Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 29

Subiect: Cu sau fara diacritice?

Matei Irinel este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    31st October 2013
    Vârstă
    29
    Posturi
    75
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu recomand sa scrii cu diacritice,esti roman nu?Eu cel putin nu scriu momentan cu diacritice ca nu mi-am setat tastatura , iar d.p.d.v seo cred ca da mai bine la Google sa scrii cu diacritice asta subliniaza ca articolul tau e 100% in limba romana iar cuvintele nu ies in alte limbi gen USA sau uşă ..

ForeverYoung este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    21

Implicit

Acum 1.5 - 2 ani, am facut un mic studiu despre acest subiect. Atunci Google facea o diferenta semnificativa. Deoarece cele mai multe cautari erau fara diacritice ne-am axat pe scris fara diacritice. Asadar, cred ca depidne de nisa. Daca cautarile sunt fara diacritice, atunci scrii fara diacritice. Daca majoritatea cautarilor sunt cu diacritice, atunci scrii cu diacritice. Cel putin acum...

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Eu am inceput sa scriu cu diacritice, la recomandarea colegului Sensei Dan de la Cluj.

De ce? pentru ca site-ul (content) este pentru user si nu pentru google. Google e destul de inteligent sa inteleaga dicriticele, pentru ca sunt tari intregi cu caractere "ciudate" si nu are probleme.

Asa ca daca va intereseaza user-ul, diacritice, daca va intereseaza doar google, fara.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    21

Implicit

Da, dar din pacate nefolosirea diacriticelor este/a fost atat de raspandita, incat vizitatorilor pur si simplu nu le pasa daca citesc continut cu sau fara. Sau cel putin atunci cand am studiat aceasta problema asta a fost concluzia noastra (ma intreb acum, oare a fost doar o exceptie, specific pentru un segment de public vizat de catre noi?). Asadar era normal sa scriem fara, luand in considerare faptul ca vizitatorul era satisfacut de continut, cautarile erau fara, si in plus, totul mergea mult mai rapid.

Totusi este bine ca din ce in ce mai multi nu numai folosesc diacritice dar vor sa si citeasca continut corect din toate punctele de vedere. Eu am observat acest trend, insa nu am facut analize. A facut cineva asa ceva? Poate cineva sa vina eventual cu date concrete?

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de ForeverYoung Vezi Post

Totusi este bine ca din ce in ce mai multi nu numai folosesc diacritice dar vor sa si citeasca continut corect din toate punctele de vedere. Eu am observat acest trend, insa nu am facut analize. A facut cineva asa ceva? Poate cineva sa vina eventual cu date concrete?
    Nu cred ca e cazul de teste. Daca o pagina este indexata pe o cautare si apare in serp, indiferent de pozitie, inseamna ca google intelege continutul. Restul este doar seo.

Cauta un blogger sau un site cu diacritice si vezi cum rankeaza pe diverite cautari. Daca nu rankeaza, atunci este o problema, dar daca rankeaza si pe 100, diacriticele sunt ok.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    11th February 2014
    Locaţie
    Tg - Mures
    Posturi
    77
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Nu cred ca e cazul de teste. Daca o pagina este indexata pe o cautare si apare in serp, indiferent de pozitie, inseamna ca google intelege continutul. Restul este doar seo.

Cauta un blogger sau un site cu diacritice si vezi cum rankeaza pe diverite cautari. Daca nu rankeaza, atunci este o problema, dar daca rankeaza si pe 100, diacriticele sunt ok.
    Ma refeream la folosirea, popularitatea diacriticelor. Eu am scris ca tot mai multi scriu continut cu diacritice, si tot mai multi vizitatori doresc sa citeasca continut cu diacritice. Dar nu am absolut nici o dovada, este doar o parere, o "presimtire"...
    Intrebarea era referitor la aceast trend: daca cineva poate sa confirme aceasta observatie (cresterea continutului cu diacritice) cu date concrete. Desi (dupa parerea mea) aceasta tema nu cade neaparat in categoria SEO, ci este mai degraba vorba despre evolutia www pe RO.
    Ultima modificare făcută de ForeverYoung; 24th February 2014 la 17:13.

Claudyou este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    19th May 2013
    Locaţie
    Cluj Napoca
    Posturi
    533
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de haiduc Vezi Post
    Cat despre cautarile pe google, sa zicem ca eu vreau sa vad o ţâţă si imi arata... un tată, daca nu folosesc diacritice.
    Nu vezi nici o 'tzatza' indiferent cum scrii, poate ar fi mai bine sa cauti cu alte sinonime, deci dupa o experienta de genu cu siguranta utilizatorul o sa prefere cautarile fara diacritice deoarece prima data a introdus tata, nu a mers dupa s-a chinuit sa introduca ţâţă, cel mai probabil ultima data s-a gandit la sinonime si nu se va mai chinui cu diacritice a doua oara, datorita faptului ca nu asa sunt denumirele imaginilior, alturile etc.

Alte exemple ale colegilor sunt din nou irelevante, pentru ca se intelege din context foarte bine despre ce subiect se vorbeste, altfel s-ar fi scris (in masa) cu diacritice pe toate palierele din cauza problemelor dese de intelege a textului/contextului, nu doar de catre cei care vor sa faca seo pentru siteul lor.
    Fara semnatura.

TabulaWeb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    21
    Data înscrierii
    26th February 2014
    Vârstă
    44
    Posturi
    30
    Putere Rep
    21

Implicit

Citat Postat în original de Claudyou Vezi Post
    Nu vezi nici o 'tzatza' indiferent cum scrii, poate ar fi mai bine sa cauti cu alte sinonime, deci dupa o experienta de genu cu siguranta utilizatorul o sa prefere cautarile fara diacritice deoarece prima data a introdus tata, nu a mers dupa s-a chinuit sa introduca ţâţă, cel mai probabil ultima data s-a gandit la sinonime si nu se va mai chinui cu diacritice a doua oara, datorita faptului ca nu asa sunt denumirele imaginilior, alturile etc.

Alte exemple ale colegilor sunt din nou irelevante, pentru ca se intelege din context foarte bine despre ce subiect se vorbeste, altfel s-ar fi scris (in masa) cu diacritice pe toate palierele din cauza problemelor dese de intelege a textului/contextului, nu doar de catre cei care vor sa faca seo pentru siteul lor.
    Bine punctat doar ca in acest caz si user-ul trebuie sa foloseasca diacritice ceeea ce nu prea se intampla. Exista un sondaj (nu mai stiu unde exact) unde din aprox. 5000 de useri din Romania doar 9 % foloseau diacritice.

NeaBlogu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    10th July 2013
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit

Am ales să scriu de la început cu diacritice ... nu ştiu dacă-i bine sau rău, dar limba română are diacritice aşa că trebuie folosite.

lena20 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Vârstă
    37
    Posturi
    16
    Putere Rep
    0

0 out of 3 members found this post helpful.

Implicit

Interesanta dezbaterea, multumesc.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Text cu sau fara diacritice
    De kestor în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 31st May 2013, 12:38
  2. Continut cu sau fara diacritice ?
    De Alvy în forumul Google
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th February 2013, 19:20
  3. Backlink-uri fara anchor deloc (fara text, fara imagine, fara nimic)
    De tymbark în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 14th May 2012, 22:34
  4. Site cu diacritice sau fara?
    De tudorc11 în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 15th February 2011, 18:09
  5. Site cu diacritice sau fara?
    De tudorc11 în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 4th February 2011, 16:06

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.