Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Sfaturi filtrare adsense

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    40

Implicit Sfaturi filtrare adsense

Am căutat topicul toată dimineaţa (în speranţa că există) şi nu l-am găsit. Aşa că îl deschid eu.

Abia ţi-ai pus adsense şi ai constatat că în ciuda faptului că te-ai axat pe o nişă bună, ai vizite multre, CTR mare, content şi vizitatori din SUA (că pentru IP-urile din SUA care dau click pe reclame se zice că advertiserii plătesc mai mult) şi totuşi de fiecare dată când intri în contul tău de adsense îţi bagi unghia în gât pe când constaţi că valoarea medie a unui click e de 1-2 sau maxim 5 cenţi. La mine nu-i chiar aşa, valoarea medie e de 10 cenţi, dar tot mi se pare puţin în comparaţie cu valoarea de la început de drum: înainte aveam circa 4 clickuri pe zi, dar luam cam 50 de cenţi pe click, acum am 20 de clickuri din care îmi ies 2 dolari. Mă oftic.

Soluţia? Să scapi de sărăntocii care trimit reclame la tine pe site şi au pretenţia să te plătească cu 1-2 cenţi pe click. Cum? Adsense filter.

Marea mea întrebare este: cum îţi dai seama că unul plăteşte bine sau prost?

Sfatul 1 (pentru cei care sunt mai neştiutori ca mine): arunci o privire peste siteurile care fac advertising la tine pe site. Şi spre exemplu eu am văzut că aukro.ro/Telefoane îmi umple blocurile, totodată că tâmpiţii fac reclamă unei pagini 404. Concluzia: sunt nişte sărăntoci, care au creat o campanie de advertising de doi bani.. făcută doar ca să fie acolo şi ea.
    ..sau poate sunt nişte proşti care din neştiinţă plătesc 1 dolar pe click?
    Cum ne dăm seama care-s sărăntoci şi care nu?

gabi.jguma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th September 2007
    Posturi
    74
    Putere Rep
    34

Implicit

O metoda "babeasca" cred ca ar fi urmatoarea:

Folosesti Adsense Preview Tool si incropesti o lista cu site-urile care ar putea afisa reclame la tine (https://www.google.com/adsense/suppo...m=link#finding)

Faci cautari pe google, in care sa apara site-ul tau, pe primele locuri eventual. (rezultatul tau din SERP sa fie o pagina care afiseaza Adsense)
    Inainte de a accesa pagina ta, tragi cu ochiul la linkurile sponsorizate din SERP-ul respectiv (ordinea lor iti spune care din site-uri plateste mai mult, evident)

Accesezi pagina ta, corelezi reclamele afisate cu cele pe care le-ai vazut mai devreme la sponsorizate in serp, si cu ce-ai obtinut din tool-ul de mai sus, si....Bingo!

Insa, cum campaniile Adwords vin si se duc...o sa fie multa munca de mentenanta.

Poti incerca totusi, si poti reveni cu detalii legate de rezultatele experimentului (ideal ar fi sa-l faci pe un site care primeste mult mai multe clickuri....dar cred ca o idee generala iti poti face oricum si asa)

dublutz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd October 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    175
    Putere Rep
    34

Implicit

Cred ca, in primul rand, treebuie sa identifici cuvintele care sunt targetate de acea campanie. In cazul aukro cred ca este vorba despre "telefoane", "telefoane mobile". Apoi, afli valoarea estimata a cuvintelor.

Intrebarea ramane in continuare... cum?

Daca s-ar putea sau daca ar fi usor.. adwords ar deveni o metode de promovare doar pentru cei cu buget de campanie mare... iar "sarantocii" ar fi marginalizati oarecum. S-ar mai pierde o parte din misterul adsense si nu cred ca google isi doreste lucrul asta tinand cont ca realizeaza profit si de la "sarantoci".

Oricum, domeniul telefoniei mobile este o nisa buna si nu cred ca se plateste putin pe click.

