Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 59

Subiect: Sfaturi achizitie Bicicleta SH - Inalt si gras

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit Sfaturi achizitie Bicicleta SH - Inalt si gras

Stiu ca postul nu are ce cauta pe seopedia, dar dupa 3h de citit diverse forumuri, sunt tot la 0. Pare mult mai complex sa ai/cumperi o bicicleta in comparatie cu orice alt produs! Sunt convins ca avem colegi biciclisti asa ca am preferat sa postez

Am 1.92 cm si 110 kg (and counting)

Vreau o bicicleta de oras potrivita pentru mine. Bicicleta o sa "mearga" 90% oras/sosea/trotuare si maxim 10% munte (dar nu e important).

Am nevoie de un sfat pentru o bicicleta ok. Nu vreau sa fie noua, ma intereseaza SH (dar buna). N-am mai mers de 15-20 ani pe bicicleta si din cate am citit, e mai rentabil o bicicleta sh pe care sa o imbunatatesti in tip, in comparatie cu una noua. Vreau sa o tin 1-2 ani si sa trec la nivel superior (capat experienta si sigur stiu ce disc sa caut )

Astept sfaturi de la biciclisti si mai ales de la biciclisti XXL
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Mishu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    29th March 2013
    Vârstă
    55
    Posturi
    1.307
    Putere Rep
    29

Implicit

Cica cea mai importanta este pozitia pe bicicleta. Din cauza asta trebuie sa alegi un cadru potrivit pentru inaltimea ta, adica de 20-21 inch (insemnand distanta de la axul foii de angrenaj pana la suportul de sa), pe roti de minim 26 (sunt cele mai folosite). Rotile mai mari vor fi mai potrivite pentru drumuri lungi dar se gasesc mai greu consumabilele.
    Mai departe totul tine de gusturi si de buget (de care n-ai zis nimic).

SH e ok, dar bicicleta e bine sa o iei in stare perfecta si sa fie de la inceput ceea ce-ti trebuie, iesi mai scump cu modificarile aduse pe parcurs. Cand o cumperi e bine sa mergi cu un cunoscator.
    Nu stiu daca sunt si prin Bucuresti ateliere care fac biciclete pe comanda la preturi rezonabile. Iti alegi cadrul, rotile si mecanica functie de buget si ei fac montajul si reglajele. De obicei cer sa revii dupa un rodaj pentru reglajele finale. Asta ar putea fi a doua solutie de compromis.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.816
    Putere Rep
    36

Implicit

Si eu sunt mai inalt si mai solid, am ceva de genul http:// olx.ro/oferta/bicicleta-mtb-trek-ticket-26-hardtail-full-xt-aproape-noua-ID3Mwtm.html#373868f8c6 (doar ca a mea e Cube) merg cu ea doar prin padure si pana acum a tinut, bicicleta sa aiba cel putin suspensie pe fata , decenta, cadru aluminiu, frane pe disc, pentru noi astia mai inalti pipa cat mai inalta si scanul cat mai sus.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

eu am 1.90 si 130 si merg pe bicicleta de multa vreme, dar la nivel de amator (asta incluzand totusi drumuri pana la munte si ocazional offroad, ba chiar si un concurs de amatori pe ploaie si prin padure cadva).
    am avut si biciclete din timpul razboiului (a bunicului) si biciclete de supermarket (probabil cele mai proaste) si biciclete ceva mai bune (dar nu din cele foarte scumpe pt ca nu am considerat oportuna cheltuiala).

eu am gasit in bicicletele focus un bun raport calitate pret si cu 2000 ron poti gasi un entry level (eventual modelul de anul trecut la lichidare de stoc) care sa te tina cel putin pana iti doresti sa evoluezi la urmatorul nivel. (personal n-am avut disponibilitatea sa caut un sh)

despre alegeri.. iti recomand sa mergi sa probezi cadrul si ca saua / ghidonul se ridica in pozitiile confortabile tie (ca nu lovesti ghidonul cu picioarele in mers cand virezi, etc).
    pentru oras nu iti trebuie amortizor pe cadru (la sa), acela fiind util pt downhill.
    de asemenea, eu prefer v-brake uri pt oras (sunt mai usoare, mai ales ca stau la bloc, sunt mai usor de intretinut - in caz de incident le pot desface si merg mai departe pe o singura frana, nu tre sa car scule specializate ca sa indrept discul, blocheaza mai bine daca nu e ud); au dezavantajul ca la o tura prin padure + ploaie devin prea putin eficiente.

