6th February 2011, 01:08
1 out of 1 members found this post helpful.
Pentru 2, am vazut geo ip targeting pe diferite site-uri de obicei pe afiliare pe p0rn, deci se poate, cum..? cauta ceva de genul asta pe google : geo ip targeted ads
6th February 2011, 01:15
3 out of 3 members found this post helpful.
GeoLite, cauta pe google. Practic ai un fisier .dat de aprox 800 kilo in care ai clasele de ip-uri si un include de php in sursa site-ului. Prin codul php ai acces la tara vizitatorului in format de 2 litere, respectiv pt romania e "RO". Apoi inainte de adsense pui un <?php if ($tara<>"RO"): ?>COD ADSENSE<?php endif; ?> sau o varianta similara.
La cateva luni te duci pe maxmind si iei noua versiune de fisier dat, care e updatat cu noile ip-uri. Versiunea free are precizie de 99.5%, suficient pt ce ai tu nevoie.
Nu as inlocui reclamele cu o imagine, ci mai bine cu un spatiu gol, ca sa nu se creada ca vrei sa atragi atentia asupra zonei unde sunt reclamele. In rest nu cred ca sunt probleme cu TOS-ul, nu cred ca ii deranjeaza cu ceva ca nu afisezi reclamele pentru anumiti utilizatori. Asta e parerea mea, daca cineva stie altfel il rog sa spuna aici, ca sa nu gresim.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.
11th February 2011, 18:24
Ai 2 fisiere GeoIP.dat si geoip.inc. Ambele trebuie sa fie pe server in acelasi director cu pagina in care vrei filtrul.
In header bagi:
<head>
<?php
include("geoip.inc");
$gi = geoip_open("GeoIP.dat",GEOIP_STANDARD);
$ip=$_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$cc=geoip_country_code_by_addr($gi, $ip);
geoip_close($gi);
?>
Apoi unde vrei sa bagi reclama ai:
<?php if ($cc<>"RO"): ?>
CODUL ADSENSE (sau orice altceva nu vrei sa vada rromanashii)
<?php endif; ?>
Normal, modalitatea de decizie si afisare se poate face in multe alte feluri, ideea e ca $cc iti da codul tarii.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.
27th February 2011, 18:23
dacă nu te descurci cu PHP sau nu vrei să-ți "obosești" serverul, poți încerca și cu JavaScript.
avantajul aici e că poți arăta o reclamă celor din Arad și alta celor din Buzău ;-)
28th February 2011, 19:32
2 out of 2 members found this post helpful.
Salut.
Lumpy poti folosi un adserver DFP Small Business (gratuit)
Built-in targeting
Target ads based on a user's geography, bandwidth, browser, browser language, operating system, and domain. Set your ads to run only during specific hours or days.