Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Recomandare achizitie tableta

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit Recomandare achizitie tableta

Ma vad prima data in situatia de a cere sfatul in privinta a ceva care nu tine de speficificul acestui forum. Dar fiind faptul ca e forumul de departe cel mai vizitat de mine si datorita precedentelor...

As dori sa sa achizitionez o tableta.
    Scopul: usoara manevrabilitate in diferite situatii care nu implica lucrul la pc, mai ales in deplasari (masina, tren, avion, tramvai ), sedinte. Trebuie sa am internet cu o conexiune rezonabila.

M-am oprit asupra lui Google Nexus: Tableta Google Nexus 7 cu procesor NVIDIA® Tegra® 3 Quad-Core 1.2GHz, 7", 1GB DDR3, 8GB, Wi-Fi, Android 4.1, Brown NEXUS7 ASUS 8GB - eMAG.ro
    Nu stiu daca am vazut sau mi se pare ca am vazut si varianta cu 16Gb pe siteul emag. Diferenta mi s-a parut mica, daca am vazut ce trebuia.

Intrebari (multe din ele arata o mare necunoastere):
    1. Pentru conectivitate la internet pot atasa un stick de la Vodafone? Merge pe "USB 2.0:1 x Micro USB" si Vodafone asigura soft?
    2. Exista vreo problema cu memory-stickurile ce le-a putea atasa. Dimensiune maxima suportat samd?
    3. Presupun ca imi pot instala cam tot ce trebuie pentru muzica, filme samd
    4. Cam ce spatiu ramane liber din cei 8Gb dupa instalarile de baza. Sa ma focalizez pentru un 16Gb neaparat?
    5. Aplicatii pentru ssh gratuite (gen putty) exista ptr adndroid. Eventual ceva similar winscp. Presupun ca pentru clienti ftp nici nu se pune problema.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Pentru o tableta de 7", Nexus 7 e cea mai buna optiune.

1. Din cate am citit, nu e foarte usor sa folosesti un stick 3G. Sunt compatibile doar cateva si asta cu multa munca si hack-uri la softul tabletei.
    2. Suporta stickuri de pana la 64GB, dar vei avea nevoie de un adaptor USB - microUSB, pe care il gasesti la cativa dolari pe dx.com.
    3. Poti instala si copia pe ea absolut orice.
    4. Vei ramane cu aproximativ 6.5GB, dar ti-as recomanda versiunea de 16GB.
    5. Exista multe aplicatii SSH, FTP, SFTP, dar pentru unele vei avea nevoie de root. Este o procedura foarte simpla. Iar spre deosebire de celelalte tablete cu Android, Nexus 7 nu isi pierde garantia daca umbli la soft.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post

1. Din cate am citit, nu e foarte usor sa folosesti un stick 3G. Sunt compatibile doar cateva si asta cu multa munca si hack-uri la softul tabletei.
    Ce mi-ai recomanda astfel incat partea de 3G sa fie acoperita relativ usor? Nu vreau sa capat o pasiune in artificii ptr Nexus.
    Nu ma dau in vant dupa o tableta, laptopul va ramane unealta mea profesionala, insa o voi folosi doar pentru anumiti timpi morti: intalniri, sedinte, deplasari in care doresc sa ma pot conecta rapid astfel sa pot verifica vreun anumit lucru sau efectua o operatiune urgenta (gen vreun restart prin ssh), naviga pe internet, Y!M, vazut vreun film (la deplasari indeosebi), ascultat muzica. Lucruri de om obisnuit.
    Nu tin neaparat foarte buna (probabil peste un an imi voi cumpara alta), vad multe mai ieftine la emag, de la brand-uri mai putin cunoscute insa.
    Inca nu realizez nici cat de optim este ecranul de 7", am si un laptop de 11" pe care il folosesc uneori, dar tot mi-e greu sa imi imaginez cum ar fi.

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    32

Implicit

Eu ti-as recomanda sa mai astepti o perioada. Se preconizeaza ca in cateva saptamani se va lansa un Nexus cu suport 3G.
    Eventual, daca nu poti astepta si optezi pentru una cu suport WIFI te poti folosi de telefon, in caz ca la acesta ai 3g.

Pentru flash si tot ce tine de acesta va trebui root. Versiunile noi de android nu mai au inclus flash-ul, s-a optat in intregime pentru HTML5.

Cum am zis si mai sus, ti-as recomanda sa mai astepti putin. Nici in cazul asta nu stiu sigur, insa s-ar putea ca noua tableta sa nu fie lansata tot de Asus ci de Lg. Asta nu este un lucru neaparat rau, chiar mi-as dori sa se intample asta. Pe langa faptul ca au posibilitatea sa faca un terminal foarte bun si calitativ, au pur si simplu o calitate si tehnologie deosebita la ecrane.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de Kaa Vezi Post
    Eu ti-as recomanda sa mai astepti o perioada. Se preconizeaza ca in cateva saptamani se va lansa un Nexus cu suport 3G.
    1. As cam dori sa o achizitionez cat mai repede. Trebuie sa incep sa fiu si eu "in rand cu lumea" prin care ma plimb. Nu vreau sa ma intelegeti gresit.

2. Ca idee, uite ca nu stiu nici ce inseamna expresia "va trebui root" pe care o utilizati amandoi. Nu ai neaparat si acces la root daca cumperi un device cu android?

3. Spre ce ma reorientati in cazul in care am inchis varianta cu Google Nexus? Nu neaparat de aici: Tablete 3G eMAG.ro

Kaa
    Kaa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    427
    Putere Rep
    32

Implicit

In momentul in care umbli pe o tableta este o situatie similara cu cea a unui utilizator de site(orice site). Poti umbla pe site, ai acces la anumite functii(in functie de site) insa nu ai acces la fisierele interne, nu poti modifica fisierele, nu poti face schimba "complexe". Ei bine, acel root iti da drepturi de "administrator" asupra tabletei / telefonului. Vei putea modifica fisierele sistemului de operare, vei putea schimba sistemul de operare.. practic vei avea acces la intreg sistemul, la fel ca pe un SO de PC / Laptop.

Eu unul nu cred ca iti pot recomanda o alternativa la Nexus - care sa te avantajeze. In aceeasi categorie de pret si cu configuratie asemanatoare nu prea gasesti, iar cele la configuratie asemanatoare sunt mult mai scumpe.
    Ca o recomandare - nu cumpara produsele "romanesti". Sunt produse chinezesti rebranduite, le gasesti pe ebay / dx la preturi mult mai mici.
    Singura diferenta consta in numele inscris pe carcasa si probabil la soft. Daca vrei sa cumperi asa ceva macar fa-o cu cap si vei economisi niste bani.

Bafta

LE: Am uitat, uita-te si pe la tabletele Acer. Le poti testa prin magazine...
    Ultima modificare făcută de Kaa; 18th September 2012 la 22:32.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

1. De ce insistati ca trebuie sa am acces la root? Am inteles ca exista diferite ranguri de acces, ca la orice sistem de operare. Dar exista vreo dificultate in avea acces la root? Este oferit decat in conditii speciale la vanzare, implicit nu ai datele de autentificare si ptr root?

2. Va trebui sa iau din ro. Motivul e ca e nu e prea friendly dpdv al contabilitatii cu achizitiile de pe ebay & co.

3. Celelalte marci de pe piata cat sunt de fiabile? Cateva luni daca merge bine e ok ptr mine. Restul se achizioneaza ulterior, mai ales dupa ce chiar ca voi sti singur ce sa urmaresc cand voi cumpara.

Si tare ma irita limitarea cu 3G-ul.

Multumesc!

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Root este dreptul de administrator, prin care faci ce vrei. Nici un produs Android nu vine cu el din fabrica, dar se poate obtine prin schimbarea kernelului. In cazul lui Nexus 7 este cel mai usor si e singura tableta care nu isi pierde garantia cand faci asta.

Nu pot sa ma exprim in legatura cu fiabilitatea, dar majoritatea merg destul de prost. Din ce mi-ai aratat acolo ti-as sugera doar Asus Transformer sau iPad.

Ar merge si Galaxy Tab 2, desi nu se misca atat de bine ca celelalte.

O optiune pentru 3G mai este MiFi. In caz ca nu stii despre ce e vorba, e un modem 3G cu hotspot Wifi. Practic bagi cartela 3G in el si te conectezi cu tableta prin WiFi. Trebuie sa fii atent sa iti cumperi unul cu baterie, pentru ca unele nu au baterie si folosesc curentul de la laptop prin USB.

lukiano este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th June 2011
    Locaţie
    Curtea de Arges
    Vârstă
    32
    Posturi
    106
    Putere Rep
    0

Implicit

Foarte buna tableta prezentata in raport calitate pret. M-am interesat un pic pentru intrebarile tale si am reusit sa aflu urmatoarele:
    1. este un pic complicat cu stickul de la vodafone, dar daca ar suporta sim nu ar mai fi necesar
    2. probleme cu acceptarea stick-urilor nu prea sunt...accepta cam orice
    3. android iti pune la dispozitie destule programe de multimedia
    4. depinde cam ce doresti sa instalezi pe ea, dar minim 5gb de lucru tot ar trebui sa ramana

fellow este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    14th April 2007
    Posturi
    245
    Putere Rep
    33

Implicit

personal stau si ma intreb de ce mi-as lua tableta, cand exista telefoane cu ecran de 4.7'' (HTC One X) sau chiar 5'', bazate pe acelasi Android 4, la fel de performante, tot cu 1 GB ram etc... Mai nou exista si notiunea de phablet (Samsung Galaxy Note 2), care e un telefon cu ecran mare, atat de mare incat nu mai stii daca e tableta sau telefon. In plus, avantajul ar fi ca am internet tot timpul (la tableta gen Nexus imi trebuie cartela internet, care nu e chiar ieftina si trebuie mereu incarcata, in timp ce pe telefon nu mai am grija unei alte cartele) si ca il port mereu in buzunar (deci situatiile de urgenta sunt acoperite mai bine).
    Daca as fi sa-mi iau o tableta as alege o varianta care sa inlocuiasca efectiv laptopul (cu SSD, pe care sa pot instala Windows 7 / 8 , cu USB 2, mufe audio, pot atasa DVD-RW extern etc.), ca in ofertele Windows 7, Tablete - ShopMania . Altfel, de ce sa dau banii pe un telefon mai mare?
    Ultima modificare făcută de fellow; 19th September 2012 la 12:13.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Ce tableta sa-mi aleg?
    De impelo în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 12th February 2012, 09:46
  2. Tableta sau Mini Laptop?
    De RoManiac în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 17
    Ultimul Post: 11th February 2012, 11:51
  3. Borderou de achizitie
    De prodan_13 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2