Serban, cred ca toti au inteles ideea postului tau, dar s-a divagat (am si eu partea mea de vina). Din cauza unei experiente de viata similare cu a ta (sau a lui Tom, Cristi etc) impartasesc aceeasi parere.

Tom are dreptate cand spune ca e diferenta de mentalitate si generatii.
Exemplu: eu din liceu jucam table, sah, poker etc pentru a-mi suplini veniturile (nu radeti, chiar ma descurcam bine). In facultate am facut proiecte la management, marketing, gestiune etc la 50% din facultate (nu era usor, munceam enorm si in colaborare cu o colega care avea calculator). Pe urma, am lucrat ani buni in paralel cu jobul...15-16 ore pe zi (fara exagerare, aveam nopti in care dormeam 2-3 ore, si nu putine). Nu pot spune ca am ajuns exact unde mi-am dorit, dar nu-mi fac probleme financiare gen: n-am bani sa schimb masina, n-am bani de vacanta, n-am bani de iesit etc. Si in prezent, lucrez pe 3 fronturi, tocmai pentru ca vreau mai mult de la viata.
Contraexemplu: Generatia fratelui meu (diferenta 8-10 ani). Vor bani, vacante, distractii, ultimele modele de telefoane, haine de firma etc. Unul nu spune: Vreau sa muncesc pentru a le avea. Se vaita ca sunt prost platiti, ca nu sunt intelesi etc. Dar daca le sugerezi ca pot lucra si extra-job, ti-ai "umplut" frigiderul de carne.