Pentru ca e la moda tema de discutie legata de castigurile adsense o sa incerc sa fac aici un scurt ghid prin care puteti determina reclamele adsense care platesc prost.
Vorbesc din experienta personala, asadar:
- cei care promoveaza un site gazduit pe un hosting gratuit platesc minimul posibil, e greu de crezut ca nu au investit intr-un hosting platit dar investesc in promovare, cel mai probabil e vorba de vreun cupon-voucher de promovare gratuit;
- cei care promoveaza produse sau servicii de calitate indoielnica platesc de asemenea prost (eu am identificat pana acum site-urile de licitatii online-cele care cica ar oferi produse la preturi derizorii, site-urile cu produse naturiste, site-urile care promoveaza servicii legate de viata sexuala, site-urile care promoveaza afaceri la cheie sau cum sa faci bani stand degeaba, site-uri personale);
- daca aveti 3 unitati de adsense pe pagina si la un moment dat pe 2 dintre ele sau, mai rau, pe toate 3 este afisata reclama aceluiasi publisher, fiti siguri ca plateste extrem de prost;
- platesc prost site-urile care desi au un trafic demn de invidiat se promoveaza de dragul promovarii (traficul nu vine din promovarea pe adsense);
Eu am aplicat filtre pentru site-urile de genul celor mai sus si am obtinut o crestere a pretului pe click de la 1 cent la 3-5 centi... mai am situatii de genul: cateva click-uri si 0 - 1 centi dar presupun ca asta nu e o situatie reala ci se datoreaza faptului ca datele nu sunt actualizate in timp real...
Daca mai stiti si alte tipuri de site-uri care platesc prost puneti-le pe tapet.