Ar trebui sa incepi prin filtrarea reclamelor care promoveaza pastile, alungiri

Importanta este nisa targetata de reclama.

Adrian Poputoaia este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    2nd October 2007
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    41
    Posturi
    1.068
    Putere Rep
    36

Implicit

[QUOTE=doro;75060]
    Cam asta e piata, nu ai de ce sa te oftici,inainte era mult mai bine.
    Nu prea poti sa iti dai seama care plateste mai bine si care nu,insa poti sa "ghicesti".
    De exemplu eu verific linkurile care mi se par suspecte: gen aukro.ro/Telefoane .Arunc o privire la design, continut,daca exista acea pagina .Am vazut unele ,cred ca erau de prin 1995, tot site`ul se rezuma la un singur fisier html. .
    In general din ce am mai citit si au spus`o si altii ,romanii platesc foarte putin pe click. 0.01 $.Ma gandesc cand imparte G 0.01$ cu tine ,mai ramane?

dublutz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    3rd October 2007
    Vârstă
    42
    Posturi
    175
    Putere Rep
    34

Implicit

Exista o extensie firefox Adsense Preview.
    Mi se pare interesanta.
    Este proprietatea Google Inc. si poti da click pe reclame fara a fi penalizat.

gabi.jguma este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th September 2007
    Posturi
    74
    Putere Rep
    34

Implicit

Citat Postat în original de Ptbdr Vezi Post
    romanii platesc foarte putin pe click. 0.01 $...
    E o impresie total gresita. Romanii platesc pe click proportional cu veniturile, nivelul de trai....sau orice alt element economic de care vrei sa te legi. Clickuri de 1 cent sunt si pe engleza, si pe orice limba iti trece prin cap, asa cum sunt si clickuri de 1$++

Important e sa gasesti nisa. Ca exemplu concret, vezi:
    https://adwords.google.com/select/Tr...SD&language=en
    https://adwords.google.com/select/Tr...SD&language=en

Exemplul e extrem...insa, ai prins ideea!

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de dublutz Vezi Post
    Ar trebui sa incepi prin filtrarea reclamelor care promoveaza pastile, alungiri

Importanta este nisa targetata de reclama.
    dar tocmai asta e baiul, toate reclamele sunt "ontopic". Am scos câteva care redirecţionau către pagini 404, însă numai 3.

Un alt mare bai este faptul că mă aflu în Ro şi automat toate reclamele ce apar americanilor nu îmi apar şi mie. Soluţia: proxy, însă de pe 90% din proxies şi webproxies nu afişează reclamele adsense (boratproxy, hidemyass etc..). În fine, asta se rezolvă dacă stai să cauţi proxy..

@gabi.jguma: m-am apucat să aplic, de jumătate de oră însă n-am reuşit să corelez nimic. Dacă reuşesc ceva anunţ

loco este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Posturi
    145
    Putere Rep
    33

Implicit

Vezi AdSense Preview Tool.. se pare ca are optiune pt geo-target.

https://www.google.com/adsense/suppo...=adfilter.html

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de doro Vezi Post

@gabi.jguma: m-am apucat să aplic, de jumătate de oră însă n-am reuşit să corelez nimic. Dacă reuşesc ceva anunţ
    Daca ai de gand sa compari sponsorii din "adwords for search" cu cei din "adwords for content network", ca sa vezi tu care sunt advertiseri seriosi, las-o balta. Sunt doua chestii total diferite.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sfaturi SEO
    De crissuca în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 32
    Ultimul Post: 29th January 2009, 20:12
  2. Sfaturi: ce sa-i mai fac?
    De thefan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 22
    Ultimul Post: 12th November 2008, 00:29
  3. Sfaturi optimizare
    De arrasoft în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 21st August 2008, 10:37
  4. sfaturi
    De Bogdan Citoiu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th August 2008, 16:23
  5. Sfaturi Adsense - Castigul variaza ...
    De Cristian Mezei în forumul Adsense
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 9th June 2006, 23:18

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •