- Primele 3 luni sa fie platit cu 100 $ / luna.
- Urmatoarele 3 luni sa fie platit cu 150 $ / luna (Iar deja de aici am si eu pretenti, site-ul deja trebuie sa apara in rezultate mai serios si sa ceva rezultate in SERPs, dar si pe partea de trafic (stiu ca nu se garanteaza pe partea de trafic cu nimic, dar de asta incep cu persoana respectiva cu un site nou, sa ne alegem KW-urile si asa mai departe pentru ca in circa 6-9 luni sa vad si ceva rezultate).
O sa fiu sincer cu tine. Contul meu de Analytics arata 5,2 milioane de unici / 16 milioane afisari pe luna. Toate proiectele mele sunt pentru extern.

La sumele date de tine (de ex, sa luam un caz concret, 150$ pe luna), nu numai ca orice profesionist nu ar garanta nimic, dar nu ajung nici macar pentru inscrieri in directoare. Nu ma refer la milioanele de liste de directoare inutile. Ma refer sa platesti un listing in Yahoo Directory si altele demne pentru SEO pe termen lung.

La aceste bugete, eu iti recomand sa incepi sa iti faci singur o strategie si sa lucrezi pentru ele pe cont propriu, eventual sa faci outsourcing la job-urile care consuma mult timp (inscrieri in tot felul de proprietati), si tu sa te ocupi de keyword research, cumparat de link-uri, blog post-uri, email-uri de contact samd.

Cu $150 pe luna (Doar fee-ul celui care se ocupa de SEO, deci timpul lui si experienta lui, fara bugetul de marketing aferent) ma tem ca proiectul tau va esua.

Nu trebuie sa mi-o iei in nume de rau. Incerc sa vorbesc DOAR din experiente proprii, fara lucruri citite pe web, fara lucruri inspirationale din carti, sau alte bullshit-uri.

Intotdeauna poti incerca insa, si alte variante. Adica ceea ce vrei tu acum.