fund pietei, nu consider ca este un lucru rau.
Parerea mea este ca esti cam negativist privind Romania, desi momentan onlineul nu este o piata stabila si nici pe departe un apogeu.
Adsense, reclama emag:
adsense.JPG
Nimic deosebit, daca nu ar fi legat de profisthare.ro
@tibi78, ai descoperit apa calda? Afiliatii promoveaza de mult prin adwords link-uri Profitshare...
Înțeles... nu știam
![]()
Cand ai fost in america ultima data? Cand ti-ai comandat ultima data un max de apa (sau o lada de bere), si a venit cu un curier?
Cum vezi tu livrarea in "timp relativ scurt" de la Mega image? Fiecare magazin are cateva masini de livrare? Erp-ul lor e conectat intre toate magazinele, cu erp emag si marketplace, tu comanzii 2 sticle de cola, 1 utie de bomboane, 1 lada de bere, 1kg de carne tocata si niste seminte, un nene preia comanda automat, la cel mai apropriat magazin, il cheama pe sofer, si ii da comanda ta, mai putin cutia de bomboane (nu e in stock) si soferul pleaca spre tine? Tu fiind langa bucuresti? Cum vezi tu functionalitatea?
Corect, amazon nu vinde "food" in conceptie generala. Vinde prostiile. Romanul de unde isi ia food? Cumpara de la emag (comanda de mai sus) si dupa se urca in masina si se duce sa-si ia carne, varza, fructe, niste mici, etc de la supermarket?
Sa facem o lista de cumparaturi:
1. sac de dero X de 11 kg
2. un (2-3) bax de apa X de 10 kg
3. un bax de bere (6 sticle) de 1 kg
4. 3 verze + 2 pepeni de 5 kg
5. 1 sac boabe caini de 10 kg
6. 2 kg carne
7. 1 kg mere + 1 kg banane+ 1 kg rosii+ 1 kg...
Intelegi ideea, sau vrei sa vorbim de cipsuri online?
Vezi ca faci o confuzie mare intre marketplace si afiliere.
Aia cu "acum incepe expansiunea" este valabila doar pentru proprietari. Este criza, din ce in ce mai adanca, proprietarii migreaza spre online, din NECESITATE. Clientii sunt aceeasi, sau crezi si tu ca dotcom, ca pana acum au hibernat?
Orice magazin se poate extinde online, doar ca fiecare tip de magazin are strategia lui. Online este o strategie mult mai ieftina in comparatie cu offline, doar ca NU ieftina, cum cred multi. Ai nevoie de buget, si rabdare. Intamplator eu ma lovesc de foarte multi proprietari zilnic, pentru ca asta fac ca business.
Nu sunt negativist deloc, sunt un pic mai realist. Traiesc din online, "fac" online zi de zi, deci imi doresc o piata dezvoltata si de calitate. Cred doar ca unele "strategii" sunt inteles gresit si altele aplicate gresit in piata de la noi. Sunt adeptul copiatului la "ce merge" si mai putin a testelor.
Romania este o tara de test, si o tara cu mult in urma dpdv dezvoltare online fata de alte tari. Ca piata online este in crestere, este o "pleasca", clientii sunt aceeasi, doar proprietarii de afaceri online sunt in crestere, si asta din motive "fortate de criza", nu datorita unor strategii de marketing, sau proiecte pe termen lung.
Iti dau un ex simplu. In Ungaria, populatie 9 milioane, brokerul care vinde asigurari prin emag, vinde 1 mil asigurari pe an (singur). In Romania, populatie dubla, vinde (cu tot cu emag) maxim 100 k(la cel mai mic pret de pe piata). Deci?
Ultima modificare făcută de Tom; 8th July 2013 la 12:49.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)