1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Mishu
Nu adblock e problema ci publicitatea agresiva. Atata timp cat exista, va exista si adblock.
Corect! Si mai ales malvertising-ului care a inundat piata. Datorita lui sunt afectate si restul reclamelor de "bun simt". Eu am tangente aproape zilnice (service) cu diverse calculatoare ale clientilor si pot spune ca pe extrem de multe am gasit instalat adblock sau adblock plus. Sunt persoane mai in varsta care de asemenea mi-au cerut sa le instalez "ceva" impotriva reclamelor, ca au auzit ei de la nu stiu cine ca exista ceva care blocheaza reclamele. O alta categorie este si cea care foloseste calculatorul la comun (parinti-copii). Copiii intra pe tot felul de site-uri, dau click pe toate tampeniile si isi umplu browserele de malvertising. Dupa care parintele vine si cere sa-i scoatem reclamele si sa facem ceva sa nu mai apara ca sar reclamele pe ei pe toate paginile cand intra pe net. Ei nu stiu sa faca diferenta intre malvertising si reclamele adsense de exemplu, si nu mai vor reclame deloc, daca e posibil.
Aici intra in joc si educatia pe Internet, unde e mult de discutat. O alta observatie pe care am facut-o in timp, este si faptul ca persoanele mai in varsta, trecute de 45 de ani (fara sa generalizez, insa procentul este mare), sunt agasate de reclame, indiferent de tipul lor si-au instalat adblock, iar cele care nu stiu cum sa o faca ridica aceasta problema (printre altele) atunci cand vin la service. Tineretul, care e cel mai tentat sa dea click pe orice pe net si care este cel mai mare aducator de venit din Adsense, dupa ce s-au fript cu malvertising, si-au instalat Adblock. Rezultat e simplu de banuit. Problema este ca procentul lor creste vertiginos, cel putin din constatarile care au loc pe "teren". Combinatia dintre sistemele antivirus, care multe din ele stau pe calculatoare degeaba, in loc sa blocheze site-urile cu malvertising, si indolenta sau nestiinta utilizatorilor, au contribuit si contribuie mai departe la succesul Adblock.