Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 45

Subiect: Oktal.ro NU își plătește comisioanele

elka este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th March 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    Hai sictir!
    Acele comisioane s-au inregistrat cand ati facut o vanzare, nu cand v-a zis 2p. Iar voi nu ati achitat acele comisioane. V-ati tarat magazinul prin rahat prin toate blogosfera, de se da tot dept vostru de marketing cu capul de pereti. Problemele care le aveti voi cu 2p trebuia sa le rezolvati sub ce forma vreti voi, fara a afecta pe cei care v-au generat vanzari sau imaginea oktal in general. Spui ca nu ai obligatii de plata catre Bogdan sau alt afiliat si in randul doi recunosti ca 2p este intermediar. Hotarati-va, este intermediar sau beneficiar?

Ah da, nu imi datorati nici un leu mie, ma deranjeaza modul in care puneti problema de parca discutati cu handicapati.
    Trecem peste modul de adresare si peste faptul ca Dl Kidu nu se afla in situatia lui Bogdan Ungureanu. Vrem doar sa prezentam pentru toata lumea cum functioneaza acest sistem de afiliere :
    1. Societatea comerciala care detine siteul 2parale.ro INTERMEDIAZA relatia dintre magazinele online si afiliati
    2. Aceasta companie factureaza magazinelor o data pe luna contravaloarea comisioanelor si apoi se pare ca imparte banii catre afiliati. Bineinteles, dupa ce isi opreste un comision consistent. Astfel, noi nu platim afiliatul in momentul in care genereaza vanzarea, ci platim catre compania care detine sistemul de afiliere o data pe luna.
    3. Compania mai sus amintita percepe la intrarea in sistem o garantie(aprox 1000 ron), din care teoretic va plati comisioanele afiliatilor in caz de forta majora
    4. Nu am vazut contractul dintre 2 parale si afiliati dar nu credem ca acolo scrie ca afiliatii isi vor primi banii dupa ce vor incasa de la magazinele ofertante, ci de la intermediarul 2 parale intr-un termen fix.
    4. Acum va intrebam : in cazul in care compania 2 parale factureaza gresit sau omite sa ne trimita o factura sau orice scenariu va puteti imagina prin care noi, magazinul Oktal, nu ne consideram datori fata de 2 parale, CU CE AM GRESIT NOI FATA DE AFILIATI ?

avram este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    61
    Data înscrierii
    7th May 2011
    Posturi
    1.361
    Putere Rep
    61

Implicit

Adica prin niste tertipuri voi nu va mai platiti un contract Nu inteleg de ce aduceti tot felul de scenarii cand lucrurile par simple (se genereaza vanzari se platesc niste comisoane ) . SUNTETI PENIBILI. Nici nu avem nevoie de banii vostrii puteti sa-i pastrati. Voi vreti sa spuneti ca daca nu platiti facturile catre 2 parale vinovati sunt cei de la 2 parale fata de afiliati ? PENIBIL Ar trebui sa prestati servicii juridice ca va pricepeti la hotii legale
    Ultima modificare făcută de avram; 30th August 2011 la 00:16.

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Citat Postat în original de elka Vezi Post
    Inainte de a arunca cu noroi va rugam sa studiati problemele mai serios. In primul rand magazinul Oktal nu are nicio obligatie de plata catre Bogdan Ungureanu sau orice afiliat din sistemul de afiliere de doua parale.Singura companie care are obligatii de plata fata de afiliati este 2 Parale. Noi, magazinele online avem obligatii de plata catre acest intermediar care are mari probleme de functionare. Din acest motiv am renuntat la colaborare. De exemplu, voua vi se pare normal ca ei sa transmita afiliatului X ca magazinul Y nu plateste comisioanele? Daca ei se afla in litigiu pentru o suma oarecare cu un magazin, inseamna ca nu vor plati comisioanele catre afiliati? Sau sa zicem ca magazinul respectiv se inchide, sau pur si simplu da o teapa. In acest caz afiliatii nu vor fi platiti? Nu mi se pare normal.
    Sunt multe de spus despre neprofesionalismul acestei companii, dar nu vreau sa ne certam in public. Noi ii putem demostra domnului Bogdan Ungureanu si oricarui afiliat ca nu suntem vinovati pentru neplata comisioanelor.
    Bună seara, vă mulțumesc pentru răspunsul dvs. Totuși aș prefera să răspund unei unei persoane, nu unui utilizator "elka", bine totuși că nu este elka23421_xxx.

