Parerea mea este ca dauneaza site-ului scrierea cu diacritice.
Parerea mea este ca dauneaza site-ului scrierea cu diacritice.
Dupa parerea mea, diacriticele influenteaza dpdv SEO.
Daca este sa ne luam dupa ai' mai mari, stirileprotv - care e oarecum pe zona de "ziare", deci ar trebui sa aiba diacritice, nu are. [site obiectiv - stiri]
Mobilissimo, alt exemplu, care e mai spre blog - are diacritice. [site subiectiv - review-uri]
Eu sunt de parere ca blogurile si cele cu adresare mai directa (+ site-uri care vand) folosesc deobicei diacritice. Restul, nu prea. Da o nota de expresivitate, dar cam atat.
Cred ca e cel mult o chestie de estetica, pentru ca direct nu prea are relevanta. Daca site-ul (indiferent pe ce nisa e) ofera lucruri si informatii de calitate, atunci e bun. Pentru SEO, cel mai sigur este sa nu folosesti diacritice pentru ca oricum sunt destul de putini care cauta pe motoarele de cautare folosind diacritice.
Pentru colaborari SEO si multe altele - click aici. Reprezint Bullet Advertising unde facem optimizare SEO (stiu ca e pleonasm) si alte minuni online :)
@estpoint - din contră, e chiar estetic, plus că, în primul rând, din respect pentru cititor, ar fi indicată utilizarea lor, facilitându-i acestuia lecturarea. Eu, spre exemplu, am început să scriu cu ele în urmă cu câțiva ani buni, când mi-a fost atrasă atenția asupra acestui aspect chiar de către unul dintre cititorii mei.
1 & 2. Da? Asa credeti tu cu gasca ta? (ia ghici, am zis gașcă sau gâsca?)
3. E mai sigur să folosești, crede-mă. De ce? Uite:
https://www.google.ro/search?&hl=ro&...83&pws=0&cad=h
vs
https://www.google.ro/search?&hl=ro&...83&pws=0&cad=h
ia dă o tură prin rezultate. Cu excepția pozei cu gâsca de la rezultatele pentru gașcă, eu zic că sunt foarte diferite treburile.
Trust, but verify.
Dan, te-ai pus sa ma vanezi?
Da, personal nu m-am intalnit cu probleme din cauza diacriticelor. Depinde foarte mult de nisa, dupa cum am spus. Daca ai un ziar online, e vital sa folosesti diacritice. Daca ai un site de afiliere sau de prezentare, e fix propria alegere.
P.S. pe blog la tine nu ai diacritice![]()
Pentru colaborari SEO si multe altele - click aici. Reprezint Bullet Advertising unde facem optimizare SEO (stiu ca e pleonasm) si alte minuni online :)
Eu de regulă scriu cu diacritice și am observat și diferențe în SERPs după căutările cu și fără diacritice. Am tot testat și concluzia la care am ajuns e că poziția în SERPs după căutarea fără diacritice nu este afectată dacă scrii sau nu cu diacritice. În schimb, la căutările cu diacritice ai un oarecare avantaj (am un site în sandbox care e pe prima pagină la căutarea cu diacritice). Ce-i drept, puțini caută cu diacritice, dar adăugând și experiența pozitivă pe care o oferi utilizatorului, recomand scrierea cu diacritice.
Diacriticele te ajuta la seo la fel cum te ajuta cunostintele de fizica atunci cand faci sex![]()
We buy things we don't need to impress people we don't like.
Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)