As vrea sa rapesc cateva momente din timpul Dumneavoastra pentru a va prezenta un subiect care ma preocupa de foarte mult timp ( cel putin 2 ani ).
Inainte sa trec la subiect voi face o mica prezentare .
Probabil ati aflat ca sunt apicultor insa cea ce nu stiti e ca de foarte mult timp incerc sa constientizez populatia si apicultorii de rolul foarte important care il joaca aceasta fiinta incredibila numita albina.
Din pacate in romania nu exista nici o organizatie non profit care sa se axeze exclusiv pe protejarea insectelor polenizatoare si a albinelor in special, nu exista sanctuare, zone lipsite de tratamente chimice special destinate albinelor si a celorlalte insecte polenizatoare ca in alte tari .
Exista zeci de organizatii de protectie a cainilor, exista zeci de organizatii de protectie a animalelor insa nici una nu se preocupa cu protejarea celor mai importante fiinte de pe pamant, insectele polenizatoare .
Poate unii nu vor crede ce voi spune insa nici o organizatie apicola din tara nu protejeaza interesele albinelor ci ( teoretic ) doar pe ale apicultorilor insa de cele mai multe ori acestea nu coincid.
In strainatate exista astfel de initiative si organizatii, din pacate acestea s-au infiintat cam tarziu cand raul era deja facut.
Ca urmare a agriculturii intensive din acele state vestice ( SUA in special ), organismelor modificate genetic, pesticidelor si a dezvoltari apiculturii comerciale albina a avut foarte mult de suferit fiind chiar pe cale de disparitie in urmatorii 15-20 de ani. ( mai mult de 70% din hrana noastra depinde de polenlizarea insectelor )
Disparitia acestor insecte e cauzata de o teribila maladie numita CCD .
Din fericire Romania inca mai are o sansa sa evite aparitia acestei teribile maladii pe teritoriul sau fiindca apicultura comerciala sa dezvoltat mai greu la noi, sau aplicat mai putine pesticide si nu exista o traditie a cultivari organismelor modificate genetic.
Din pacate resursele necesare de promovarii si strangerii de fonduri pentru astfel de initiative lipsesc cu desavarsire.
Mari apicultori ce conduc mari ferme apicole si practica o apicultura comerciala bazata pe substante toxice, inlocuitori de miere sintetici, si practici de exploatare intensiva ale albinelor nu vor finanta niciodata initiative care sa le limiteze profiturile, chiar vor lupta impotriva unor astfel de lucruri. ( acelasi lucru e valabil si pentru fermierii )
De celalta parte apicultorii " de ocazie " traiesc de pe o zi pe alta asa ca nu isi permit sa faca donatii sau sa sustina astfel de proiecte si initiative.
Eu subsemnatul de aproape un an am infiintat o comunitate apicola online din fonduri proprii prin care incerc cumva sa promovez o apicultura curata cu cat mai putine chimicale.
Din fericire am obtinut gazduire gratuita ( o sponsorizare in gazduire pentru initiative educationale ) din partea unei firme de gazduire din Constanta.
As vrea totusi sa fac mai multe pe aceasta tema in mediul online si nu numai insa imi lipsesc resursele financiare, si persoanele cu aceleasi preocupari.
Am numit acest subiect " Resurse online promovare sau strangere fonduri initiative/organizatii non profit eco " fiindca lucrurile prezentate aici se pot aplica si in alte proiecte ecologiste.
Voi incepe eu prin a prezenta o functie pe youtube ( google ) numita " YouTube Nonprofit Program " .
( Din pacate nu e disponibila in romania ci doar in Australia, Canada, Denmark, France, Germany, Ireland, United Kingdom, United States, India, Italy, )
Ce alte resurse online de promovare sau strangere fonduri pentru initiative/organizatii non profit eco cunoasteti ?

Răspunde cu citat