Vă salut, am o nelămurire.
Veniturile pe care le câştigi cu adsense sunt impozitate? Trebuie să merg la fisc şi să declar..sau alte chestii?
Vă salut, am o nelămurire.
Veniturile pe care le câştigi cu adsense sunt impozitate? Trebuie să merg la fisc şi să declar..sau alte chestii?
Orice venit trebuie declarat si impozitat . Cum faci acest lucru pentru Adsense e putin mai ambiguu mai ales daca este persoana fizica si atat ..
what? am auzit eu bine colegule, vrei sa fii impozitat ?
Normal, STATUL, iti ia impozit pe orice venit. Practic nu cred ca are rost sa vorbim de asta.
Nimic.
In general lumea nu prea declara veniturile din Adsense pe persoana fizica, insa in cazul in care vrei sa intri in legalitate 100% va trebui sa iti faci un PFA si sa declari sumele obtiunute.
Fara semnatura.
Eu stiam ca sunt impozitate automat si ca de impozit se ocupa cei de la Google. Oricum, nu cred ca are rost de facut exces de zel si de declarat asa ceva, la cati bani sunt furati din alte magarii de catre stat....
Pentru colaborari SEO si multe altele - click aici. Reprezint Bullet Advertising unde facem optimizare SEO (stiu ca e pleonasm) si alte minuni online :)
Ca sa declari veniturile din Adsense trebuie sa completezi Declaratia 201.
Vei avea de platit:
1. Impozitul pe profit (din incasari de fapt, ca persoana fizica neautorizata nu poti baga cheltuieli)
2. Sanatate - 6,5% din ce declari, DAR minim 5,5% din salariul minim pe economie.
3. Pensii - in baza Declaratiei 600, depinde foarte mult cat castigi, sunt niste praguri. Poate fi 33% din venituri dn cate stiu. Mai multe info aici: Persoanele fizice cu venituri din activitati independente trebuie sa isi declare baza de calcul pentru CAS pana diseara
Legile s-au mai schimbat, poate nu e valabil ce am scris eu (procentele zic).
Cel mai bine intrebi un contabil, iti spune el tot. Dar ca idee de baza - alea 3 chestii trebe platite.
@mrjohnny & ala de ti-a dat like - de unde stiai tu ca sunt impositate automat? Link ceva? E normal sa te bucuri ca n-ai de platit, partea nasoala e ca in realitate ai de platit.
Trust, but verify.
Asemenea posturi induc in eroare membrii comunitatii mai putin familiarizati cu legislatia. Daca nu esti sigur pe ceea ce afirmi, mai bine te abtii.
Referitor la cea de a doua fraza ... no comment. Din cate stiu, nimeni nu e mai presus de lege, si atata vreme cat legal este sa platesti taxe pe venituri, chiar nu vad rostul afirmatiei tale. La fel, s-ar putea ca cineva sa o ia de buna si sa se trezeasca la un moment dat cu poprire pe conturi pentru ca a avut nefericita inspiratie sa ia de bune aceste ineptii.
https://support.google.com/adsense/answer/9909?hl=ro , asta ca sa lamurim situatia.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Eu mi-am spus doar parerea, nu am facut pe desteptul daca asta a reiesit si nici nu am zis ca stiu sigur, era o discutie nu o afirmatie. Dar oricum, in alta ordine de idei:
http://static.anaf.ro/static/10/Anaf...tiuni_D201.pdf
Veniturile din activitati dependente desfasurate in strainatate si platite de un angajator nerezident nu sunt impozabile in Romania, potrivit prevederilor Codului fiscal si nu fac obiectul creditului fiscal extern.
Noi desfasuram activitati dependente (de google bineinteles), le efectuam in strainatate iar Google Ireland care ne plateste nu este rezident in Romania. Deci concluzia este ca nu exista cadru legal pentru a putea fi impozitati pentru acesti bani.
Si daca o luam altfel, meritul statului pentru banii pe care ii castigam noi afara este...? Ca ne achitam toate taxele din jobul principal iar ei 'orice pica' si ofera fix nimic (eventual piedici, pentru amuzament).
Pentru colaborari SEO si multe altele - click aici. Reprezint Bullet Advertising unde facem optimizare SEO (stiu ca e pleonasm) si alte minuni online :)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)