Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 39

Subiect: Cum pot creste PA si DA in timp scurt?

Ovidescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    31

Implicit

Imi aleg cuvintele cheie si studiez site-urile care se gasesc in primele 25-30 pozitii.

Evit in primul rand site-urile cu link-uri sitewide, cu multe advertoriale si dezordonate. Controlez aleatoriu calitatea articolelor si originalitatea lor. Controlez provenienta link-urilor cu un bun backlink checker (nu MOZ) si controlez evolutia in timp a site-ului ajutandu-ma cu servicii precum SEMrush.

Daca a avut o crestere constanta in timp si au un bun profil de link-uri (nu semnaturi pe forumuri/bloguri, nu sute de link-uri de pe acelasi site, nu directory sau orice altceva ce ar putea sa duca la o penalizare) ii contactez si incerc sa obtin un link din acel articol/pagina deja pozitionata. Prefer sa cumpar de la un site fara link-uri si bine pozitionat decat de la un site cu multe link-uri dar piedut in SERP. Daca este bine pozitionata o pagina sigur Google a vazut ceva bun si calitate.
    Din experienta ta, cam care este procentajul website-urilor care se incadreaza in criteriile de calitate de mai sus, dar au DA<10?

Prieteneste vorbind, absolut fara vreun fel de malitiozitate: de ce nu vreti sa vedeti voi, cei "anti-Moz pana la capat", ca eu nu afirm ca ar fi o unealta perfecta? Insa de aici pana la a o considera tampenia secolului in materie de internet, e cale lunga, dupa parerea mea.

Chiar credeti ca cei care lucreaza la algoritmul asta sunt prostii satului, habar n-au de criteriile (mai mult sau mai putin cunoscute) care urca un website in rank Google? Credeti ca le stim doar noi, cei care cautam profil de linkuri de calitate si content relevant? Sau e o conspiratie prin care ei incearca sa ne induca in eroare, ca sa rankeze ei pe toate keywords?
    Evident ca algoritmul Moz da si "gherle". Insa si algoritmul Google da gherle mari, in destule cazuri, asta neinsemnand ca e o imbecilitate.
    Parerea mea e ca trebuie sa utilizez fiecare "tool" pentru cazurile in care se preteaza la ce ma intereseaza. Nu folosesc un pickamer daca vreau sa dau o gaura in perete, iau o bormasina. La fel utilizez Moz, pentru cazurile in care vreau o evaluare rapida, "shallow", dupa care iau la puricat manual ce ramane (daca ramane ceva).

Evident ca niciodata o analiza automata, algoritmica, nu va avea calitatea uneia manuale, dar timpul este un factor pretios, uneori.

Sa aveti zi buna!
    Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    53
    Posturi
    186
    Putere Rep
    28

Implicit

@content_writer
    Salut, prin adevaratele agentii inteleg acele agentii care se ocupa de branduri puternice si cunoscute, care au bani de investit si care, pentru a promova imaginea lor, nu isi fac de lucru cu oricine.

Sa fie clar, totul depinde de obiectivul tau. Daca vrei doar sa cresti DA/PA ca sa scoti niste bani rapid vanzand advertoriale cu 5-10¤ deja ai reteta: daca nu ai deja, cumpara un domeniu .ro/.com/.net/etc. nu alege extensiile noi (.gratis, .online, etc. pentru ca MOZ nu le poate analiza si raman mereu pe DA/PA 1), ia la rand toate blogurile/siteurile fara https si adauga un comentariu cu link spre siteul tau, adauga pe diferite forumuri (fara https) si pe acest forum (daca si cand iti va fi permis) adresa URL in semnatura, mai poti sa contactezi diferiti proprietari de bloguri si faceti schimb de link in blogroll si in scurt timp o sa vezi un DA/PA mare.

Internetul este cea mai democratica modalitate de a te afirma. Daca ai ceva util si de calitate sa oferi atunci poti sa te faci cunoscut si sa faci bani. Nimeni nu s-a nascut invatat, pentru toti inceputul a fost greu, majoritatea dintre cei care se ocupa de web au facut numeroase greseli, dar cine a avut puterea sa invete di greselile sale si s-a bazat pe calitate, in timp, a fost premiat.

In rest deja ti-a raspuns Catalin Cerga, adaug doar ca un domeniu si un hosting gasesti si la mai putin de 25¤/an, suma care nu mi se pare excesiva (poti sa-i castigi rapid scriind cateva articole pentru cineva). De exemplu pe namecheap gasesti hosting pentru 3 site-uri cu 8¤ in primul an.

