Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 45

Subiect: Oktal.ro NU își plătește comisioanele

Afișare hibrid

Bogdan Ungureanu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit Oktal.ro NU își plătește comisioanele

Așa cum am zis și în titlu, oktal.ro nu și-a mai plătit comisioanele din lunile în care a fost advertiser 2parale.

Eu am comisioane neplătite începând cu 14 Iunie, nu e vorba de cine știe ce sumă, dar am investit niște bănuți ca să le obțin. Nu-mi convine să promovez pe banii mei magazine ca Oktal și să nu fiu plătit pentru munca mea. E culmea nesimțirii ce face Oktal, ai primit niște vânzări și acum refuzi înțelegerea. Niște vânzări primite gratis, super tare!

După 2 mailuri la 2parale support, se pare că Oktal REFUZĂ să plătească facturile rămase și nici nu se știe când vor fi plătite comisioanele.

Magazinul s-a retras la sfârșitul lunii iunie, fiind magazinul care convertea cel mai bine pe it&c în 2parale.

Aș vrea să știu câți mai suntem care așteptăm după comisioanele de acum 2 luni.

Părerea mea este că 2parale a făcut o greșeală mare când a venit vorba de bani: a avut încredere în magazine și a uitat în ce țară își desfășoară activitatea. Și din câte știu, nu e prima dată când pățește așa ceva. Eu le-aș recomanda DOAR plata anticipat (să-i zicem credit), în caz că banii plătiți anticipat se termină, magazinul nu poate să depășească 100 RON, să zicem. Altcumva nu ai cum să faci marketing afiliat, sincer. Nu mi se pare ok să stai x luni la mâna magazinului până când advertiserul are chef să se țină de cuvânt. Cu creditul anticipat nu mai trebuie să-ți faci griji că o să plătească sau nu în luna X.
    Ultima modificare făcută de Bogdan Ungureanu; 28th August 2011 la 08:30.
    Am un blog personal nou.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Nu toate magazinele sunt de genul oktal ca sa dea tepe, si apoi si dintre celelalte magazine sunt unele care iti platesc dar "intamplator" rata de conversie a afiliatilor 2 parale este mai mica decat normal. Pentru 2 parale subiectul mi se pare f delicat
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Nu toate magazinele sunt de genul oktal ca sa dea tepe, si apoi si dintre celelalte magazine sunt unele care iti platesc dar "intamplator" rata de conversie a afiliatilor 2 parale este mai mica decat normal. Pentru 2 parale subiectul mi se pare f delicat
    Oktal și-a plătit comisioanele când aveau nevoie de afiliați. Când au ieșit din rețea, au făcut-o în stil românesc.
    Am un blog personal nou.

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Încă ceva: în profitshare am rata de anulare 20.03% ( un prieten are rata 21%). Rata fiind calculată pe comisionul total (confirmat+anulat) în profitshare de 12500 RON. evomag o are la fel, pcfun o are chiar de 2 ori mai mică. De celălalte nișe nu zic pentru că sunt alți factori care determină anularea comenzii. Chiar și așa, mycloset ae rata de anulare foarte mică.

Bineînțeles, sunt multe magazine mici care au rata de anulare IMENSĂ, cel mai probabil din cauza lipsei stocului sau vreo posibilă fraudă.
    Ultima modificare făcută de Bogdan Ungureanu; 28th August 2011 la 19:13.
    Am un blog personal nou.

elka este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th March 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

