Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 40

Subiect: Se mai fac bani din adsense de cand a aparut adblock?

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    37

Implicit

Citat Postat în original de JoeBikerul Vezi Post
    Mă adresam celui care a creat topicul . Greșeala mea că nu am folosit quotes.
    No problem man, stai linistit!

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Cum ai ajuns la concluzia că AdBlock e problema?
    Poti face o comparatie intre numarul de pagini vizualizate (analytics) si numarul de afisari ale reclamelor (adsense).
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Olivian Breda este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

AdBlock nu e chiar pentru oricine. Sunt mai multe site-uri pe care îți blochează și lucruri utile, spre exemplu pe unele forumuri îmi "taie" unele titluri de thread-uri, sau îmi ascunde linkuri care conțin anumite cuvinte, sau "taie" lucruri care estimează că sunt bannere, dar de fapt sunt informații utile. Nu e exclusiv de bine.

Și trebuie să știi să dai disable dacă cauți o informație și nu o găsești.

Și puțină lume folosește extensii de browser.

Sunt țări în care AdBlock are penetrare mai mare, România nu e printre ele.

Sunt 144M utilizatori AdBlock în lume. Cifra nu e mare, dacă raportezi la total utilizatori.

Ai aici statistici mai detaliate:
    2014 Report – Adblocking Goes Mainstream | Inside PageFair

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    AdBlock nu e chiar pentru oricine. Sunt mai multe site-uri pe care îți blochează și lucruri utile, spre exemplu pe unele forumuri îmi "taie" unele titluri de thread-uri, sau îmi ascunde linkuri care conțin anumite cuvinte, sau "taie" lucruri care estimează că sunt bannere, dar de fapt sunt informații utile. Nu e exclusiv de bine.

Și trebuie să știi să dai disable dacă cauți o informație și nu o găsești.

Și puțină lume folosește extensii de browser.

Sunt țări în care AdBlock are penetrare mai mare, România nu e printre ele.

Sunt 144M utilizatori AdBlock în lume. Cifra nu e mare, dacă raportezi la total utilizatori.

Ai aici statistici mai detaliate:
    2014 Report – Adblocking Goes Mainstream | Inside PageFair
    Nu comentez informatiile pe care tu le gasesti utile in ads, dar vreau sa comentez studiul din link-ul postat de tine, pe care cred ca nu il intelegi.

"Putina lume foloseste extensii de browser"? Studiul asta unde este? Facut de cine?

Romania nu este printre ele? Printre ele care? Facem un sondaj pe forum sa vedem rata de penetrare?

Cifra nu e mare? 144 milioane de utilizatori educati? Raportat la numarul total de utilizatori? Pe cine intereseaza numarul total? Tu cum iti targetezi reclamele?

-----------------------

Daca ai timp sa citesti raportul "cum trebuie", poate iti apar si tie urmatoarele date:

- numarul de utilizatori e aproape dublu in ultimii 2 ani, iar daca trendul se pastreaza in 2018 poate ajunge la 4-50% (imposibil, dar totusi?). 40% din toti utilizatorii, dar raportat la % de persoane educate "in online", inseamna aproape tot targetul!
    - tarile cu cei mai multi utilizatori, raportati la populatie sunt tari dezvoltate (US, Polonia, Grecia, Suedia, Danemarca, Canada, Franta, Uk, Spania.... aici nu gasesti Romania? Ia vezi Ghana e?). Iar daca procentul este raportat la populatie si nu la utilizatori de internet?
    - 50% au auzit de adblock de la prieteni!

Cum e acum?

Citeste si asta French ISP that killed Google ads changes its mind about silent ad blocking | ZDNet cand ai timp.

-----------------------

Ontopic:

O data cu cresterea utilizatorilor de adblock, pierd toti:

- Google (nu mai livreaza = nu mai incaseaza)
    - Agentia / Advertiser / Client (investeste mai mult in alte metode de promovare)
    - Publisher / Site (nu mai incaseaza = nu produce content = ?)

Aici putem discuta daca vreti, e o discutie interesanta in care putem implica si Facebook.
    Ultima modificare făcută de Tom; 8th July 2015 la 00:48.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Aici putem discuta daca vreti, e o discutie interesanta in care putem implica si Facebook.
    facebook vrea sa dea din bani si la publisheri Move Over YouTube: Facebook To Give Video Creators Share Of Ad Revenue From New "Suggested Videos"
    Video publishers will get 55% share of revenue for ads that appear near their content in a new algorithmically created Suggested Video feed.
    Pe aia cu adblock i-am redirectionat catre o pagina in care le explic cum sa-l dezactiveze pentru domeniul meu , cu https://wordpress.org/plugins/adblock-notify-by-bweb/
    Cam 10% aveau adblock
    ░▒▓█▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀▄▀█▓▒░

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    24

Implicit

La mine media e de 6%.
    Mare atenție că se încalcă politica adsense dacă folosești plugin-uri care să-ți afișeze mesaje prin care le spui vizitatorilor că site-ul tău este susținut de reclamele respective. Așa că aveți grijă!
    https://productforums.google.com/for...s/wXIdIDmu284J

Mihai_Is este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th February 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    525
    Putere Rep
    0

Implicit

Procentul clar ca va creste pana la un moment dat cand va pune serioase probleme.
    Dar trendul poate fi si inversat, daca site-urile care ofera continut si traiesc doar din ads, nu te-ar lasa de ex sa vezi postarile daca ai adblock, si ar incepe sa faca asta la scara larga, probabil ca multi ar incepe sa scoata adblock.
    Daca jumatate de utilizatori care vin pe un site au adblock, oricum nu genereaza venituri si iti maresc si costurile cu hosting.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

"Putina lume foloseste extensii de browser"? Studiul asta unde este? Facut de cine?

