GEEZ! Ar trebui sa puna adminii sau moderatorii un sticky care sa spuna mare si clar "Page Rank-ul nu influenteaza SEO" Cum am mai spus si prin alte parti... E doar un factor care arata ca site-ul respectiv e linkat de site-uri cu PR mai mare, dar nu influenteaza deloc pozitia in SERPs.
Imi place faza asta... Omul iti spune o chestie buna si tu dai cu bata-n balta si continui cu prostia ta spunandu-i sa-si puna capul la contributie si sa se documenteze. As zice sa citesti mai atent de pe forum si alte dati o sa-ti dai seama ce contribuie la SEO si ce nu contribuie.
Ajuta-ma te rog cu o "documentatie" in ce priveste afirmatia ta. Eu inca invat SEO, si s-ar putea sa am destul notiuni intelese gresitPromit ca le trimit mesaje si mailuri si alora care m-au invatat gresit ca sa ii trag de ureche.
Stii tu intregul algoritm de calcul al pozitiilor in Google si in alte motoare de cautare de faci o astfel de afirmatie ?
Daca da ... poate esti binevoitor si il imparti cu noi ... daca nu .. afirmatia ta de mai sus este egala cu zero.
Parerea mea este ca Google-ul nu s-ar zbate atata sa calculeze pentru absolut fiecare pagina de pe internet un "page rank" daca acest lucru nu ar conta macar ceva in cautari.
Oricum, si ce ai zis tu si ce am zis eu sunt speculatii, desi ce am spus eu are o logica mai mare decat ce ai zis tu![]()
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
alt destept. apareti ca ciupercile dupa ploaie. S-a discutat atat despre Page Rank, despre structura lui, despre influenta lui, despre faptul ca e doar un indicator al faptului ca site-ul e linkat de alte site-uri cu Page Rank mare si s-a explicat de atatea ori ca un site cu PR0 poate ranka mult mai bine decat un site cu PR5-6 de exemplu.
REPET!!! Se iau 2 site-uri: A si B. Ambele pe o nisa de "insurance" sa zicem
- Site-ul A are backlinks de la site-uri related dar care au Page Rank 0 si implicit si el ia Page Rank 0.
- Site-ul B are doar 3 backlinks de la un site cu jocuri, unul cu muzica empetrei si unul tot asa pe o nisa aiurea... linkuri cu PR mare de la site-uri FARA NICI O LEGATURA cu nisa lui. Daca site-urile alea 3 care-l linkeaza au PR6, el va lua Page Rank 4-5 mai mult ca sigur dar nu are nimic de spus pe nisa respectiva.
Ca sa fac o paralela in viata de zi cu zi, ca tot ai mai dat-o odata in bara cu nu stiu ce contabila. Cum ti-ai alege un contabil bun? Daca 3 mecanici auto spun ca un contabil e bun si alti contabili iti recomanda o firma de contabilitate care sa te ajute tu pe cine alegi? Mergi pe varianta mecanicilor auto nu? Dupa gandirea ta logica, cu siguranta ai merge pe mana lor.
Acum... dupa gandirea ta, StarNET [banuiesc ca ai mai mult de un neuron, desi s-ar putea sa ma insel] ce site rankeaza mai bine dintre cele doua de mai sus: cel care are Page Rank 0 sau cel care are Page Rank 4-5?
Unii chiar nu merita sa invete SEO. Ramai la limitarea ta mentala, ramai la conceptiile tale si la portalul tau info.
Deci .. NU AM ZIS CA PAGE RANK-ul E FACTOR DECISIV !!! CI CA ARE O ANUMITA PONDERE ( fie ea mai mica ) !
Invata sa citesti cu atentie.
Cat despre limitarea mea mentala ? Portal Info are peste 20.000 unici pe zi iar 95% sunt din motoare de cautare.
Vezi cum e vremea inainte sa iti faci planuri !
Peste 4000 iconite in ORICE culoare, ORICE dimensiune si in 5 formate: iconsDB.com
Nosfer, daca cele doua de care vorbesti tu ar avea pagerank-ul construit pe baza linkurilor de la site-uri cu autoritate din aceeasi nisa (insurance) si daca cele doua site-uri ar avea optimizari SEO asemanatoare, tind sa cred ca cel cu pagerank superior ar avea sanse mai mari sa apara in cautari in fata celui cu PR mai mic. Practic, PR-ul e un mic avantaj, nici pe departe cel mai important insa ar putea sa faca o diferenta.
Cel putin asa am inteles-o pana acum, sunt incepator in ale SEO si mai am multe de invatat.
PAGERANK-ul in cel mai fericit caz ajuta la indexare, crawling si evidentierea unui continut unic.
indexare - un site cu pagerank mare pe index va fi indexat mult mai repede decat unul cu pagerank mai mic (sau 0).
crawling - paginile sunt re-vizitate mai des daca pagerank-ul este mai mare.
continut unic - daca o pagina exista in 10 parti (copiata de 9 siteuri) pagina cu un pagerank mai mare va fi clasata cel mai bine (deoarece trust-ul este cel mai mare pe pagina respectiva, insa se poate adopta si o tehnica black aici, dar nu e cazul).
Asta e parerea mea, nu trebuie sa fie o regula.
Poti sa dai de mine usor, @contact.
Kardinal, banuiesc ca nu ai citit cu atentie postul lui nosfer. Cel cu pr mare se presupune ca are linkuri proaste (el e insurance si primeste de la online games, download mp3), iar cel cu pr mic are linkuri de pe pagini de insurance cu pr 0.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)