altfel, pt entry level nu prea ai ce diferente sa vezi la echipare (presupunand ca alegi totusi o biccleta si nu un "calorifer" de la supermarket), important fiind reglajul (pe care il poti face la un atelier specializat).
    dupa ce aduni experienta.. o sa vezi singur unde vrei mai mult si unde nu).

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    22
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    22

Implicit

29-er - adică roți pe 29 inch se răspândesc rapid și având greutate ceva mai mare te ajută mai ușor să treci peste denivelări fără să-ți faci praf roțile... De ex marca Cube nu mai fabrică biciclete cu roți pe 26... cineva zicea mai sus că se găsesc greu consumabile... nu se găsesc deloc greu.

Deși ai zis că vei merge 90% în oraș nu e indicat să iei una de oraș... tot un MTB e ok (rezistent la trotuare, gropi, denivelări etc.) + că fundul va fi avariat mai puțin
    O echipare cât de cât ok de la 2500 RON în sus. Dacă-ți cumperi una mai ieftină vei avea probleme cu schimbatul vitezelor deoarece se reglează mai greu și se dereglează mult mai repede.

Îți recomand să mergi într-un magazin specializat și să te urci pe câteva să vezi pe care te simți comod (ca mărime cadru mă refer).

Mărime cadru - Mountain Bike Size Calculator
    Biciclete SH - Anunturi biciclete second hand - Bazar DirtBike grijă mare de la cine cumperi sunt multe furate, nu vorbesc de site-ul ăsta, ci în general.

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de Ciprian.Olaru Vezi Post
    despre alegeri.. iti recomand sa mergi sa probezi cadrul si ca saua / ghidonul se ridica in pozitiile confortabile tie (ca nu lovesti ghidonul cu picioarele in mers cand virezi, etc).
    pentru oras nu iti trebuie amortizor pe cadru (la sa), acela fiind util pt downhill.
    de asemenea, eu prefer v-brake uri pt oras (sunt mai usoare, mai ales ca stau la bloc, sunt mai usor de intretinut - in caz de incident le pot desface si merg mai departe pe o singura frana, nu tre sa car scule specializate ca sa indrept discul, blocheaza mai bine daca nu e ud); au dezavantajul ca la o tura prin padure + ploaie devin prea putin eficiente.
    Am inteles tot, cum am inteles ieri citind zeci de articole

Deci, eu ma gandesc asa. Caut un "nene" priceput si imi cumpara bicicelta. Ca e noua sau sh, nu eu decid. Din ce am citit se recomanda sh, ca sa poti schimba ce nu-ti place si pentru ca nu am experienta, pot sa mai stric diverse.

Da Mishu, pot sa fac si pe comanda, dar dupa 1 an de mers macar. Va bat la cap acum, iar dupa un an va explic eu cum se face reglajul la disc

Pana atunci caut sa ies din casa, cat mai repede, pe o bicicleta.

In jur de 20 mil buget.

@joebokerul, (stiam eu ca sunt bikeri pe forum ), am citit de 29 si consider ca la gabaritul meu 29 e ok, doar ca MTB pt oras? Chiar aseara pe la 3 dimineata (da, am stat pana la 3 sa citesc despre biciclete), am vazut un model ce parea interesant, ceva eastway, dar nu retin acum (sunt acasa paginile deschise).

@phoenix, merci de sfaturi, dar tu zici "frane pe disc" (de ex), dar sunt zeci de modele, fiecare bicicleta se pare ca are parti mai bune sau mai slabe. Din ce am citit, daca ajungi la 29, partile sunt mai slabe, pentru ca pretul sa fie mic. Iar mai mult de 20-25 mil nu dau pe o bicicleta acum, la nivelul de mos incepator.