Întradevăr, persoana juridică S.C. ELKA-OKTAL GROUP SRL nu are nicio obligație contractuală față de mine, ca afiliat. Singura obligație o are către S.C. 2parale afiliere S.R.L pe care nu a respectat-o. De asemenea, în contractul semnat de mine și 2Parale S.R.L este specificat la categoria Modalități de plată secțiunea "d" următorul lucru, citez:
    2 Parale Afiliere SRL achita intre 15 si 20 ale fiecarei luni comisioanele incasate de la Furnizori catre
    Afiliatii care au trimis solicitarea de plata.
    Din moment ce S.C. ELKA-OKTAL GROUP SRL nu a achitat sumele datorate către S.C. 2parale afiliere S.R.L, persoana juridică menționată anterior nu va achita suma datorată către afiliat.

În primul articol publicat în acest thread nu am menționat nicăieri că persoana juridică pe care o reprezentați are vreo obligație către mine, așa cum a zis și utilizatorul lovelife, m-am referit la o obligație morală. Din moment ce eu v-am generat câteva vânzări era moral să vă țineți de cuvânt să plătiți facturile la timp.

În mesajul-răspuns pe care l-am primit în sistemul 2parale cu o săptămână înainte de ieșirea OKTAL.ro din rețea m-ați asigurat că acțiunile efectuate în ultima săptămână vor fi procesate normal și vor fi tratate normal. Angajamentul se pare că nu a fost respectat.

În altă ordine de idei, comisioanele au fost achitate astăzi. Sper că departamentul de marketing Oktal a învățat ceva din această experiență neplăcută pentru ambele părți.

EDIT:
    Factura a fost trimisă, doar eu i-am bătut la cap de vreo 2 ori în legătură cu Oktal, sunt sigur că au mai fost și alții.
    Cazul de care ați menționat în situația 4 se pare că s-a întâmplat în ultima lună, când Oktal dorește să plece din rețea, nemaiavând nevoie de serviciile afiliațiilor, cam convenabil pentru Oktal, nu crezi? În cele 10 luni cât timp au avut nevoie de afiliați nu a fost nicio problemă, dar în ultima lună, s-a întâmplat să fie o eroare ce nu a fi putut remediată nici în 2 luni. Asta e, se mai întâmplă. Oktal nu are nicio obligație morală celor care i-au generat vânzări consistente și care v-au generat awareness, magazinul fiind primul în 2parale pe categoria IT&C.
    Ultima modificare făcută de Bogdan Ungureanu; 30th August 2011 la 01:59.
    Am un blog personal nou.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Trecem peste modul de adresare si peste faptul ca Dl Kidu nu se afla in situatia lui Bogdan Ungureanu. Vrem doar sa prezentam pentru toata lumea cum functioneaza acest sistem de afiliere :
    1. Societatea comerciala care detine siteul 2parale.ro INTERMEDIAZA relatia dintre magazinele online si afiliati
    2. Aceasta companie factureaza magazinelor o data pe luna contravaloarea comisioanelor si apoi se pare ca imparte banii catre afiliati. Bineinteles, dupa ce isi opreste un comision consistent. Astfel, noi nu platim afiliatul in momentul in care genereaza vanzarea, ci platim catre compania care detine sistemul de afiliere o data pe luna.
    3. Compania mai sus amintita percepe la intrarea in sistem o garantie(aprox 1000 ron), din care teoretic va plati comisioanele afiliatilor in caz de forta majora
    4. Nu am vazut contractul dintre 2 parale si afiliati dar nu credem ca acolo scrie ca afiliatii isi vor primi banii dupa ce vor incasa de la magazinele ofertante, ci de la intermediarul 2 parale intr-un termen fix.
    4. Acum va intrebam : in cazul in care compania 2 parale factureaza gresit sau omite sa ne trimita o factura sau orice scenariu va puteti imagina prin care noi, magazinul Oktal, nu ne consideram datori fata de 2 parale, CU CE AM GRESIT NOI FATA DE AFILIATI ?
    Daca taceati erati mai putin penibili, prin actiunea voastra ati demonstrat ca trebuie sa evitam sa colaboram cu OKTAL, ei nu iti respecta nici contractele semnate (ex cu 2 parale) si nici datoriile morale (fata de clienti si afiliati).
    Firma OKTAL este de evitat
    Puteati sa rezolvati mai elegant si sa va cereti scuze fata de afiliati in acest tread, sa recunoasteti ca ati facut o greseala si nu ati fi avut aceste pierderi de imagine uriase. Dar stii ce spune vorba aia romananeasca "Prostul pana nu este fudul nu este prost destul"
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