0 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Pozitie oficiala Oktal

Inainte de a arunca cu noroi va rugam sa studiati problemele mai serios. In primul rand magazinul Oktal nu are nicio obligatie de plata catre Bogdan Ungureanu sau orice afiliat din sistemul de afiliere de doua parale.Singura companie care are obligatii de plata fata de afiliati este 2 Parale. Noi, magazinele online avem obligatii de plata catre acest intermediar care are mari probleme de functionare. Din acest motiv am renuntat la colaborare. De exemplu, voua vi se pare normal ca ei sa transmita afiliatului X ca magazinul Y nu plateste comisioanele? Daca ei se afla in litigiu pentru o suma oarecare cu un magazin, inseamna ca nu vor plati comisioanele catre afiliati? Sau sa zicem ca magazinul respectiv se inchide, sau pur si simplu da o teapa. In acest caz afiliatii nu vor fi platiti? Nu mi se pare normal.
    Sunt multe de spus despre neprofesionalismul acestei companii, dar nu vreau sa ne certam in public. Noi ii putem demostra domnului Bogdan Ungureanu si oricarui afiliat ca nu suntem vinovati pentru neplata comisioanelor.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de elka Vezi Post
    Noi ii putem demostra domnului Bogdan Ungureanu si oricarui afiliat ca nu suntem vinovati pentru neplata comisioanelor.
    Sa inteleg ca esti de la oktal.ro ? Pana la urma ati platit catre 2parale toate comisioanele generate pana in ziua in care ati incheiat colaborarea, sau ati declarat un litigiu si refuzati sa faceti plata?
    Pana la urma magazinele sunt beneficiarii principali ai muncii afiliatilor, in afara de aspecte legale, despre cine si cum are datorii catre cine conform contractelor nu discut ca nu ma intereseaza, dar ma intereseaza partea morala si etica. Daca un magazin a castigat niste bani din vanzarea unor produse da dovada de "Magazin Mare" daca plateste comisioanele cuvenite celor care au generat acele vanzari sau da dovada de magazin de care trebuie sa te feresti daca nu isi plateste datoriile.
    Pana la urma cat ne costa reclama negativa, merita un mic litigiu de 500E (nu am idee cat este suma reala, este data arbitrar de mine )?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    84
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    49
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    84

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Inainte de a arunca cu noroi va rugam sa studiati problemele mai serios. In primul rand magazinul Oktal nu are nicio obligatie de plata catre Bogdan Ungureanu sau orice afiliat din sistemul de afiliere de doua parale.Singura companie care are obligatii de plata fata de afiliati este 2 Parale. Noi, magazinele online avem obligatii de plata catre acest intermediar care are mari probleme de functionare. Din acest motiv am renuntat la colaborare. De exemplu, voua vi se pare normal ca ei sa transmita afiliatului X ca magazinul Y nu plateste comisioanele? Daca ei se afla in litigiu pentru o suma oarecare cu un magazin, inseamna ca nu vor plati comisioanele catre afiliati? Sau sa zicem ca magazinul respectiv se inchide, sau pur si simplu da o teapa. In acest caz afiliatii nu vor fi platiti? Nu mi se pare normal.
    Sunt multe de spus despre neprofesionalismul acestei companii, dar nu vreau sa ne certam in public. Noi ii putem demostra domnului Bogdan Ungureanu si oricarui afiliat ca nu suntem vinovati pentru neplata comisioanelor.
    Hai sictir!
    Acele comisioane s-au inregistrat cand ati facut o vanzare, nu cand v-a zis 2p. Iar voi nu ati achitat acele comisioane. V-ati tarat magazinul prin rahat prin toate blogosfera, de se da tot dept vostru de marketing cu capul de pereti. Problemele care le aveti voi cu 2p trebuia sa le rezolvati sub ce forma vreti voi, fara a afecta pe cei care v-au generat vanzari sau imaginea oktal in general. Spui ca nu ai obligatii de plata catre Bogdan sau alt afiliat si in randul doi recunosti ca 2p este intermediar. Hotarati-va, este intermediar sau beneficiar?

Ah da, nu imi datorati nici un leu mie, ma deranjeaza modul in care puneti problema de parca discutati cu handicapati.

elka este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    17th March 2007
    Posturi
    7
    Putere Rep
    0

Implicit

Citat Postat în original de Kidu Vezi Post
    Hai sictir!
    Acele comisioane s-au inregistrat cand ati facut o vanzare, nu cand v-a zis 2p. Iar voi nu ati achitat acele comisioane. V-ati tarat magazinul prin rahat prin toate blogosfera, de se da tot dept vostru de marketing cu capul de pereti. Problemele care le aveti voi cu 2p trebuia sa le rezolvati sub ce forma vreti voi, fara a afecta pe cei care v-au generat vanzari sau imaginea oktal in general. Spui ca nu ai obligatii de plata catre Bogdan sau alt afiliat si in randul doi recunosti ca 2p este intermediar. Hotarati-va, este intermediar sau beneficiar?