---------------------

later: (am gasit, ceva de genul asta) aseara, asa ca sa va aud acum. Frane, discuri, aluminiu vs carbon, cadru drept, curbat, saua, lantul, simano, ..... Pretul e dublu fata de buget, dar poate gasesc un sh.
    Ultima modificare făcută de Tom; 19th April 2015 la 14:48.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

PhoeniXman este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    8th October 2010
    Locaţie
    Cluj
    Vârstă
    37
    Posturi
    1.816
    Putere Rep
    36

Implicit

Ajuta foarte mult un mers cu bicicleta cel putin o data pe saptamana, eu de pasti am avut o durere infernala de spate jos, de la stat pe scaun, dupa o iesire cu bicicleta nu am mai avut probleme, a fost prima iesire pe anul acesta.

La frane pe disc e important sa fie discul cat mai mare, cu cat e mai mare prinde mai bine, eu nu am avut probleme cu indoitul de disc, nu indic vbrake-uri, mult mai repede faci opt la roata si e echivalentul la un disc indoit.

Bicicletele de genul http://www.wiggle.co.uk/eastway-r20-2014/ nu sunt pentru tine, in primul rand nu o sa te tina rotile, trebuie sa mergi aplecat, nu cred ca o sa mai poti merge o luna dupa o tura pe scaunul ala, etc..

Pami este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    6th March 2011
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    402
    Putere Rep
    35

Implicit

Daca vrei sa nu ai surprize neplacute, cum am patit eu de cateva ori si sa te trezesti ca te sui cu bicicleta pe masina aluia din fata, iti recomand frana in torpedo!

Sa vezi ce misto e cand tragi brusc de frane si se rup cablurile...la 110 kg...

Tom
    Reputatie:
    129
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    129

Implicit

Citat Postat în original de PhoeniXman Vezi Post
    Ajuta foarte mult un mers cu bicicleta cel putin o data pe saptamana, eu de pasti am avut o durere infernala de spate jos, de la stat pe scaun, dupa o iesire cu bicicleta nu am mai avut probleme, a fost prima iesire pe anul acesta.

La frane pe disc e important sa fie discul cat mai mare, cu cat e mai mare prinde mai bine, eu nu am avut probleme cu indoitul de disc, nu indic vbrake-uri, mult mai repede faci opt la roata si e echivalentul la un disc indoit.

Bicicletele de genul Wiggle | Eastway R2.0 2014 | Road Bikes nu sunt pentru tine, in primul rand nu o sa te tina rotile, trebuie sa mergi aplecat, nu cred ca o sa mai poti merge o luna dupa o tura pe scaunul ala, etc..
    Sugestii? 2-3 links ma ajuta sa inteleg ce-mi recomanzi.

Ciprian.Olaru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    573
    Putere Rep
    0

Implicit

https://www.google.ro/search?q=v+bra...w=800&bih=1280

https://www.google.ro/search?q=disk+...w=800&bih=1280

https://www.crazyguyonabike.com/doc/page/?page_id=8174

stiu ca sunt la moda franele pe disc acum, insa nu le gasesc necesare pentru 90% oras.
    in plus, unele decente nu s-ar incadra in bugetul propus.

despre cadru.. el nu trebuie sa aiba nici un arc / amortizor "pe spate" din cel putin doua motive: in oras pierzi din forta de impingere (o parte din ea vafi folosita sa tot comptime arcul ala in loc sa se transmita rotii) si e un punct care poate ceda in cazul unui utilizator de 100+ kg, asta fara sa consider greutatea adaugata cadrului.

Pagina 1 din 6 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sugestie achizitie laptop
    De impelo în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 13th August 2013, 12:08
  2. Recomandare achizitie tableta
    De Marius Cristian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 18th October 2012, 18:39
  3. Borderou de achizitie
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 10th June 2010, 02:04
  4. Achizitie Laptop
    De Robert în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 26th February 2010, 21:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.