am mai spus intr-un post, incasare de venituri de la o persoana juridica straina atat timp cat nu esti autorizat in vederea desfasurarii de acte comerciale poate sa creeze mai multe probleme decat neplata impozitelor. S-o lasam cum a cazut.
am mai spus intr-un post, incasare de venituri de la o persoana juridica straina atat timp cat nu esti autorizat in vederea desfasurarii de acte comerciale poate sa creeze mai multe probleme decat neplata impozitelor. S-o lasam cum a cazut.
Ultima modificare făcută de woe; 6th March 2013 la 17:01.
Eu nu inteleg de ce ”pe bune” trebuie sa ai PFA?
Ca persoana fizica poti incasa sume de la Google, este o declaratie pentru venituri suplimentare, la final de an o completezi si platesti impozit pe banii primiti si gata!
Ultima modificare făcută de Prometeu; 6th March 2013 la 19:26.
Ai dreptate promoteu ! Nu trebuie neaparat sa fii pfa sau sa ai srl. Poti sa iti declari venitul si ca persoana fizica. Se completeaza declaratia 201 ! Eu zic ca nu merita sa iti faci pfa doar pentru adsense. trebuie sa platesti si impozit pentru pensii si sanatate!
Helyos, daca tu ai completat, te rog sa explici cum ai completat, ce anexe ai depus si ce au zis cei de la fisc de la tine din oras sau sector. Daca a completat cineva 201 pentru veniturile din adsense, si a depus declaratia, il rog sa explice.
Daca se accepta 201 e mai rentabil decat pfa (fara asig sociale, somaj) raman doar cei 16% + 5.5% pt sanatate (eu stiu ca se aplica la venituri). Ce nu stiu, este cadrul legal pentru care se face "incasarea".Venituri comerciale din ce? Pentru ca daca sunt venituri comerciale, de ce nu esti PFA, sau SRL? De ce nu tva intracomunitar?
Oricum cu fiscul e un joc tampit, de obicei daca intrebi, nu stie nimeni ce trebuie sa faci efectivSfatul meu este sa mergti la fisc, cand aveti drum si sa intrebati, pana gasiti pe cineva care se pricepe. Sfaturile pe un forum, fara documente legale, nu cred ca ajuta.
Dar cu siguranta orice venit declarat si impozitat, ajuta, fie ca nu a fost completata declaratia buna, sau ati platit mai putin.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Stie cineva cat dureaza pana cand intra banii de la Adsense? Am completat cu contul in sectiunea respectiva de cateva zile dar nu pare sa se intample nimic.
Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)
La mine tot nu a aparut posibilitatea de a seta EFT, as fi vrut la contul de firma ca aculo ma omoara banca cu taxa pentru CEC, plus timpul urias de asteptare, asa ca am dat o suspendare a platilor
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Helios:
Poate gresesc, dar nu cred ca e de ajuns sa completezi doar declaratia 201. Trebuie sa te inscrii si in registrul operatorilor intracomunitari (Inainte de a efectua orice operatiune intracomunitara, contribuabilii din Romania sunt obligati sa se inscrie intr-un Registru al Operatorilor Intracomunitari....ce cuprinde toate persoanele impozabile si persoanele juridice neimpozabile).
Pentru firme / pfa chiar daca esti neplatitor de tva, esti obligat sa te inscrii inainte de a efectua o operatiune intracomunitara si baza unui cod de tva extern.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)