Ah da, nu imi datorati nici un leu mie, ma deranjeaza modul in care puneti problema de parca discutati cu handicapati.
    Trecem peste modul de adresare si peste faptul ca Dl Kidu nu se afla in situatia lui Bogdan Ungureanu. Vrem doar sa prezentam pentru toata lumea cum functioneaza acest sistem de afiliere :
    1. Societatea comerciala care detine siteul 2parale.ro INTERMEDIAZA relatia dintre magazinele online si afiliati
    2. Aceasta companie factureaza magazinelor o data pe luna contravaloarea comisioanelor si apoi se pare ca imparte banii catre afiliati. Bineinteles, dupa ce isi opreste un comision consistent. Astfel, noi nu platim afiliatul in momentul in care genereaza vanzarea, ci platim catre compania care detine sistemul de afiliere o data pe luna.
    3. Compania mai sus amintita percepe la intrarea in sistem o garantie(aprox 1000 ron), din care teoretic va plati comisioanele afiliatilor in caz de forta majora
    4. Nu am vazut contractul dintre 2 parale si afiliati dar nu credem ca acolo scrie ca afiliatii isi vor primi banii dupa ce vor incasa de la magazinele ofertante, ci de la intermediarul 2 parale intr-un termen fix.
    4. Acum va intrebam : in cazul in care compania 2 parale factureaza gresit sau omite sa ne trimita o factura sau orice scenariu va puteti imagina prin care noi, magazinul Oktal, nu ne consideram datori fata de 2 parale, CU CE AM GRESIT NOI FATA DE AFILIATI ?

Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    17th September 2010
    Locaţie
    Craiova
    Vârstă
    34
    Posturi
    431
    Putere Rep
    32

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Bună seara, vă mulțumesc pentru răspunsul dvs. Totuși aș prefera să răspund unei unei persoane, nu unui utilizator "elka", bine totuși că nu este elka23421_xxx.

Întradevăr, persoana juridică S.C. ELKA-OKTAL GROUP SRL nu are nicio obligație contractuală față de mine, ca afiliat. Singura obligație o are către S.C. 2parale afiliere S.R.L pe care nu a respectat-o. De asemenea, în contractul semnat de mine și 2Parale S.R.L este specificat la categoria Modalități de plată secțiunea "d" următorul lucru, citez:
    2 Parale Afiliere SRL achita intre 15 si 20 ale fiecarei luni comisioanele incasate de la Furnizori catre
    Afiliatii care au trimis solicitarea de plata.
    Din moment ce S.C. ELKA-OKTAL GROUP SRL nu a achitat sumele datorate către S.C. 2parale afiliere S.R.L, persoana juridică menționată anterior nu va achita suma datorată către afiliat.

În primul articol publicat în acest thread nu am menționat nicăieri că persoana juridică pe care o reprezentați are vreo obligație către mine, așa cum a zis și utilizatorul lovelife, m-am referit la o obligație morală. Din moment ce eu v-am generat câteva vânzări era moral să vă țineți de cuvânt să plătiți facturile la timp.

În mesajul-răspuns pe care l-am primit în sistemul 2parale cu o săptămână înainte de ieșirea OKTAL.ro din rețea m-ați asigurat că acțiunile efectuate în ultima săptămână vor fi procesate normal și vor fi tratate normal. Angajamentul se pare că nu a fost respectat.

În altă ordine de idei, comisioanele au fost achitate astăzi. Sper că departamentul de marketing Oktal a învățat ceva din această experiență neplăcută pentru ambele părți.

EDIT:
    Factura a fost trimisă, doar eu i-am bătut la cap de vreo 2 ori în legătură cu Oktal, sunt sigur că au mai fost și alții.
    Cazul de care ați menționat în situația 4 se pare că s-a întâmplat în ultima lună, când Oktal dorește să plece din rețea, nemaiavând nevoie de serviciile afiliațiilor, cam convenabil pentru Oktal, nu crezi? În cele 10 luni cât timp au avut nevoie de afiliați nu a fost nicio problemă, dar în ultima lună, s-a întâmplat să fie o eroare ce nu a fi putut remediată nici în 2 luni. Asta e, se mai întâmplă. Oktal nu are nicio obligație morală celor care i-au generat vânzări consistente și care v-au generat awareness, magazinul fiind primul în 2parale pe categoria IT&C.
    Ultima modificare făcută de Bogdan Ungureanu; 30th August 2011 la 01:59.
    Am un blog personal nou.

RedHat este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    23rd September 2010
    Locaţie
    Iasi
    Posturi
    896
    Putere Rep
    47

Implicit

Rusine. Din punctul meu de vedere vina apartine celor de la 2parale.
    Si eu am comisioane aprobate si neplatite de pe la incepul lui iulie in alte campanii si sunt sigur ca mai sunt si altii.

Pagina 1 din 5 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •