21st October 2018, 08:58
1 out of 1 members found this post helpful.
Eu am aplicat in gluma pt astfel de fonduri acum vreo 2 luni si am fost sunat saptamana trecuta. Chiar sunt cautate persoanele din mediul online care vor sa isi deschida o firma. Faci si un fel de cursuri in care te invata cum sa inaintezi cu businesul chiar daca faci site-uri doar prin afiliat. Faza este ca esti obligat ca 60% din suma sa o investesti in aparate de ultima generatie(pc-uri, telefoane, fax, etc). Intr-un fel mi se cam pare aiurea sa ma obligi sa iau un pc exagerat de scump cand aceasi treaba o pot face la fel de bine si pe un pc de 1200 roni iar restul de bani sa-i investesti in salariile angajatilor sau in altceva. Daca vrei sa intrii in legatura cu o persoana care se ocupa cu astfel de fonduri iti pot lasa un nr de tel in privat, faza este ca am uitat cum se numeste, e trecuta in tel ca fonduri ue.
21st October 2018, 13:26
1 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
LuKian
Multumesc de raspuns ,
Stii cumva si ce sume se pot da pentru proiecte online ... ?
Nu prea se dau pentru asta, sau cel putin eu n-am observat. Sunt doar pentru echipamente, si motivul principal este (cred) acela sa poata recupera ceva bani in caz ca proiectul nu e implementat corect si isi cer banii inapoi, iar impricinatul nu e solvabil.
Online, inteleg ca vrei bani pentru partea de cod /design sau pentru marketing. Astea nu sunt platite din astfel de fonduri, sau, repet, n-am vazut eu pe nicaieri.
Daca aplicatia este puternic inovativa si disruptiva (foarte putine sunt), cauta programul Horizon 2020 si vezi daca te califici. Din cate stiu, finantarea vine direct de la UE in acest caz. (nu am studiat chiar in amanunt)
Pe ansamblu, daca e neaparata nevoie de bani, mi se pare mai logic sa apelezi la un investitor. Sau alta forma de finantare, mai sunt diverse organizatii care finanteaza lucruri, in special pe fintech si proiecte serioase.
Edit: Pe FB mai sunt grupuri in care se mai posteaza periodic informatii despre finantari startups. Eventual inscrie-te la https://www.facebook.com/groups/romanianstartups/ si treci prin istoric. Or mai fi si altele.