Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 76

Subiect: Bounce rate afecteaza pozitia in SERP ?

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    38
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Care teorie?
    Si cum stie Google ce bounce rate ai, sa tina cont de asta ?
    Google are la dispozitie o gramada de metode sa iti aproximeze bounce-ul. Toolbarul, Adsense, Chrome, analytics, etc.

De ce sa nu conteze? Mie mi se pare un feedback clar dat de utilizator catre modtorul de cautare (ce-i drept, indirect) ca rezultatul este relevant sau nu. Asta nu inseamna insa ca bounce-ul trebuie sa fie un factor decisiv.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Carcotas este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    173
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de cristi Vezi Post
    Google are la dispozitie o gramada de metode sa iti aproximeze bounce-ul. Toolbarul, Adsense, Chrome, analytics, etc.

De ce sa nu conteze? Mie mi se pare un feedback clar dat de utilizator catre modtorul de cautare (ce-i drept, indirect) ca rezultatul este relevant sau nu. Asta nu inseamna insa ca bounce-ul trebuie sa fie un factor decisiv.
    Eu cred ca e unul din factori precum viteza de incarcare a site-ului pentru ca nici viteza nu e un factor decisiv dar contribuie

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    863
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu inca merg pe ideea ca algoritmul Google este un algoritm destul de bine pus la punct si care se bazeaza pe diversi factori ce pot fi "masurati" direct.

Bounce rate-ul poate fi aflat doar indirect, si in anumite conditii speciale (sa fie pe site analytics, sau userul sa aibe toolbar, chrome, etc...)

Speculatii, ipoteze, teorii cospirationiste pot fi lansate fara intrerupere. Dar cand vine vorba de pozitia in SERP nu trebuie sa iti bati capul cu bounce rate.
    A, ca poate cele doua sunt legate intr-un fel si ca trebuie sa te ocupi de bounce rate din alte considerente, da, sunt de acord.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    A, ca poate cele doua sunt legate intr-un fel si ca trebuie sa te ocupi de bounce rate din alte considerente, da, sunt de acord.
    E singura corelatie care ar avea sens (ptr mine), in rest nici eu nu prea cred in teoriile exprimate aici. Oricum, e bine ca ele se exprima... de aici se pot invata multe.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

sht3fu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    29th March 2009
    Posturi
    108
    Putere Rep
    32

Implicit

Dupa parerea mea, acei timpi de durata a vizitelor intre 0 si 10 secunde provin si din cauza ca, codurile de trafic sunt in majoritatea cazurilor pozitionate in footer, parte a website-ului care din cate stiu eu se incarca ultima.
    Deci pana la urma acest time spent on site depinde in mare masura de viteza de incarcare a paginii.
    Pana la urma eu nu vad o legatura intre cumparatul de trafic si bounce rate sau time spent. In cele mai multe cazuri, traficul se vinde printr-un iframe pe alt webiste deci odata intrat vizitatorul pe site-ul x care vinde trafic, va sta pe siteul y care a cumparat tot atat cat a stat si pe x. Deci aceste lucruri cam depind unul de altul.
    Intrebare: pe google analytics unde gasesc chestia cu time spent on site in functie de durata cum este la trafic.ro de exemplu. Durata medie am gasit-o dar ce caut nu...

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    42

Implicit

Google incearca sa ofere informatii cat mai relevante, da?
    Sa luam un exemplu , eu caut review la un laptop.
    Avem 5 site-uri , 5 pozitii, eu aleg sa zicem pozitia 3 pt ca mi se pare ca e ce trebuie, inca alti 100.000 de oameni la aceeasi cautare aleg pozitia 3 si nu 1,2 sau 4,5 . E logic ca parca asta ar trebui sa stea mai sus, nu?
    Urmatorul nivel care ar fi, bounce rate-ul. Daca userul intra pe siteul nr 1 si nu e niciun review, sau e tradus automat, sau e o porcarie si iese imediat fara sa vada un alt review e clar, daca pe siteul trei vad reviewul mai citesc si ceva despre alt laptop, etc e clar care ofera informatii mai bune, nu? Daca acest lucru se intampla si la alti 1.000.000 de oameni si daca eu, Google, as putea sa fac sa calculez bounce rate-ul, nu ai face asta?

