Seo on-page ajuta pe long tail, dar doar daca paginile interioare cu care concurez, NU au linkuri catre ele. In momentul in care paginile interne (long tail) au linkuri, valoare seo-onpage nu mai conteaza!

Pe o nisa destul de competitiva (web design), unde am schimbat 70% din content (prin schimbarea design-ului, prin adaugarea a zeci de poze si content nou), site-ul cade cateva pozitii, si imediat (1 zi) isi revine in pozitia initiala, unde sta de ani de zile. Tot contentul adaugat, si implicit cel eliminat, nu este optimizat onpage, pentru ca NU conteaza. Pozele si contentul nu sunt optimizate, doar h-urile au ramas la fel.

Cand nisa implica sute sau mii de linkuri, onpage nu mai conteaza.

Conteaza foarte mult daca vrei sa rankezi pe long tail, mai ales nise slabe " consiliere psihologica geogiu-bai" sau " anvelope iarna michelin second hand", unde logic nu exista competitie decat pe CONTENT, si nu pe linkuri. Daca oricare din acele pagini, primeste 1-2 linkuri "naturale", atunci ONPAGE nu mai conteaza!

Cand ai site cu zeci de mii de articole, sau produse, DA, onpage e baza! Cand ai site nou, DA, on-page e baza. Dar atat! Cand ajungi la "bataie", linkurile sunt cele care conteaza, seo-onpage nu mai are nici o legatura.[COLOR="Silver"]

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Oftopic: Eu zic ca e vremea pentru o intalnire, sunt atat de multe de discutat, incat e necesara o intalnire, cu cei care au ceva de spus! Propun sa ne vedem intr-un weekend la munte si sa avem 2 zile de discutii importante.