Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 31

Subiect: Optimizarea onpage

Cristina Andrei este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Ok, ca sa nu se inteleaga gresit, cazul este pagina vs pagina, ambele cu linkuri catre ele.

Eu am inteles asa, pagina avea deja linkuri catre ea, tu i-ai adus linkuri noi, pt balansare, dar nu urca. Cand ai facut diferite modificari onpage, a urcat.

Sunt cateva detalii (de acceea e asa complicat seo ) care cred ca trebuie luate in calcul.

Concurenta pierde linkuri in aceasi perioada.
    Concurenta adauga alte articole asemanatoare (cum fac multi prin ro, gen xxx-yyy.ro/xxx-yyy.html) si se dilueaza autoritatea paginii pe ancora respectiva.
    Site-ul tau genereaza content fresh, implicit numarul de linkuri in-site catre pagian respectiva, creste.
    Site-ului tau ii creste autoritatea (de la linkurile noi aduse), si implicit iti creste autoritatea paginii.
    Linkuri adaugate de tine, au devenit mai autoritare (le-a crescut puterea in timp) sau au fost calculate mai tarziu.
    ..................

Cred ca sunt prea multe detalii, care nu pot genera o concluzie exacta despre onpage. Daca doar relevanta paginii conta, atunci nu mai ai nevoie de linkuri pentru top 3. Un test pe pagini noi, cred ca ar putea fi mai clar.

Ce ma face pe mine sa cred, ca nu e doar seo-onapge (de vina) e urcarea de 7-8 pozitii, mai ales "imediat", cand stim cu totii ca google are nevoie de ceva timp pentru a procesa datele.
    Bineinteles ca sunt multe alte detalii pe care le-am coroborat pentru a ajunge la concluzia mea cu optimizarea on-page. Nu m-as fi hazardat sa imi schimb parerea fara un exemplu concret.

Chiar si asa, a fost nevoie de repetarea acelui exemplu de pe Google.com pe aceeasi verticala in motoare de cautare locale, gen Google.co.uk, Google.com.au, Google.com.br, Google.it. Practic site-ul de care vorbesc are site-uri locale in tari diferite (UK, AU, BR, IT etc.), iar paginile de produse sunt identice pentru engleza si traduse pentru celelalte limbi.

Toate cele de limba engleza au avut acelasi traseu (direct pe #1 dupa modificarile on-page), iar aici influenta link-urilor este neglijabila, deoarece paginile locale, identice ca si continut, nu aveau acelasi nr. de link-uri obtinute. Iar cand spun "direct" vorbesc in termeni de 2-3 zile de la modificarile facute.

Mai mult, am testat pagina de produs pentru limbi diferite: pentru Brazilia s-a dus imediat pe #1 la o simpla modificare de title tag, iar pentru Italia a ajuns in cateva zile pe #3, tot cu title tag, dupa ce nu se afla in top 100. Bineinteles ca acel keyword nu mai este la fel de competitiv in termeni de trafic pe pietele locale, dar exemplul demonstreaza ca influenta variabila a link-urilor si autoritatii paginilor a fost neglijabila.

Ceea ce a contat a fost, repet, cresterea relevantei paginii pentru cuvantul-cheie vizat in optimizare.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

@Cristina, care sunt elementele principale de care tii tu cont acum in optimizarea onpage, si ce anume urmaresti la fiecare?
    Care este acel element de optimizare on page care ai simtit ca a cantarit mai mult?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Cristina, site-ul de care te ocupi este un brand. Astfel de modificari mi se par normale pentru un astfel de site.

Asa cum cateva linkuri intr-o pagina a unui brand o pot propulsa in primele pozitii in detrimentul unor site-uri cu nspe linkuri, tot asa, modificarea continutului unei pagini are o importanta exponentiala in ranking comparabil cu un site normal.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@lovelife: Expresia exacta vizata in body copy (above-the-fold) si title tag, intr-un format "natural", fara repetitii inutile si suparatoare. Suna incredibil, dar atat a fost suficient pentru un boost de pe #8 pe #1 in cateva zile.

@Nichita: Ehei... daca ar fi asa de usor pentru toate keyword-urile pe care le vizez pentru acest brand... Dar nu e.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Citat Postat în original de Cristina Andrei Vezi Post
    @Nichita: Ehei... daca ar fi asa de usor pentru toate keyword-urile pe care le vizez pentru acest brand... Dar nu e.
    Dar trebuie sa recunosti ca acest aspect are un rol foarte important. Daca adaugi pagina unui produs oarecare in Amazon, sunt convins ca acea pagina va bate direct tot ceea ce exista deja in prima pagina.

Cam asa mi se pare si situatia in care te-ai gasit: pagina nu era in totalitate relevanta pentru subiectul pentru care doreai sa rankezi. Dupa modificari, pagina a devenit mai relevanta, modificarile vazandu-se instant in ranking.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

@Cristina asta inseamna ca sa mutat cuvantul cheie vizat in primele paragrafe si sa mutat in h1 mai aproape de inceput, si sa introdus si intr-un h2?
    De asemenea sau folosit si bold, italic?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    11th April 2008
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    44
    Posturi
    337
    Putere Rep
    36

Implicit

@Nichita: Uiti ca brand-ul meu se bate in Google tot cu... brand-uri.

@lovelife: Fara H1, fara H2, fara bold, fara italic. Doar ce am mentionat mai sus.

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    4th February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    440
    Putere Rep
    36

Implicit

@Cristina cum aveai format titlul inainte si dupa modificari? Cum se afla cuvantul respectiv inainte si dupa optimizare? (titlu, descriere, h-uri, body-in primele fraze, 3-4 repetari in exact + variatii, pl, sg, etc si chiar la sfarsitul textului). Poate sunt mai multe detalii si tind sa cred ca poate a fost si de la aceste ultime modificari si poate si de la linkurile aduse inainte. Daca ar fi doar acele 2 modificari ar fi foarte interesant.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Eu propun sa facem un test, fiecare cu site nou si doua pagini noi, si fara linkuri.

Ne facem singuri contentul la pagina respectiva, si vedem cine rankeaza mai bine. Alege un long tail si un money keyword, dar nisa (cuvinte) in care sa nu avem concurenta, ca altfel nu are sens testul. Inventam o cautare tampita, altgoritmul de rankare e acelasi

Asta daca vreti sa testam in "grup". Daca nu, face fiecare testul lui, si ramanem secretosi, ca doar concuram intre noi

Cristina a dat un exemplu destul de "ciudat", cu prea multe constante in ecuatie. Eu am alta abordare la onpage, romaniac are alta. Si chiar discutiile intre noi 2, nu ma conving, pana nu am un test real, facut astazi, nu acum 1 an.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

N-a inteles nici unul dintre voi ca e vorba de brand si deci orice modificare are efect mai rapid?
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. ONPAGE - Cele mai bine optimizate 2 pagini
    De Marius Ciocan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 5th July 2012, 19:24
  2. onpage
    De Zack în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 29th March 2010, 21:17
  3. Pret optimizare onpage-offpage
    De Cristi G în forumul Google
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 8th July 2009, 17:55
  4. Sfaturi SEO onpage / offpage pentru itxpert.info?
    De thefan în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 29th June 2009, 16:32
  5. optimizare onpage blogger.com
    De Fabius în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th November 2008, 02:44

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii