10th March 2013, 12:25
1 out of 1 members found this post helpful.
lovelife:
In acel registru trebuie sa te inscrii doar daca esti platitor de TVA, daca esti persoana fizica sau firma neplatitoare de TVA nu poti sa te inscrii chiar daca ai dori.
Eu am incercat acum cativa ani sa imi inscriu o firma neplatitoare de TVA si nu sa putut.
In registru operatorilor intracomunitari te inscrii chiar daca esti neplatitor de TVA. Primesti un cod de TVA extern care este valabil doar pentru operatiunile intracomunitare, iar inscrierea se face inainte de a derula operatiuni (servicii).
Sunt mai multe articole pe aceasta tema, dar nu pot posta link-uri inca, voi transcrie din unul din ele:
Caz societate neplatitoare de TVA ce ofera servii online, iar incasarea platilor se va face tot online:
Raspuns:
Societatea dvs. va trebui intradevar sa se inregistreze in Registrul Operatorilor Intracomunitari conform art 158^2 din Codul fiscal, deoarece va achizitiona si va presta servicii pe cale electronica de la si pentru persoane impozabile din UE. Totodata va trebui sa se inregistreze si in scop de TVA, insa din acest punct de vedere, aveti doua optiuni:
A)
fie va inregistrati special in scop de TVA conform art 1531 alin 1 litera b si c din Codul fiscal, ceea ce presupune ca veti deveni platior de TVA numai in relatiile intracomunitare, nu si pentru tranzactiile efectuate cu parteneri din Romania. Aceasta inregistrare este valabila pana la atingerea plafonului de tva de 220.000 lei intrun an fiscal, deoarece daca depasiti plafonul de TVA de 220.000 lei intrun an fiscal, va trebui sa va declarati platitor de tva normal, conform art 153, si pentru operatiuni derulate cu parteneri din Romania.
B)
Fie va inregistrati normal in scopuri de TVA, conform art 153 din Codul fiscal , dar in acest caz veti deveni platitor de TVA pentru toate operatiunile derulate, inclusiv pentru cele cu parteneri romani, urmand sa depuneti Decont de TVA lunar/trimestrial.
E mai detaliat articolul, cine vrea ii trimit link-ul PM