6 out of 6 members found this post helpful.
Eu nu cred ca exista cea mai optimizata pagina pentru un cuvant. Daca optimizezi o pagina doar pentru un cuvant atunci ceva nu este in regula. De ex un articol iti poate aduce trafic pe zeci de longtail-uri care se invart in jurul unui cuvant sau mai multe. Ai de unde sa stii pe ce cuvinte/fraze iti va veni trafic? Nu. Dupa ce observi acel trafic poti aduce imbunatiri pe unele cuvinte la pagina respectiva.
Sa revin putin si la elementele importante onpage:
1. Cuvant cheie la inceputul titlului (nu lasa doar un cuvant simplu, ca nu prea ia clickuri si nu arata "profi")
2. Cuvant cheie la inceputul H1-ului
3. Cuvant cheie/variatie a cuvantului folosit in H2
4. Cuvant cheie folosit in pagina de 3-4 ori
5. Cuvant cheie folosit in Alt text (pune o descriere mai lunga a imaginii care sa contina si cuvantul cheie)
6. Anchor text de la alte pagini interne (foloseste variatii, daca vrei trafic si pozitii pe mai multe cuvinte)
7. Foloseste sinonime
8. Foloseste cuvinte din aria lexicala a cuvantului (daca te duci in Adwords KW Tool, cauti un cuvant si Google iti va da si alte rezultate care se cauta sau care au legatura cu termenul tau - nu bifa "Only show ideas closely related to my search terms"). Te ajuta si tabul Ad group ideas (Beta).
9. Foloseste variatii ale cuvantului/cuvintelor respective, adica plural, singural, cuvinte articulate
10. Foloseste si cuvintele separat (daca vrei sa rankezi pe inchirieri masini foloseste cuvintul "masini" in text neinsotit de inchirieri, si invers)
11. Ajuta-te de KW proximity (Kw density nu are nici o valoare)
12. Am observat ca articolele lungi rankeaza mai bine (vedeti SEOmoz, SELand si alte site-uri care scriu articole kilometrice, nici nu ai chef de citit cand le vezi)
13. Foloseste Bold/Strong pe acele cuvinte, chiar si Italic
14. Foloseste cuvintele in URL
15. Incearca sa obtii un link, doua externe cu anchor text in larg care contine mai multe cuvinte cheie relevante paginii
Daca mai stiti altele va rog sa le adaugati.
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.
1 out of 1 members found this post helpful.
Sunt destule tool-uri care te pot ajuta pentru acest lucru. Poti optimiza o pagina si consultand Page Speed de la Google, care te ajuta sa vezi daca imaginile, fisierele CSS sau JS, sunt optimizate, etc., vei avea un procent de optimizare. Este bine sa depasesti 85%, adica minimum de optimizare. Mai departe va trebui sa stii daca ai descrieri "alt", la imagini, h1, h2, si o densitate buna pe expresia sau cuvantul cheie pentru care incerci promovarea. Eu foloseam inainte expresiile importante cu <strong>, la inceput de articol sau pagina si la sfarsit, apoi aceasi expresie cu<i> si <u>, adica inclinat si underline. Acum m-am lasat, scriu articole si le las asa cum sunt, eventual <strong>, pe una din expresii.
Problema este ca nu stii exact ce citeste G, ce i se pare mai bun, mai relevant. Am de ex., categorii fara descrieri sau continut si sunt indexate mai bine decat unele articole. La pagina de start este bine sa ai o densitate buna si fara erori. Am scris undeva un articol "cum testez un site", sunt cateva chestii ajutatoare, chiar si un tool, care te ajuta la densitate.
Optimizarea on-page tine de multi factori, chiar si de hosting asa cum spune @1nesco. Am intalnit servere care nu aveau activata optiunea "Keep Alive", din motive stiute doar de ei. A trebuit sa le explic ca se poate seta un timp de refresh scurt, care nu afecteaza serverul. Tot de optimizarea on-page tine si scriptul folosit, in cazul in care folosesti Joomla, WordPress, Magento, etc. Am vazut site-uri curate in PHP sau HTML, cu o optimizare slaba, chiar foarte slaba, site-uri de companii mari, cum ar fi PRO TV, de ex., care au o optimizare foarte slaba, ii ajuta doar reclama si backlink-urile. Foarte multe site-uri din domeniul SEO, sunt slab optimizate si la fel, se bazeaza pe reclama si backlink-uri sau vechime.
Daca un website nou, este optimizat corect, poate ajunge sus si fara promovare. Am de ex., un website cu 6 anunturi pe domeniul cazare, a fost creat si lasat. Actualmente la expresia "oferte cazare", are pagina doi-sus, fara directoare, fara promovare, fara anunturi multe. Conteaza enorm optimizarea on-page, numai ca nu se prea pune accent pe lucrul acesta. In multe discutii purtate cu diversi din domeniul SEO, spuneau ca nu prea conteaza sa ai site-ul valid si un procent bun de optimizare, ca sunt baliverne. Pentru mine conteaza incarcarea in browser, sa fie valid XHTML sau HTML5, sa am titluri bune, descrieri, o densitate corecta, etc. Toate aceste lucruri adunate conteaza, apoi te poti apuca de promovare. Am un website cu doua erori HTML5 si ma streseaza insa, nu am cum sa le rezolv deocamdata.
1 out of 1 members found this post helpful.
Mai era si 16. Foloseste cuvantul in meta description. Si aici este foarte ok sa folostiti cuvant in larg (ex: retete, retetele)
SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.