Romania nu este printre ele? Printre ele care? Facem un sondaj pe forum sa vedem rata de penetrare?
    Despre extensii:
    What percentage of Internet users use browser extensions? - Quora

Citisem mai demult niște date despre AdBlock, și văzusem România. Am dat să caut și am găsit doar asta. N-am găsit niciun fel de date despre România, oricât am căutat. Nu știu ce am citit, e posibil să greșească memoria. Oricum, în linkul de mai jos, maxim e pe la 20%. 1/5. Și poate România nu e chiar pe locul 1, deci un 10%-15% ar fi fezabil pe aici. Mi se pare puțin.
    Adblock Report

Cifra nu e mare? 144 milioane de utilizatori educati? Raportat la numarul total de utilizatori? Pe cine intereseaza numarul total? Tu cum iti targetezi reclamele?
    OK, scuze dacă am greșit, în opinia mea, 144 de milioane de oameni nu mi se pare o mare cifră raportat la nr. de internauți. Dacă consideri că am greșit, asta e. Nu fac PPC, fac un pic de afiliere, și cam aia e.

40% din toti utilizatorii, dar raportat la % de persoane educate "in online", inseamna aproape tot targetul!
    OK, cifra e mare, într-adevăr.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Mihai_Is Vezi Post
    Procentul clar ca va creste pana la un moment dat cand va pune serioase probleme.
    Dar trendul poate fi si inversat, daca site-urile care ofera continut si traiesc doar din ads, nu te-ar lasa de ex sa vezi postarile daca ai adblock, si ar incepe sa faca asta la scara larga, probabil ca multi ar incepe sa scoata adblock.
    Daca jumatate de utilizatori care vin pe un site au adblock, oricum nu genereaza venituri si iti maresc si costurile cu hosting.
    La mine media e de 6%.
    Mare atenție că se încalcă politica adsense dacă folosești plugin-uri care să-ți afișeze mesaje prin care le spui vizitatorilor că site-ul tău este susținut de reclamele respective. Așa că aveți grijă!
    https://productforums.google.com/for...s/wXIdIDmu284J
    Nu ai cum sa opresti userul sa foloseasca adblock, sau orice alta extensie. Momentan se merge la ghici, dar o data cu cresterea numarului de utilizatori, problema se agraveaza.

Tu site, nu mai produci (majoritatea abia se sustin), cauti solutii. Timpul trece tu nu incasezi, calitatea continutului scade.

Site-urile mari (de calitate) au oricum versiunea de continut contra cost, ei sunt cei mai avantajati.

Adsense eu il consider ok, il accept, nu ma deranjeaza. Dar ca sa fim sinceri, un site fara reclame parca e mai "linistit"

Eu cred ca Facebook este marele castigator, iar daca se implica in sustinerea unor extensii gen adblock, Google + reteau de parteneri au o problema grava. Cine plateste pentru un panouri publicitare intr-un oras parasit?

In articolul de mai sus, providerul din franta a blocat inclusiv anunturile adwords. Facebook nu poate ataca chiar direct Google, dar poate face multe altele indirect.

Facebook este cel mai mare castigator, fara sa participe inca la evenimente.

Citat Postat în original de Olivian Breda Vezi Post
    Și poate România nu e chiar pe locul 1, deci un 10%-15% ar fi fezabil pe aici. Mi se pare puțin.
    Daca cei 10% sunt raportati la populatie, vorbim de 1.800.000 utilizatori de internet. Daca sunt raportati la utilizatorii de internet, vorim de aproximativ 900.000.

Toate site-urile mari de la noi isi vand reclama pe baza de trafic. Traficul este complet inutil, daca 50% din el nu vede reclama platita. Toate rapoartele si statisticile nu sunt reale.

Sa cumperi afisari pentru useri care au adblock? Daca numarul lor ajunge la 2-3 mil?

Tot ce inseamna statistica este inutila cat timp userii au adblock. Cum sa te uiti la cpc, ctr, etc cat traficul tau blocheaza reclamele?
    Ultima modificare făcută de Tom; 8th July 2015 la 23:22.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    14th September 2012
    Locaţie
    Bucharest, Romania
    Vârstă
    44
    Posturi
    217
    Putere Rep
    30

Implicit

Cum sa te uiti la cpc, ctr, etc... cat traficul tau blocheaza reclamale?
    Opinia mea e că "cei mari" nu s-au preocupat încă de AdBlock atât de mult cât să facă ceva.

Acum ceva timp, mulți ani, era o problemă cu popurile, care erau blocate de unele browsere, și erau site-uri care anunțau lucruri poate relevante în popup, și unii vizitatori nu le vedea. Problema s-a rezolvat de la sine când au apărut overlayerele, care sunt fix același lucru ca un popup (mă rog, în principiu, sigur că sunt niște diferențe), dar, în general, nu pot fi blocate (sau nu știu eu cum).

Mă aștept să apară o soluție anti-AdBlock la un moment dat.

Și la televizor, oamenii nu se mai uită la reclame? OK, introducem reclame în filme / clipuri / meciuri.

Nu mă aștept să se ajungă la 50%, mă aștept ca "piața" să se auto-regleze prin tehnologii noi, anti-AdBlock.

Sigur, e doar părerea mea, etc.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Reintroducere bani de pe cec in contul adsense
    De Aradean în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 12th February 2012, 16:45
  2. In asteptarea primilor bani din adsense
    De ibis în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 12th April 2007, 00:19
  3. Adsense in romana?Cand?
    De Cristi_XP în forumul Adsense
    Răspunsuri: 1