3 out of 3 members found this post helpful.
Informatie utila (sper) - site de limba engleza, in UK, cu link-uri din ro
Asta este o informatie pe care am cautat-o ceva vreme, inclusiv aici pe forum, si nu am fost lamurit de raspunsuri.
Pana la urma am facut testele mele proprii. A durat ceva, dar acum imi este clar.
Pe scurt, experienta mea este urmatoarea:
- am achizitionat un site .co.uk
- am achizitionat hosting in uk (cam obligatoriu dupa experienta mea)
- continut original (circa 50 pagini), adaugat de la inceput; modificari mici ulterioare
- la inceput adaugat doar vreo 2-3 linkuri din zona uk
- ulterior, am colectionat treptat pana la 40 linkuri inbound (40 de domenii diferite), numai domenii din RO. Link-urile au anchor text variat.
- niciun fel de black seo in proces, am incercat sa fac totul cat mai clean.
Rezultatele dupa 6 luni: situl se prezinta foarte bine, locul 3-15 pe o multitudine de cuvinte cheie/uzual fraze de 2 cuvinte, de competitie medie si uneori chiar mare. Ranking-ul este relativ similar atunci cand se fac cautari din ro pe google.co.uk sau din uk.
Concluzia mea este: Da, se poate obtine ranking in UK cu linkuri din ro, ajuta si acestea. Cred ca are insa importanta ca sunt din zona oarecum (UE). Efectul l-am observat in trecut si pe situri hostate in US, in limba engleza, cu linkuri de pe situri romanesti, insa geolocarea rezultatelor era mai mult catre UK decat catre US.
Edit: OSE arata autoritate 46/100 (pagina), si 34/100 (domain)
Ultima modificare făcută de emm; 29th July 2012 la 05:16.