Trecem peste modul de adresare si peste faptul ca Dl Kidu nu se afla in situatia lui Bogdan Ungureanu. Vrem doar sa prezentam pentru toata lumea cum functioneaza acest sistem de afiliere
    Nu ne intereseaza magarilor asta, ne intereseaza cand veti platii comisioanele pentru care v-ati incasat banii de la clienti bine mersi.
    Vrei sa schimb eu tonul si sa fac public de ce anume ati iesit din 2p ? Sau te tin curelele sa recunosti tu problema ? Eu zic sa va abtineti ca v-ati facut suficient de cacao.
    Tertipuri legale sau semilegale se gasesc absolut intotdeauna cand e vorba sa nu scoti bani din buzunare. Ce te vaiti atat de comisioane si garantiile lui 2p, voi nu ati citit contractul cand l-ati semnat? In multele luni de activitate nu ati descoperit ca nu va convine ? Ba va convenea de minune, pentru ca si comisionul ala era diluat de cele 20-30% de comenzi care se faceau telefonic, si cele inca cateva procente de comenzi bulk pe care se face cerere de oferta, logic, nu comanda directa in sistem, dar unde cel care a facut efortul sa va trimita vizitele nu poate decat sa inghita in sec.

Si inca odata, nu mai luati de tampiti pe toata lumea, pana una alta voi v-ati facut de cacao. Si va spun eu, ca poate nu va duce mintea sa realizati acum, toata tarasenia asta si discutile din online au anulat cel putin 3-6 luni de promovare asidua. Merita?

elka este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th March 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Se pare ca orice am spune aici nu vom putea decat sa inrautatim situatia. Daca nici invitatia la sediul nostru pentru a lamuri situatia nu multumeste pe nimeni... nu stim ce am mai putea face.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    83

Implicit

De exemplu sa va respectati contractele ?
    Sa va cereti scuze afiliatilor care v-au generat vanzarile si stau cu ochii in soare dupa comisioane ?
    Sa dati un mesaj in 2p catre afiliatii campaniei voastre in care sa va explicati motivele ( atunci, cand ati inchis campania ) ?

Erau cateva chestii de facut, ati preferat sa va radeti in barba, da i dracu de fraieri, banii sunt la noi, sa ne dea in judecata daca au chef.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

.. nu stim ce am mai putea face.
    Sa fiti cinstiti si sa reparati greselile facute
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit

Se pare ca orice am spune aici nu vom putea decat sa inrautatim situatia. Daca nici invitatia la sediul nostru pentru a lamuri situatia nu multumeste pe nimeni... nu stim ce am mai putea face.
    Sunt din Craiova. Totuși, aș fi așteptat un răspuns (sau scuze) din partea dvs și să ne oferiți o explicație.
    Am un blog personal nou.

