Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 31

Subiect: Optimizarea onpage

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Optimizarea onpage

Seo on-page ajuta pe long tail, dar doar daca paginile interioare cu care concurez, NU au linkuri catre ele. In momentul in care paginile interne (long tail) au linkuri, valoare seo-onpage nu mai conteaza!

Pe o nisa destul de competitiva (web design), unde am schimbat 70% din content (prin schimbarea design-ului, prin adaugarea a zeci de poze si content nou), site-ul cade cateva pozitii, si imediat (1 zi) isi revine in pozitia initiala, unde sta de ani de zile. Tot contentul adaugat, si implicit cel eliminat, nu este optimizat onpage, pentru ca NU conteaza. Pozele si contentul nu sunt optimizate, doar h-urile au ramas la fel.

Cand nisa implica sute sau mii de linkuri, onpage nu mai conteaza.

Conteaza foarte mult daca vrei sa rankezi pe long tail, mai ales nise slabe " consiliere psihologica geogiu-bai" sau " anvelope iarna michelin second hand", unde logic nu exista competitie decat pe CONTENT, si nu pe linkuri. Daca oricare din acele pagini, primeste 1-2 linkuri "naturale", atunci ONPAGE nu mai conteaza!

Cand ai site cu zeci de mii de articole, sau produse, DA, onpage e baza! Cand ai site nou, DA, on-page e baza. Dar atat! Cand ajungi la "bataie", linkurile sunt cele care conteaza, seo-onpage nu mai are nici o legatura.[COLOR="Silver"]

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Oftopic: Eu zic ca e vremea pentru o intalnire, sunt atat de multe de discutat, incat e necesara o intalnire, cu cei care au ceva de spus! Propun sa ne vedem intr-un weekend la munte si sa avem 2 zile de discutii importante.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

4 out of 4 members found this post helpful.

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Seo on-page ajuta pe long tail, dar doar daca paginile interioare cu care concurez, NU au linkuri catre ele. In momentul in care paginile interne (long tail) au linkuri, valoare seo-onpage nu mai conteaza!
    In mod normal ti-as fi dat dreptate, dar o experienta recenta mi-a reconfirmat puterea optimizarii on-page in ceea ce priveste cresterea relevantei paginii pentru cuvintele-cheie vizate (si vorbesc de un middle tail, nici macar long tail).

Acestea sunt datele de la care plecam cu optimizarea pentru un keyword compus din 2 cuvinte, cu destul de mult potential de trafic si cu o surprinzatoare rata de conversie:

Google: .com
    Keyword: 74,000 exact match monthly searches, 2-word phrase
    Keyword type: non-brand, "money-maker"
    Competition: medium to high
    Conversion rate: high
    Site: brand, high authority
    Page targeting keyword: product page (3rd tier in site architecture), high authority, links from ~200 domains
    Targeted keyword anchor text (exact match): ~5%
    Branded keyword anchor text (product name, exact match): ~10%

Vreme de cateva luni i-am adus link-uri optimizate (exact match keyword, phrase match) ca sa balansez profilul de link-uri existent. S-a mentinut pe prima pagina in Google.com cu un Google dance pe pozitiile 8-9.

In urma cu 3 luni am facut modificari on-page care vizau o mai buna amplasare a keyword-ului exact match in title tag si body copy (textele din pagina de descriere a produsului).

Imediat s-a dus direct pe pozitia #1 si ramane acolo de 3 luni incoace, fara Google dance. M-am oprit din a ii mai aduce link-uri, deoarece nu vroiam sa stric echilibrul paginii in vreun fel.

Studiu de caz concret. Nu stiu altii cum sunt in aceasta privinta, dar pe mine m-a pus pe ganduri. Singura explicatie este ca am crescut relevanta paginii pentru acel keyword, folosindu-ma de body copy si nu (neaparat) de anchor texte.
    Ultima modificare făcută de Cristina Andrei; 10th October 2012 la 16:13.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

@Cristina si eu am experiente ciudate, acum 5 ani am facut o pagina de test gazduita la mine pe un domeniu pentru un cuvnat cu o concurenta medie spre mare sa pozitionat in prima pozitie cu variatii de top 3, fara link-uri externe
    Apoi am reincercat sa fac pe un alt domeniu, cu autoritate si relevanta mai mare o pagina cu text diferit, dar cu pozitionarea cuvintelor cheie relevante in pozitii cat de cat similare, am adus si vreo 3-5 link-uri externe, si mai multe interne, dar joaca intre paginile 2 si 4 , nu am o explicatie (nu pot monetiza cuvnatul respectiv,pentru ca am interdicitie in alt contract referitor la produse)

Ce intelegi tu prin " body copy" nu vreau sa inteleg gresit
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Cristian D este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2012
    Locaţie
    Pitesti
    Vârstă
    33
    Posturi
    293
    Putere Rep
    0

Implicit

Tot vorbiti aici de pagini optimizate on-page, eu unul nu inteleg exact cum ar trebui sa fie o astfel de pagina..Puteti sa-mi dati un exemplu de astfel de pagina?
    Si o alta chestie, conteaza mult daca meta descrierea este diferita de o fraza reprezentativa din continutul propriu zis?

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Rog un administrator sa mute posturile intr-un topic separat de optimizare onpage

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Cristina Andrei Vezi Post
    Singura explicatie este ca am crescut relevanta paginii pentru acel keyword, folosindu-ma de body copy si nu (neaparat) de anchor texte.
    nu stiu daca e singura explicatie, dar sustin (am observat de suficiente ori cazuri similare);
    pana la urma.. google ar trebui sa fie capabil sa recunoasca si sa inteleaga corespunzator un continut, mai ales ca e capabil sa traduca, sa recunoasca figuri si multe altele;
    in teorie, scopul google e sa ofere rezultate relevante si nu obligatoriu populare, deci ar putea face sens situatia de mai sus;

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

lovelife: 1. n-are nici o relevanta exemplu cu acum 5 ani si 2. Ghidul Webmaster tools cuprinde recomandari si ptr onpage.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Citat Postat în original de Krumel Vezi Post
    lovelife: 1. n-are nici o relevanta exemplu cu acum 5 ani si 2. Ghidul Webmaster tools cuprinde recomandari si ptr onpage.
    Optimizarea on page facuta acum 5 ani imi scoate pagina respectiva in prima pozitie si astazi la un cuvant pe care multi investesc multi bani sa ajunga in prima pagina. Sunt elemente de optimizare on page care mie imi scapa, daca am incercat sa replic optimizarea nu mi-a iesit.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Cristina Andrei Vezi Post
    Vreme de cateva luni i-am adus link-uri optimizate (exact match keyword, phrase match) ca sa balansez profilul de link-uri existent. S-a mentinut pe prima pagina in Google.com cu un Google dance pe pozitiile 8-9.

In urma cu 3 luni am facut modificari on-page care vizau o mai buna amplasare a keyword-ului exact match in title tag si body copy (textele din pagina de descriere a produsului).

Imediat s-a dus direct pe pozitia #1 si ramane acolo de 3 luni incoace, fara Google dance. M-am oprit din a ii mai aduce link-uri, deoarece nu vroiam sa stric echilibrul paginii in vreun fel.

Studiu de caz concret. Nu stiu altii cum sunt in aceasta privinta, dar pe mine m-a pus pe ganduri. Singura explicatie este ca am crescut relevanta paginii pentru acel keyword, folosindu-ma de body copy si nu (neaparat) de anchor texte.
    Ok, ca sa nu se inteleaga gresit, cazul este pagina vs pagina, ambele cu linkuri catre ele.

Eu am inteles asa, pagina avea deja linkuri catre ea, tu i-ai adus linkuri noi, pt balansare, dar nu urca. Cand ai facut diferite modificari onpage, a urcat.

Sunt cateva detalii (de acceea e asa complicat seo ) care cred ca trebuie luate in calcul.

Concurenta pierde linkuri in aceasi perioada.
    Concurenta adauga alte articole asemanatoare (cum fac multi prin ro, gen xxx-yyy.ro/xxx-yyy.html) si se dilueaza autoritatea paginii pe ancora respectiva.
    Site-ul tau genereaza content fresh, implicit numarul de linkuri in-site catre pagian respectiva, creste.
    Site-ului tau ii creste autoritatea (de la linkurile noi aduse), si implicit iti creste autoritatea paginii.
    Linkuri adaugate de tine, au devenit mai autoritare (le-a crescut puterea in timp) sau au fost calculate mai tarziu.
    ..................

Cred ca sunt prea multe detalii, care nu pot genera o concluzie exacta despre onpage. Daca doar relevanta paginii conta, atunci nu mai ai nevoie de linkuri pentru top 3. Un test pe pagini noi, cred ca ar putea fi mai clar.

Ce ma face pe mine sa cred, ca nu e doar seo-onapge (de vina) e urcarea de 7-8 pozitii, mai ales "imediat", cand stim cu totii ca google are nevoie de ceva timp pentru a procesa datele.

@lovelife, fara exemplu e extrem de greu de tras o concluzie.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Am mutat aici intreaga discutie legata de optimizarea onpage.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. ONPAGE - Cele mai bine optimizate 2 pagini
    De Marius Ciocan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th July 2012, 19:24
  2. onpage
    De Zack în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 29th March 2010, 21:17
  3. Pret optimizare onpage-offpage
    De Cristi G în forumul Google
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 8th July 2009, 17:55
  4. Sfaturi SEO onpage / offpage pentru itxpert.info?
    De thefan în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 29th June 2009, 16:32
  5. optimizare onpage blogger.com
    De Fabius în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th November 2008, 02:44

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii