Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 29

Subiect: tema wordpress

fabby este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd August 2006
    Locaţie
    bucuresti
    Posturi
    168
    Putere Rep
    36

Implicit

pai sa inteleg ca in documentatie, trebuie sa trec ce pluginuri trebuie sa-si instaleze, nu ?
    si doar din css sa le aranjez cat sa arate ca in design, nu ?
    Web design este jobul de baza. Anunturi gratuite online este site-ul pe care incerc sa-l administrez

Zimbru este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    40

Implicit

Neata,

Abia acum m-am prins ca vrei sa dezvolti o tema - la modul cum ai pus problema am dedus ca ai probleme de instalare (ca nu arata ca in demo).
    Best practice spune ca ideal ar fi sa mergi pe 2 fronturi separate : tema | plugins - astfel poti face upgrades/modificari fara a afecta toata structura.
    Nu am inteles totusi daca este o tema in house sau care este scopul tau de fapt, vrei sa faci teme sa le vinzi sau vrei ceva facut custom pentru uz personal?

Povesteste mai mult despre ce vrei sa faci si poate venim cu idei la obiect.

Spor.
    I'm not a complete idiot, some parts are missing...

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd August 2006
    Locaţie
    bucuresti
    Posturi
    168
    Putere Rep
    36

Implicit

deci, ca sa fiu mai exact, m-am apucat sa fac o tema pentru fotografi.
    mai exact, am luat o tema din cele 2 din default de la wordpress si am inceput sa-i implementez designul in tema si sa ma ocup de functionalitate.
    ca si module contine un fel de portofoliu de poze, un blog, poze pe care sa poata sa le vanda si contact.

ca sa apara ok am instalat diverse pluginuri, mai exact
    - pentru pagina de contact am pus: Contact Form Plugin
    - pentru seo la paginii o sa pun all in one seo pages (parca asa se numeste)
    - pentru blog am pus blog in blog
    - urmeaza o galerie foto pentru modulul de poze si cel in care sa poata vinde poze
    - probabil mai adaug un plugin de carousel
    - am mai adaugat un plugin: "Categories Images" prin care sa pot atasa imagini la categorii

deci, din punctul meu de vdere e clar ca tb sa ii dau si pluginurile pe care sa le instaleze, si ziceam ca tb sa ii dau si baza de date, ca setarile pentru pluginuri ce le-am facut eu ca sa apara cum trebuie.

de aceea ziceam ca tb sa ii dau cam cu tot cu wp si baza de date ca sa-i apara site-ul exact ca in design.

e ok ce am facut?
    Web design este jobul de baza. Anunturi gratuite online este site-ul pe care incerc sa-l administrez

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    40

Implicit

Sa ma corectezi daca gresesc :
    • tu "dezvolti" o tema pentru cineva (de fapt ai facut mici modificari de funtionalitate in tema implicita si ai adaugat cateva plugins)
    • cand e gata, vrei sa o "predai" exact in starea in care este la tine (local sau pe nu stiu ce server)

Daca ce am descris mai sus este valabil, de fapt este ca o migrare de continut (inclusiv setari care sunt prin database) si atunci, da trebuie un export/import pentru ca "sa-i apara site-ul exact ca in design"
    Se poate face classic way : Moving WordPress « WordPress Codex sau cu diferite plugins gen backup/restore

Mai exista si varianta sa faci totul de la zero direct la el - dar banuiesc ca asta incerci sa eviti.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd August 2006
    Locaţie
    bucuresti
    Posturi
    168
    Putere Rep
    36

Implicit

ms de raspuns Zimbru.
    legat de punctele cele 2 mentionate mai sus
    1. este pentru vanzarea ei
    2. da, sa nu mai faca alte configurari, modificari in css...ca de aceea o cumpara, sa o poata instala si utiliza imediat.

pai tinand cont ca ne folosim de wp si functiile lui, nu cred ca se poate numi de la 0. si atata timp cat sunt pluginuri...de ce sa nu le folosesc.
    ce ma intereseaza este sa fac o tema gen themeforest, sa fie cat mai usor de instalat de catre cineva care vrea sa o cumpar(nu o pun la vanzare pe TF) si dupa instalare sa fie exact ca in design.

LE: am gasit acum o clasa care o pot integra si sa instaleze automat utilizatorului pluginurile necesare pentru tema

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    12th August 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    590
    Putere Rep
    40

Implicit

Nu este la indemana oricui ceea ce vrei sa faci.
    Cateva lucruri de baza de care trebuie sa tii cont daca vrei sa dezvolti un business pe tema asta (nu neaparat in ordinea mentionata de mine):
    • firma (se poate scrie o carte despre ce si cum)
    • brand (national/international)
    • mediu de test (compatibilitati/integrare/etc)
    • roadmap (updates periodic - problematic daca nu folosesti plugins dezvoltate de tine)
    • support activ

Lista este mult mai lunga, dar iti faci tu o idee.

Eu, cel putin, nu as cumpara o tema fara support. In zilele noastre este foarte important sa ai continuitate in ceea ce faci, mediul online cauta si tinde sa fie downtime zero - asta este una dintre conditiile de baza.

Ai mentionat themeforest = chiar daca la prima vedere pare ca ei vand produse, businessul lor include si servicii.

Eu iti doresc succes si astept sa ma contrazici peste 2-3 ani cu cifrele din incasari :]

Cheers!

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd August 2006
    Locaţie
    bucuresti
    Posturi
    168
    Putere Rep
    36

Implicit

salut.
    nu prea inteleg raspunsul la ce intrebasem eu. ideea care e, din ce m-am interesat, nu mai e nevoie sa trimit tot wordpressul ci doar tema, pentru ca:
    - pentru pluginuri, exista o clasa care il avertizeaza pe user sa-si instaleze pluginurile necesare.
    - pentru blog, am aflat cum sa fac ca sa nu instalez plugin..din pages se face asta, si customizat de mine
    - iar pentru categorii, la readme din tema, ii spun ce trebuie sa adauge in categories, si gata, are tema facuta ca in design.

gresesc cu ceva, e ok dc o fac asa?

Scorpio2k2 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    29th August 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    105
    Putere Rep
    25

Implicit

Ti-am mai spus si mai sus. Fa cumva sa nu trebuiasca adaugate categoriile alea. Eu unul nu as cumpara o tema de genul asta cred ca nimeni de pe acest forum nu ar cumpara asa ceva.

Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd August 2006
    Locaţie
    bucuresti
    Posturi
    168
    Putere Rep
    36

Implicit

pai nu vad alta solutie...
    daca tema contine categorii/subcategorii...e normal ca utilizatorul sa trebuiasca sa si le adauge, nu ?

Scorpio2k2 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    29th August 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    105
    Putere Rep
    25

Implicit

uita-te pe themeforest si daca tu gasesti o singura tema care ma obliga sa adaug categorii iti platesc dublu pretul ei.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Tema wordpress
    De Cartis Dragos în forumul WordPress
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 5th October 2012, 22:45
  2. Modificare temă Wordpress
    De AlexGheorghitan în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 20th September 2012, 18:41
  3. Tema Wordpress
    De stanccone în forumul WordPress
    Răspunsuri: 11