Va dau un raspuns banal de cum manipuleaza google search-ul evident promovandu-se gratis.
Bun ieri cautam un restaurant prin centru istoric bucuresti sau pe langa (voiam ceva pareri) si am dat search asta google.ro/#q=restaurante+bucuresti+recomandari
in listing apar 3 situri dupa aia aproape toata pagina, google isi baga propriile recomandari, inaintea unor situri mai credibile din punctul meu de vedere (care am stat ieri cam 2 ore si am tot citit pareri), deci declaseaza un site gen metropotam, care mi se pare mult mai complet pe tema asta, ca si testing etc.. decat stelele afisate de serviciul asta de 2 bani de reviews google.
Deci in baza stelelor google aproape as fi mers la un restaurant care nu era tocmai ok, daca nu as fi luat si alte surse in considerare. Ganditi-va ca sunt o groaza de oameni, care nu au cele 2 ore sa faca asta, ci dispun de doar 10 minute de consultat online si dau de chestia aia ce ti-o pune pe tava Google. Iti iei o teapa pur si simplu dintr-un motiv evident.
Intamplarea asta e o chestie destul de recenta, si nu are un efect nociv asupra mea. Dar sa ne inchipuim ca astia manipuleaza informatii legate de ce e sanatos sau nu, de medicamente. Daca vine industria farmaceutica si face un lobby masiv, si astia le promoveaza produsele cu "multe stele", voi care sunteti in SEO, sunteti pregatiti sa aveti si surse alternative de informare, dar ceilalti? Si mai apare o problema, celelalte surse de informatii fiind declasate continuu de google vor disparea, din lipsa de trafic si interes, astfel ce alternative va vor mai ramane? 0 ZERO.
<a href=\"http://www.avasilcaidaniel.com/\" target=\"_blank\"> Personal Design Showcase </a>