In doua zile diferite am observat cateva modificari suspecte ale veniturilor pe un site.
Prima modificare am observat-o acum cateva zile cand a sarit brusc la o anumita suma dupa care a scazut la scurt timp. Duminica de la 88 de centi a sarit brusc la 1,56E centi dupa care la 10-15 minute a scazut la 1,19E. Nu inteleg de ce. Sa fie din cauza ca Google a considerat o parte din click-uri invalide sau vizitatorii au dat click de mai multe ori pe un anunt si de aceea a scazut. Ce ar mai fi de mentionat ca la un alt site am observat intamplator cum am facut 1,23 centi din 3 click-uri ale unui vizitator din Italia pe un singur anunt fapt observat pe detaliile oferite de Adsense si Analytics; vizitatorul respectiv a dat click de 3 ori pe pe un anunt pentru care trebuia sa primesc 41 centi dar nu s-a intamplat nimic, cei 1,24 au ramas intacti.

Are cineva idee de ce se produc astfel de fluctuatii si imi poate explica cineva cam ce tipuri de click-uri considera google ca sunt invalide? De ce permite Google in cazul 2 click-uri multiple iar cei 1,24 raman intacti iar in primul caz creste si scade la cateva minute?
Risc cumva banarea contului daca fluctuatiile aceste continua si ce credeti ca ar trebui sa fac pentru a evita orice fel de sanctiune. Mentionez ca anunturile se afla la 150px+ de filmulete si imagini cu intentia de a nu deruta vizitatorii dorind click-uri dintr-un real.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
O seara placuta!