n-am zis cu rautate, de obicei cand vinzi un site il vanzi sa mai recuperezi niste bani din ce-ai bagat in el, toti n-o sa-i scoti decat daca te cumpara Google sau mai stiu eu cine![]()
n-am zis cu rautate, de obicei cand vinzi un site il vanzi sa mai recuperezi niste bani din ce-ai bagat in el, toti n-o sa-i scoti decat daca te cumpara Google sau mai stiu eu cine![]()
Buuun... atunci dupa tine AdSmarty cat face ?In afara de timpul meu investitia e zero : script gratuit, domeniu gratuit, gazduire gratuite
![]()
eu unul nu dau 2 bani pe directoaredeci e irelevant.
adsmarty merita profitul lunar X y luni
Nu m-am orientat pe profit pana acum dar astia http://dnscoop.com/?site=www.adsmarty.com zic ca merita vreo $10,650... si uite-asa i-am stricat topicul omului... nu stiu ce am ca vorbesc numai prostii, cred ca o sa-mi iau o vacanta![]()
Ultima modificare făcută de tataraseni; 13th July 2007 la 07:00.
Cand calculezi valoare unui site..unui business in general faci in felul urmator
profit anual * 10 sau mai romaneste valoarea unui business este data de profitabilitatea afacerii pe urmatorii 10 ani
acum in functie de negociere..perioada este intre 5 si 10 ani
deci daca tu castigi 70 usd valoarea siteului tau este de intre 70*12*5 - 70*12*10 USD
so intre 4200 - 8400 usd deci
~ 2856 - 5712
Fi serios, de unde ai scos calculele alea?
90 % din siteuri se vand cu o valoare egala cu profitul scos pe 6-12 luni (asta zic scotand din calcul proxyurile, sau alte prostii trendy care se vand cu profitul pe o luna , doua).
Siteurile care se vand pentru un profit de 12 -36 luni sunt extrem de established in nisa lor.
Siteuri care se vand pentru un profit de 5-10 ani , in caz ca exista vreunele, inseamna ca sunt foarte prost monetizate, si ca valoarea lor este data de continutul siteului si nu de castigul lunar.
Gandeste te la cat de schimbator este web-ul si apoi analizeaza daca cineva ar cumpara un site pentru care si-ar scoate investitia in 5-10 ani.
Nic, sunt absolut de acord cu tine. eu am dat un exemplu care se aplica f bine pe piata offline
pe online lucrurile nu sunt chiar asa de stabile si intervin multi factori care iti pot distruge planurile in timp record.. cum ar fi o penalizare de la gogudar daca siteul este stabil si foarte bine infipt pe piata se aplica formula mea
![]()
Eu unul nu mi-as vinde site-urile cu profitul pe un an. Si asta pentru ca in caz de schimbari de algoritm foarte probabil as sti cum sa reactionez. De acord insa ca pentru majoritatea site-urilor nu poti plati peste suma asta.
pai nu poti vinde un site de 3 luni sa zic pe profitul de pe 10 ani, decat doar daca e vro idee geniala, anyway, profitul pe un an mi se pare iarasi putin.
Putin offtopic - protejeaza cumva /admin! E adevarat ca nu merg toate accesate, dar oricum...
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)