Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Continut cu sau fara diacritice ?

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    27

Implicit Continut cu sau fara diacritice ?

Buna,

Am cititi diverse pareri si discutii legate de cum e mai bine sa ai continutul unui site in limba romana.

Unii sustin ca folosirea diacriticilor te ajuta, astfel google te vede ca avand un continut mai original/relevant, altii spun ca diacriticile nu te ajuta pentru ca nu sunt citite de Google.

Voi ce parere aveti.

P.s.: multumesc, anticipat
    Scriu pe Calatoresc.ro despre locurile pe care le-am vizitat, iar dimineata citesc BunaDimineata.ro

Adrian T. este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    4th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    109
    Putere Rep
    0

Implicit

Voiam sa deschid un subiect similar, in acest moment nu utilizez diacritice si as vrea sa stiu daca ajuta

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    38

Implicit

Părerile sunt foarte împărţite. Avantaje din pdv. SEO în mod cert nu sunt. Cei care folosesc diacriticele în scris sunt foarte puţini iar cei care le folosesc la căutări sunt şi mai puţini. Cu alte cuvinte, nimeni nu caută pe Google "ceai roşu" dar toată lumea caută "ceai rosu". Dacă te uiţi peste cele două căutări, o să observi că rezultatele sunt total diferite. Când optimizezi pe expresii mai light s-ar putea ca diacriticele să nu îţi afecteze prea mult rezultatele, dar când te axezi pe expresii foarte competitive devine clar că diacriticele te trag în jos.

Eu una sunt totuşi pentru scrierea corectă a limbii române, chiar dacă dă bătăi de cap cu optimizarea şi chiar dacă uneori apar probleme cu compatibilitatea fonturilor. Avem o limbă frumoasă şi mi se pare păcat să n-o folosim.

Random fact: în online nemţii n-au renunţat la caracterele lor speciale (ü,ö,ä), le folosesc din plin, ba chiar mai mult... poţi să-ţi cumperi nume de domenii cu respectivele caractere (exemplu: www.rumänien.de). Mi s-ar părea fain (şi normal) să putem avem şi noi domenii precum www.românia.ro sau www.bucureşti.ro. Dar aici se poate ajunge numai dacă încurajăm folosirea diacriticelor...

100R este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st December 2010
    Posturi
    749
    Putere Rep
    39

Implicit

Folosirea diacriticelor nu e o problema de seo sau de ce crede Google, e o problema de respect fata de limba romana care acum are si o zi a ei, asa trebuie pusa problema. Aici pe forum mai folosim fara, dar in mod oficial macar pe un site profesionist ar trebui diacritice.
    Google pozitioneaza mai prost paginile cu diacritice pe cuvinte fara.

Chiar buna idee, lege pentru folosirea diacriticelor pe siteurile romanesti.

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    27

Implicit

Si mie mi se pare normal sa se foloseasca diacritice la scrierea in limba romana, insa nu mi se pare corect sa fi dezavantajat de cei care nu le folosesc.
    Pe de alta parte daca lucrezi pe o nisa cu concurenta mare cred ca diferenta asta conteaza.
    Scriu pe Calatoresc.ro despre locurile pe care le-am vizitat, iar dimineata citesc BunaDimineata.ro

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.115
    Putere Rep
    45

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 5th November 2012, 11:03
  2. Site cu diacritice sau fara?
    De tudorc11 în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 15th February 2011, 17:09
  3. Site cu diacritice sau fara?
    De tudorc11 în forumul Dezbateri SEM
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 4th February 2011, 15:06
  4. steaua.net - domeniu fara continut