Si pana la urma, cati dintre cei care au Adsense isi achita impozitele ?
Si pana la urma, cati dintre cei care au Adsense isi achita impozitele ?
Eu zic sa incercam sa gasim solutii de a nu plati, legal, aceste taxe. Mie unul nu imi convine sa dau 33 % din bani catre stat. E suficient cat dau din banii PS si alte contracte. Ma gandesc serios sa deschid in Cipru un cont bancar. Deja am contactat un prieten sa se intereseze. Cu nu internet banking activat se poate rezolva transferul banilor dintr-un cont in altul fara probleme. Cine are alte solutii poate sa ne spuna ?
Nimic.
Banuiesc ca te referi la un offshore. Pentru ca daca deschizi un cont pe numele tau, Adelin, nu ai facut nicio combinatie. Insa, pentru a fi rentabil un offshore intr-un paradis fiscal (desi in scurt timp s-ar putea sa nu mai fie o solutie viabila) , trebuie sa ai un rulaj sanatos.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Daca iti vei face firma in cipru vei avea costuri de infiintare de la 500 euro.
Apoi cand vei emite factura catre PS sau 2P vei emite fara TVA, deci din start ai un minus 24%.
NU e corect spus"solutii de a nu plati, legal, aceste taxe", mai degraba de a deduce din venituri cheltuielile eligibile in asa fel incat suma finala de impozitare sa fie mai mica decit cea din prezent.
Solutia uzuala este sa ai firma in RO si un consultant fiscal bun care sa te ajute sa optimizezi cheltuielile si veniturile, sau mai pe scurt cum spunea un coleg mai sus "solutii inteligente ca sa dormiti linistiti".
Din cate stiu, referitor la afiliere, se percep CAS 10,5% (daca nu esti angajat), CASS 5,5% si 16% impozit. Asadar, 32% se duc la stat daca nu esti angajat, sau 21,5% daca ai angajare. Daca iti desfasori activitatea pe societate vei plati din cate retin 3% impozit pe profit, sau 16% pe venit. Este mai ok 3% pe profit pentru ca deduci cheltuielile pe continut si promovare si daca reinvestesti tot nu mai platesti nimic. In schimb, iti trebuie cel putin un angajat (2 ore pe zi minim) la care ii platesti cas si cass nu stiu la ce valoare, plus contabil aprox 200 ron lunar.
La un rulaj mare (gen 3000 ron lunar) cred ca se merita.
nu se mai plateste impozit pe profit decat de la o anumita cifra de afaceri (nu mai retin exact cat cred ca peste 65000 euro), ce zici tu de 3% este impozitul pe venit care se plateste de cele mai multe srl-uri, deci poti avea 0 profit ca tot vei plati 3% din venitul total al firmei si apoi vin dividendele, deci un venit pentru tine ca persoana fizica pentru care vei plati 16% impozit pe venit, 10.5% CASS si 5.5 CAS si te-ai intors de unde ai plecat dar pentru venitul asta din dividende nu prea poti sa fentezi statul cu nedeclararea lui cum este cazul adsense (deocamdata)
Dar, nu se pot duce, din 3 in 3 luni, persoanele in cauza la ANAF si sa ceara daca ei sunt in regula cu totul ? Zic si eu...
Site-ul care ofera zilnic o portie de divertisment si jocuri de fete .
Partial adevarat. Daca esti angajat in cadrul SRL-ului sau oriunde in alta parte, chiar si cu fractiune de norma, nu mai datorezi CAS, CASS pentru sumele incasate ca dividende.
ART. 296^27 Cod fiscal
In plus, daca se va aproba noul cod fiscal, posibil sa se elimine si impozitul pe dividende, deoarece reprezinta dubla impunere. Vom vedea ce va fi.(2) Persoanele care nu realizează într-un an fiscal venituri de natura celor menţionate la cap. I, venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, venituri din pensii mai mici de 740 lei, precum şi venituri de natura celor menţionate la art. 296^21 alin. (1) lit. a) - d), g) şi h), art. 52 alin. (1) lit. b) - d) şi din asocierile fără personalitate juridică prevăzute la art. 13 lit. e) au obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale de sănătate asupra veniturilor prevăzute la alin. (1).
Ultima modificare făcută de Robert; 9th June 2015 la 17:05.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
intrebari si raspunsuri punctuale de la fisc legate de venituri prin paypal si altele link
pt Adelin legat de venituri din adsense
"Veniturile incasate de dumneavoastra sunt obtinute in urma prestarii unei activitati in Romania. In acest sens, veniturile obtinute sunt considerate venituri impozabile, conform prevederilor Codului fiscal si se vor declara in formularul 200 “Declaratie privind veniturile realizate din Romania", care se depune pana la data de 25 mai a anului urmator celui de realizare a veniturilor.Declaratia 201, conform instructiunilor de completare, se depune de persoanele care obtin venituri din strainatate pentru activitatea desfasurata in strainatate."
Ultima modificare făcută de gmc; 9th July 2015 la 19:32.
Succesul este ca si sarcina. Toata lumea te felicita, dar nimeni nu stie de cate ori ai fost f....
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)