Dorin Boerescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    18th May 2011
    Vârstă
    53
    Posturi
    1
    Putere Rep
    0

Implicit

Vreau sa lamuresc cateva lucruri atat despre comisioanele din campania Oktal prin 2Parale (incheiata pe 15 iunie - LATER EDIT - campania a fost suspendata pe 24 iunie, pe 17 am anuntat afiliatii) cat si despre sistemul nostru de plati catre afiliati.

1. in primul rand - toate comisioanele Oktal sunt in prezent achitate catre 2Parale si vor fi platite catre afiliati intre 15 si 20 septembrie. Banii au intrat in contul nostru ieri dupa amiaza (29 august) moment in care comisioanele respective au si fost operate cu statusul "achitat de advertiser" - status vizibil din contul afiliatilor Oktal. Daca nu ma insel, ordinul de plata fusese lansat de vineri 26 august, inainte de lansarea discutiei de pe acest thread.

Pentru conformitate - campania Oktal a fost suspendata in data de 24 iunie 2011. Comisioanele au fost facturate catre ei la inceputul lunii iulie si ar fi trebuit achitate pana pe data de 15 iulie, pentru a fi platite de catre noi afiliatilor intre 15 si 20, ca in fiecare luna.

Din pacate acest lucru s-a intamplat cu intarziere insa consider ca durata rezolvarii problemei s-a incadrat in limite rezonabile.

Nu voi intra in detalii privind motivele intarzierii (si nici ale opririi campaniei) - consider ca nu e fair sa dezvaluim public detalii despre o relatie comerciala cu un partener cu care am avut un contract care s-a incheiat in cele din urma amiabil.

Fiecare isi asuma deciziile de business, comunicare sau marketing iar pe termen lung aflam cu totii cand am luat decizii corecte si cand nu.

2. La 2Parale avem proceduri bine stabilite de facturare, incasare si ulterior plata catre afiliati a comisioanelor aprobate - proceduri care functioneaza foarte bine de cca 2 ani, perioada in care nu am avut niciodata incidente majore cu nici una dintre parti, desi volumul a crescut considerabil.

Sistemul prezent asigura plata catre toti afiliatii eligibili in fiecare luna, intre data de 15 si data de 20, fara exceptie - cred ca o pot confirma toti afiliatii care au incasat bani de la noi.

Este cu siguranta loc de mai bine si poate ca pe viitor vom implementa unele din sugestiile primite aici - insa tin sa repet ca platim afiliatii eligibili (Conditii pentru plata afiliatilor | 2Parale Blog - Marketing Afiliat) IN FIECARE LUNA de mai bine de 2 ani - in prezent incasam comisioane de la peste 100 de advertiseri, comisioane pe care le distribuim apoi catre afiliatii care le-au generat.

Bineinteles, atunci cand lucrurile merg bine nimeni nu simte nevoia sa o spuna si inteleg acest lucru - insa nu vreau ca aceasta discutie (despre o problema care s-a rezolvat intre timp, repet) sa creeze o impresie falsa despre platile comisioanelor din 2Parale.

Avem multi advertiseri in sistem cu rate de conversie foarte bune si cu rate de respingere a comisioanelor foarte mici (sub 5-10%) - si in proportie covarsitoare isi platesc la timp facturile. Toti sunt cautare de afiliati care sa le genereze vanzari si toti sunt dornici sa plateasca comisioanele aferente.

Pentru neincrezatori si chibiti, va recomand sa participati la intalnirile pe care le tinem lunar - urmatoarea are loc pe 7 septembrie - Cum obtii conversii din fashion – intalnire 2Parale | 2Parale Blog - Marketing Afiliat

Spor la conversii sa avem.
    Ultima modificare făcută de Dorin Boerescu; 30th August 2011 la 20:06.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •