Tom, ti-am trimis PM, n-am voie sa postez linkuri, pentru ca sunt in juniorat.
Publica-le tu, in cazul in care le consideri relevante.
Merci!
Dap, aici sunt:
Acum, ca sa intelegi.Postat în original de Ovidescu
1. Povestea lui Matt e veche, exista "geographic target" in WMT, TOCMAI ca sa-ti targetezi site-ul. Exista hosting Cloud, CDN, ... in 2013, deci ce vb noi de host local?
2. Cand dai sfaturi despre SEO, o "faci" pe fapte (teste) nu pe "texte". Imi dai un link cu comments pe blog? Pai ce facem noi aici? Citim posturi de reclama? Daca dai sfaturi, gandestete ca persoana respectiva poate pierde timp(pretios) si bani.
Ia o nisa mai competitiva. De ex, ma uitam acum la: "jocuri online". Ghici? Loc 2 si 3 sunt hosturi in US si NL.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Daca-mi arati unde se spune ca vreun oficial Google a declarat ca locatia geografica e desueta, pot reconsidera. Din tot ce-am vazut pana acum, nimeni, de la nicio companie SEO oriented, n-a afirmat contrariul. Raspunsurile de la Seomoz sunt din aprilie 2012 si nu cred ca sunt reclama. Mi-ai cerut link-uri, ti-am trimis.
Ca sa-ti raspund la exemplul cu jocurile: eu n-am afirmat niciun moment ca locatia geografica ar fi un factor hotarator. Este sigur ca daca ai un website hostuit in US, optimizat bine onsite si cu un profil backlinking bine lucrat, poti surclasa niste websites locale. Eu am spus doar ca locatia geografica este un factor de care se tine seama.
Daca tu preferi sa crezi doar niste teste la care ai luat in considerare doar hostingul, nu si ceilalti factori, n-am cum sa replic. Nu tin sa am dreptate si nu e cazul sa fii agresiv prin intrebarile alea retorice.
Am vrut doar sa-i arat omului care a pus intrebarea ca exista posibilitatea ca in anumite cazuri, la limita poti sa spui, locatia serverului sa conteze.
Sa aveti o noapte buna!
Eu am host de la Hostgator din 2010. Am tot avut site-uri care au ajuns pe pozitia 1 in Google.ro fara nicio problema, chiar si fara geotarget. Google e destul de inteligent cat sa detecteze limba si sa directioneze vizite din tara potrivita.
Ma ocup si cu testare manuala/automata.
PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.
Am si eu o rugaminte la tine. Nu mai "intra" in topicuri ca sa vorbim vorbe. Ai intrat in 3 topicuri, pe care le-ai scaldat. Ca sa ce?
Dai sfaturi gresite, si dupa o dai in victima:
Nu e nimeni agresiv, dar frazele de genul:
Sau:Postat în original de Ovidescu
urmata de:
Tocmai, vorbesti doar din auzite, te justifici cu ce zice unul sau altul pe un blog, mai precizezi si " Asculta-l si pe Matz Catz", ca sa inchei tot timpul cu: "nu am precizat niciodata", sau "eu n-am afirmat nici un moment".
Pai ce facem noi pe forum? Scriem la trecerea timpului? Sau dam sfaturi si facem "afirmatii" pe care trebuie sa le sustinem!
Am impresia ca te supra-evaluezi, si nu faci altceva decat sa "vorbesti vorbe pe baza unor vorbe".
Nu picep ce iti propui sa faci, dar cu siguranta iti recomand sa renunti la starea de "victima", si sa incerci sa oferi sfaturi argumentate. Nu mai spune prostii, ca sa le justifici dupa cu "surse autorizate". Seopedia nu este ziar, nu scriem stiri, si nici can-can.
Si acum, ca sa incheiem:
Nu, tu ai scris 3 posturi, ca sa afirmi si sa infirmi, numai aici, plus altele identice in alte topicuri.
Te rog sa oferi doar sfaturi bazate pe teste si experienta reala. SEO nu e subiect de film, si nu ne jucam Word of Warcraft aici.
Poti sa consideri raspunsul meu unul, jignitor, terifiant, inumat, grosolan, sau poti foarte bine pt 1 secunda sa te uiti peste ce scrii si sa incerci ca data viitoare sa raspunzi clar si argumentat.
OFF: verifica te rog, prin(din) surse credibile urmatorul exemplu: in top 10 rezultate pe cautarea "optimziare seo", cate site-uri sunt hostate in Romania?
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Am raspuns mult mai argumentat decat tine, tu nu mi-ai dat niciun argument inafara unui search pe google. Daca vrei, iti mai trimit un link PM, de la googlewebmastercentral, in care scrie clar ca se iau in considerare si ce spui tu, dar si ce spun eu, dupa care chiar ca nu mai discut pe tema asta, fiindca nu citesti cu atentie ce-ti scriu si intr-adevar raspunzi grosolan.
Daca tu consideri ca un search pe care-l dai pe google inseamna analiza, cred ca esti intr-o mare eroare. Ti-am explicat mai sus de ce niste websites pot ranka f. bine in RO, chiar daca sunt hostate in Bahamas.
Experienta in SEO nu inseamna numai empirism, ci si studiu. Iti garantez ca le am pe ambele.
Sunt interesat de subiect, deoarece am o problema tangentiala: site .ro, continut in limba romana, hosting in US.
Intrebarea mea ar fi: sunt cumva depunctat de Google pentru faptul ca am hostingul in US? Este clar ca la pozitia in SERPs sunt foarte multi factori de luat in calcul (sute?) si e greu de estimat/calculat impactul hostingului (if any)...
Ar fi 2 aspecte de discutat:
1. Daca Google considera cumva, intre 2 siteuri cu domenii .ro si continut in romana - toti ceilalti factori fiind egali (ipotetic vorbind) - ca cel gazduit in Romania ar avea un minim avantaj fata de cel gazduit in America (sau orice alta tara decat Romania) si l-ar pozitiona mai bine la cautari. Nu vad de ce ar face asta - poate insa considera ca un hosting in aceeasi tara cu TLD-ul domeniului si care utilizeaza limba oficiala din acea tara ii da un plus de relevanta?!? Personal, mi s-ar parea destul de putin obiectiv.
2. Viteza de incarcare a siteului: Google trambiteaza de mult timp ca si acesta este un factor pe care-l ia in considerare. Cum calculeaza acest "site speed" insa e o intreaga discutie...
a. Initial, am crezut ca googlebot-ul calculeaza la crawl-are acest metric si se pare ca asa stateau lucrurile, cel putin oficial, in trecut:
youtube.com/watch?v=nndi1mxl4vE (clip din mai 2009!)
Legat de aceasta varianta, problema mea era ca nu am gasit o informatie clara vizavi de locul de unde crawleaza googlebot-ul: majoritatea postarilor intalnite, dar mai vechi (de pana in 2011: seomoz, Google Groups etc.), sugereaza ca acesta o face in general din US.
Superficial vorbind, delay-ul la pachete din RO in US, pe o conexiune casnica da fibra optica, este putin peste 100-120 ms pe coasta de est a SUA, respectiv aproape 200 ms pe costa de vest, diferente notabile fata de un request national in cazul nostru (din Bucuresti pana in Timisoara, de exemplu, poti avea 10-20 ms cel mult, depinde si de peeringuri).
Este clar ca viteza de incarcare aparenta poate fi influentata de data center-ul de unde googlebot incarca pagina... insa mai conteaza asta in prezent?
b. Cautand mai mult pe net, am gasit acest articol, din 2012:
seomoz.org/ugc/13-questions-and-answers-about-google-site-speed-and-seo , unde se spune:
Se speculeaza ca aceasta monitorizare "reala" a timpului de incarcare a unei pagini / a unui site se bazeaza pe statisticile oferite de Google Toolbar cu optiunea de afisare a Pagerank-ului activata, precum si (eventual) pe utilizarea Google Chrome.Google uses real end-user monitoring (RUM) to check site speed
Ceva informatii aditionale in acest post (al unui CTO de la Akamai): guypo.com/technical/google-analytics-site-speed-vs-google-webmaster-tools-site-performance-explained/
Daca lucrurile stau asa (ca-n varianta b), atunci este clar ca la prima vedere nu pare benefic un hosting in US pentru un site care are utilizatori in majoritate covarsitoare din Romania... neluand in calcul comparatii de tarife si/sau calitate/seriozitate a furnizorilor de servicii de hosting, ci strict acest potential factor al vitezei de incarcare (pentru audienta targetata).
Revenind la topic, Silviu, initiatorul, e in situatia mea, dar invers: hosting in RO, dar targeteaza vizitatori din SUA.
E clar ca in ambele cazuri se poate, dar ... cu ce pret?
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)