1 out of 1 members found this post helpful.
pentru venituri din strainatate este formularul 201. pe langa impozit pe venit mai platesti si CAS 10.5% si CASS (baza de calcul pentru CASS plafonată la de 5 ori câştigul salarial mediu brut)
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu e de gluma cu ANAF. Te poti trezi peste 2-3 ani cand google raporteaza situatiile, cu recalculare taxe datorate si CEL MAI IMPORTANT CU PENALITATI CARE DEPASESC CU MULT CUANTUMUL TAXELOR DATORATE.
Consulta un contabil sau un consultant fiscal si ai sa intelegi exact cum stau lucrurile si la ce riscuri te expui daca nu faci totul corect.
Nu conteaza cum vin banii, google are evidenta si o pastreaza mult timp.
1 out of 2 members found this post helpful.
Sa nu intelegi ca am ceva cu A FI CORECT.
Chiar militez pentru acest lucru, dar cu singura conditie : cand noi suntem corecti cu ei sa fie si ei corecti cu noi.
Atat timp cat EI nu fac niste planuri de viitor stabile si predictibile, ci in schimb vin cu legi si ordonante populiste, care mai mult te da peste cap, DE CE AS FI CORECT CU EI.
Acum un sfat la subiect: daca veniturile lunare din adsense nu depasesc 1000 euro , stai relax ca nu se sesizeaza nici p_lea (la cata lehamite au majoritatea bugetarilor) ; daca sari peste aici ar trebui totusi sa intrebi, dar informativ
Caz concret: rulaj anual intr-un cont la o banca de peste 2 miliarde(lei vechi) , reptat in ultimii 7 ani ,nimeni nu a intreabt nimic. Nu mai retin sigur dar cred ca daca rulajul lunar al contului depaseste o anumnita suma este raportat de catre banca la fisc. (intereseazate cat este acel plafon, revin si eu daca am informatia mai repede)
2 out of 2 members found this post helpful.
Sunt raportate la fisc doar tranzactiile ce depasesc 5000 de euro, pentru restul relax...
7 out of 11 members found this post helpful.
Postat în original de
geo888
Nu e de gluma cu ANAF.
Toate impozitele sunt o gluma proasta, o taxa de protectie pe care o platesti mafiei institutionalizate numita stat. Nu doar ca nu aduc niciun beneficiu societatii dar perpetueaza un sistem incorect care descurajaza munca si premiaza lenea. Statul ar trebui sa munceasca pentru bani (sa aiba propriile companii, sa dezvolte propriile afaceri, etc.), la fel ca toata lumea ( asa cum e in alte tari, unde nu exista impozit pe venit), nu sa perceapa taxe de protectie. Parerea mea!
2 out of 2 members found this post helpful.
Eu am fost cu Work&Travel in America, am lucrat acolo, am platit taxe ca tot omul, dar cand m-am intors mi-am recuperat toate acele taxe INTEGRAL. Americanii au un sistem interesant de taxe, nu au TVA, au taxele puse ciudat. Nu am studiat, dar în general ei înapoiază din taxe, aveam un prieten căsătorit acolo și mi-a zis că trebuie să i se returneze de vreo 2-3 ori taxele pe care le-a plătit pentru că soția lui a făcut un copil.....
Chiar nu mă interesează formele de taxare atâta timp cât banii sunt folosiți și nu transferați în afacerile altora. Adică noi să plătim taxele unui stat care încurajează hoția? Păi ei bagă la pârnaie oameni dar parcă 5% din prejudiciu adus de diverse procese îl are statul recuperat. Păi fă fir ar prioritate recuperarea prejudiciului că nu mă încălzește cu nimic că face X sau Y închisoare dacă banii furați nu ajung unde trebuie.