Ca va conta 1% din toti algoritmii, ca va fi 0,5%, ca va fi 12% asta e irelevant, dar cand poti controla comportamentul userilor la acest nivel pt a influenta pozitiv rezultatele, nu faci asta?

In america se ofereau spre printat cupoane de reduceri . Mergeai cu el la magazin, ei bine, pe codul acela de bare erau informatii gen ce browser ai, cum ai ajuns pe siteul acela, ce fel de siteuri mai vizitezi din domeniu si etc.

Pur si simplu se simte nevoia de a controla sau cel putin a cunoaste comportamentul maselor pentru o economie nenorocita de consum ce suntem.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Legat de post. Am citi despre un test facut de cineva, nu mai stiu exact sursa. Ideea era ca timp de vreo luna de zile, el si cativa insi de pe un forum au facut urmatorul experiment.

Unui site care era pe pagina a treia pentru o cautare au inceput sa ii faca vizite, strict pentru cautarea respectiva, fiecare din ei stand o perioada mare de timp pe pagina respectiva. Dupa aprox o saptamana site-ul a urcat pe a doua pagina. Dupa inca trei saptamani site-ul a urcat pe prima pagina pentru cautarea respectiva. Era dat si numarul vizitatorilor acolo. In jur de 30 de persoane au ridicat site-ul, din cate imi amintesc.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

ConstantinLG este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    2nd April 2009
    Locaţie
    Sibiu
    Posturi
    364
    Putere Rep
    32

Implicit

In jur de 30 de persoane au ridicat site-ul, din cate imi amintesc.
    chiar crezi ca 30 de persoane, cu un time on site de cateva ore, au urcat site-ul in prima pagina? o fi avand el bounce rate-ul asta ceva plus-uri daca e mare, dar niciodata nu o sa cred ca acesta a fost motivul pentru care au au ajuns pe prima pagina.

Sigur nu stiau de google account history

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    46
    Posturi
    3.422
    Putere Rep
    94

Implicit

Citat Postat în original de domnualin Vezi Post
    chiar crezi ca 30 de persoane, cu un time on site de cateva ore, au urcat site-ul in prima pagina? o fi avand el bounce rate-ul asta ceva plus-uri daca e mare, dar niciodata nu o sa cred ca acesta a fost motivul pentru care au au ajuns pe prima pagina.

Sigur nu stiau de google account history
    Daca acea cautare este efectuata de 100 ori pe zi, 30% este destul de relevant.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    72
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    48
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    72

Implicit

1. N-ar trebui confudat CTR cu bounce. Faptul ca am ales o pagina nu inseamna nimic pte bounce.
    2. Site-urile/paginile urca la cautari datorita IBL-urilor (predominant)...faptul ca nu ai bounce nu te urca la pagini..cel putin nu ar trebui sa te urce atat de mult cum era exemplul.
    3. In cautarile logate, pozitiile sint diferite indiferent daca ai optat pentru un site sau nu. Cam asta e si rostul logarilor: sa iti serveasca rezultate bazate pe un anumit istoric.
    4. Din moment ce pozitionarile difera in functie de tara sau de IP (sau ISP) e nerelevant bounceul in experimentele astea. La fel si faptul ca esti logat da o nerelevanta unor cautari.

Asa cum nici timpul de incarcare nu are un efect cine stie ce, nici bounceul nu cred ca e determinanta...si nici CTR-ul... rankingul e influentat major de alte lucruri ..mai putin de comportamentul pe un site.... momentan.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Un tool care sa iti arate pozitia in Serp
    De ddumyy în forumul Utile
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 4th February 2012, 11:12
  2. Bounce Rate
    De eamc în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 19th February 2009, 15:16
  3. cum trec de pe pozitia 2 pe pozitia 1 in google
    De aurora în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 23rd December 2008, 18:07
  4. Cum afecteaza schimbarea hostului pozitia in motoare?
    De slobodan în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 26th August 2007, 11:31
  5. Bounce Rate
    De Ioan Margineanu în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 18th June 2007, 11:19

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •