Cu scuze de offtoppic.
Cu ceva ani in urma intrebasem pe forum de alte forumuri active pe zona de nutritie. Ideea era simpla: renuntasem la paine in favoarea orezului si vroiam sa stiu daca ma imbolnavesc de ceva datorita carentei de paine. Adica nu mai mananc paine, desi nu lesin daca e musai obligatoriu

Rezultate concrete la 1,70 m : 70-76 kg la un numar de max 500 m / zi pe jos (uneori mai mult, la supermaket nu te lasa cu masina in interior, fie ea si matiz) + 5-7 cafele amigo / zi (proportii 3 lingurite zahar la 2 de amigo - de preferat brun sau melasa,versiunea anterioara de procesare) , o singura masa pe zi (seara/noaptea) si evident tutun (pana in 20 tigari).
Foloseste cat de des poti busuioc alimentar (merge la multe: mancare sau deserturi) si de simti ca lesini de foame: papadie (de la Robyroy am auzit de el).
Ce tre avut in vedere: la temperaturi mari acelasi aliment genereaza cantitati mai mari de carbohidrati, motiv pt care sunt fan steamer (gatire la abur, max 90 grade) si mai nou slow cooker (gatit timp lung 8-10 ore la temperaturi mult mai mici).
Scula pt gratare: obligatoriu flawor vawe - gatire la bec cu halogen - se scurge toata grasimea de te gandesti sa-ti deschizi fabrica de sapun.
Deci sfaturi din practica, fara pretentii de diete sofisticate

Am avut si 86 kg = nu sunt genul care mananca si nu se ingrasa. Te gandesti doar putin mai mult la ce bagi in tine