Am inteles ideea cu eliminarea site-urilor care nu vrei sa afiseze reclama la tine pe site, dar voi aici spuneti cat plateste fiecare publisher la un click pe reclama lui, cum aflati acest lucru?
Thanks !!!
Publisher-ul nu plateste pt fiecare clic, advertiser-ul da.![]()
Valoarea clicului depinde de mai multi factori. Advertiserul isi seteaza o suma maxima pe care este dispus sa o plateasca, asadat valoarea clicului variaza intre minim 1 cent (cred) si maximul care oricum este mai mic decat ceea ce vedeti in google keywords deoarece google isi opreste si el un procent destul de maricel.
Asadar, nu va mai luati dupa liste gen "High paying keywords" deoarece acele cifre reprezinta cat este dispus sa plateasca cel mai mult un advertiser.
Nu aflam, ajungem la concluzia ca...
Accentuez: DE OBICEI reclamele netargetate platesc prost.
Cei care isi fac reclama in acest mod nu au nevoie de conversii (adica o actiune a vizitatorului care sa le aduca bani), au nevoie doar de vizitatori. De exemplu: realitatea.net face reclama prin AdWords. Reclama sa apare peste tot in online-ul romanesc. Prin aceasta reclama isi creste numarul de vizitatori, astfel isi permite sa vanda un banner CPM la un pret mai mare.
Sper ca m-am exprimat destul de clar...
Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.
au inceput iar PNL ... PSD ... PLM ...etc![]()
Merg banate si 9am.ro, wallstreet.ro si ejobs.ro. Platesc prost si au si banner-e hidoase care scad CTR-ul.
Pentru cei care intreaba cum fac sa afle cat primesc pentru un click. Din cate stiu, sunt niste metode de tracking folosind analytics insa, avand in vedere ca eu folosesc adsense mai mult de fun si de testare (fac adwords management), nu mi-am batut capul cu ele. Eu folosesc o metoda mai "empirica": ma uit in Analytics sa vad ce pagini ale site-ului (unde e pus adsense) aduc bani si cati, apoi vad ce reclame apar acolo. Daca vad ca de accesand direct pagina imi apare reclama X, apoi intrand pe pagina in urma unei cautari Google apare tot reclama X si vad in analytics ca de pe pagina aia au venit Y centi din Z click-uri, sunt sanse foarte mari (la Google niciodata nu e nimic sigur) ca reclama sa fie prost platita si o scot.
Eu am banat azi Youtube.com din cauza ratatilor de la PNL, PSD si vorba cuiva de mai sus. PLM . De 2 zile cand imi apare doar EBA si video-ul ala maro mi-a scazut CTR-ul aproape la jumate pe un site.
mai nou se muta foarte agresiv si partidele pe adsense sper macar ca e concurenta intre ele pe pret de click. oricum am clickuri mari pe turism ... 2-3 clickuri ce fac 1 $. nu se compara cu restul niselor care le am unde sun si 3-4 cent pe click la 100 de clickuri.
Sunt sigur ca platesc pretul minim, tocmai pentru ca reclama e atat de agresiva si netargetata, sau ma rog... apare in exces pe site-urile mai slab din punct de vedere calitativ (divertisment in special).
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)