2nd March 2013, 11:21
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
raxiro
Se poate pune si cont in EURO?
Daca da, banii sunt transferati din EURO->RON->EURO? sau vin exact cat ai de primit in euro?
Intreb acest lucru bazandu-ma pe tabelul lor unde arata in ce moneda se plateste in fiecare tara, in Romania banuiesc ca va fi in LEI, deci ei vor plati in lei ...
De fapt se pare ca forma de plata este SEPA:
Receiving SEPA payments - AdSense Help
Are SEPA payments available in my country?
SEPA payments are available in the following countries:
Bulgaria Euro No test deposit required
Cyprus Euro Test deposit required
Estonia Euro Test deposit required
Gibraltar Euro No test deposit required
Iceland Euro No test deposit required
Latvia Euro No test deposit required
Liechtenstein Euro No test deposit required
Lithuania Euro No test deposit required
Luxembourg Euro Test deposit required
Monaco Euro Test deposit required
Malta Euro Test deposit required
Romania Euro No test deposit required
Slovenia Euro Test deposit required
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un
audit SEO complet. :)
2nd March 2013, 19:47
Probabil ca Google este prea optimist in ceea ce priveste functionarea SEPA in Romania, de au zis ca nu e nevoie de un efectuarea unui depozit de test pentru platile catre RO.
In Romania exista vreo 20 de banci care teoretic sunt inscrise in sistemul SEPA (cautati ROMANIA in lista de aici: http://epc.cbnet.info/docs/SEPA_Credit_Transfer.pdf), insa lumea se plange pe net ca functionarii unor banci inscrise in SEPA nici macar nu au auzit de acest sistem.
Ca o curiozitate, ING care este una din cele mai utilizate banci de catre cei care lucreaza in mediul online datorita unui internet banking ok si a unor carduri ce functioneaza fara probleme pe net, NU apare in lista SEPA.
In concluzie, inainte de a va deschide un cont la o banca din lista SEPA, e bine sa verificati daca:
- SEPA chiar functioneaza in cadrul bancii respective;
- se pot primi bani direct in cont de EUR (ca sa nu va oblige banca sa-i primiti in RON ceea ce inseamna schimbati automat la un curs dezavantajos adica cca 7 bani diferenta fata de cursul BNR, cand la casele de schimb valutar diferenta este doar de 3 bani);
- comisionul de retragere este acceptabil (de preferat < 0.5 la suta);
- exista posibilitatea atasarii la contul respectiv a unui card in EUR (pentru cei care ar folosi acest card la plati in tarile unde se foloseste EUR).
Daca aveti informatii concrete de la banci, postati-le aici ca sa ne orientam.
Multa bafta!
3rd March 2013, 13:47
2 out of 2 members found this post helpful.
Conditii GA, inainte de a schimba numele:
Înainte de efectuarea acestei modificări, luați în considerare următoarele informații importante:
Conturile AdSense nu se pot transfera sau vinde, conform politicilor noastre de produs. Nu vom putea actualiza numele dvs. de beneficiar dacă vă aflați în această situație.
Nu puteți să modificați numele de beneficiar dacă aveți deja un alt cont AdSense sub noul nume.
După ce actualizăm numele dvs. de beneficiar, va trebui să introduceți încă o dată informațiile dvs. fiscale și forma de plată.
Începem procesarea plăților în data de 16 a fiecărei luni. Dacă ați fost programat să primiți o plată luna aceasta, iar dvs. vă actualizați numele de beneficiar în data de 16 sau după aceasta, plata va fi emisă pe vechiul nume de beneficiar.
Dacă pe vechiul nume de beneficiar ați primit plăți mai vechi pe care nu le puteți accesa, va trebui să solicitați o nouă emitere.
Dacă doriți să continuați modificarea numelui dvs. de beneficiar, va trebui să citiți și să acceptați Termenii și condițiile următoare:
Nu transfer și nu vând contul meu AdSense.
Nu am un alt cont AdSense aprobat sub acest nou nume.
Înțeleg că va trebui să introduc din nou informațiile mele fiscale și informații despre forma de plată.
Teoretic se poate, dar practic iti zic din experienta altora, de foarte multe ori, a urmat un ban pe cont.
3rd March 2013, 22:27
Mersi Calin. Citisem ca teoretic se poate face insa nu am gasit pe niciunde ca cineva ar fi si reusit lucrul asta. Sper sa nu urmeze un ban.. 
@meetzah nu cred ca ratezi plata, procesarea platii se face dupa data de 15 din cate stiu eu deci ai timp sa modifici pana atunci.
More flexibility with your payment settings:
New extended timeline allows you to change your payment information until the 20th of any month.
You can choose any payment threshold greater than the default payment threshold based on your reporting currency.
You can also hold your payments until a specified date.
de aici