@Ovidescu
    Salut, la prima intrebare nu pot sa-ti raspund pentru ca, dupa cum am spus deja, nu folosesc algoritmul MOZ pentru ca nu imi este util deloc.

Nu cred ca cei de la MOZ sunt prostii satului, bineinteles ca algoritmul lor se bazaza pe unele teste facute de ei, dar vazand viteza cu care Google schimba algoritmii sai ma indoiesc ca cei de la MOZ au resursele necesare sa faca teste ori de cate ori Google schimba ceva. Prin urmare, dupa parerea mea, degeaba imi arata acel DA/PA care se bazeaza pe teste facute cine stie cand.

Nu vor sa induca pe nimeni in eroare ca sa ocupe ei primele pozitii pe Google, vor doar sa-si vanda produsul.

Personal am inteles ca nu afirmi ca este intrumentul perfect, repet, mi s-a parut doar ca dai prea multa importanta algoritmului folosindu-l ca prim filtru la evaluarea site-urilor. Punct. Daca te-ai simtit atins de opinia mea, imi pare rau, nu era asta intentia mea.

Intentia mea era doar sa explic unei persoane, care este la inceput in acest domeniu, ca daca realizeaza un blog/site de calitate va ocupa primele pozitii in SERP, deci va avea vizite si implicit castiguri (chiar si din advertoriale) si fara sa aibe un DA/PA mare.

Iti urez doar succes in continuare.

Ovidescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    31
    Data înscrierii
    28th April 2013
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    297
    Putere Rep
    31

Implicit

Ar fi totusi relevant de stiut daca exista websites autoritare cu metrici Moz insignifianti.

vazand viteza cu care Google schimba algoritmii sai ma indoiesc ca cei de la MOZ au resursele necesare sa faca teste ori de cate ori Google schimba ceva. Prin urmare, dupa parerea mea, degeaba imi arata acel DA/PA care se bazeaza pe teste facute cine stie cand.
    Eu nu cred ca Google schimba algoritmii fundamental, atat de des precum se inflameaza lumea SEO. Ca mai perfectioneaza unele triggers antispam sau detectoare de content shallow, ca mai introduc un plus de 0,1% pentru https etc, asta da, dar schimbari fundamentale in algoritm, nu prea am vazut. Moz are o pagina in care sunt trecute presupusele schimbari (confirmate de Google sau nu) in algoritm. https://moz.com/google-algorithm-change

Personal am inteles ca nu afirmi ca este intrumentul perfect, repet, mi s-a parut doar ca dai prea multa importanta algoritmului folosindu-l ca prim filtru la evaluarea site-urilor. Punct. Daca te-ai simtit atins de opinia mea, imi pare rau, nu era asta intentia mea.
    Nici pe departe, eu zic ca am avut o discutie rezonabila, la obiect, nu bazata pe "suparari". Daca aveam actiuni la Moz, poate as fi avut motive de suparare, asa... chiar deloc.

Intentia mea era doar sa explic unei persoane, care este la inceput in acest domeniu, ca daca realizeaza un blog/site de calitate va ocupa primele pozitii in SERP, deci va avea vizite si implicit castiguri (chiar si din advertoriale) si fara sa aibe un DA/PA mare.
    Si eu am inteles ce-ai spus, dar am vrut sa subliniez ca mi-e greu sa cred ca un website devine autoritar pe o nisa, fara backlinks. Iar backlinks sunt (si) la baza algoritmului Moz (pe testate). Daca n-ar fi prioritare si pentru Google, lumea nu ar mai cumpara articole SEO si linkuri (nici de calitate, nici proaste).

Sa fim toti sanatosi!
    Totul despre IT&C, pe Solutii PC. Stiri si tutoriale, reviews si recomandari de cumparare.

lecktronix este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    4th July 2011
    Locaţie
    Italia, România
    Vârstă
    53
    Posturi
    186
    Putere Rep
    28

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

@Ovidescu
    Salut, si pentru mine a fost o confruntare constructiva.

@BeSeo
    Salut, iti raspund aici la mesajul tau privat:

Asa procedati dvs? Si mai doriti sa si vindeti ?
    Este blackhat, o sa avem grija pe viitor ca noi si celalalte agentii sa nu lucreze vreodata cu persoane ca si dvs.

Sa fie clar, totul depinde de obiectivul tau. Daca vrei doar sa cresti DA/PA ca sa scoti niste bani rapid vanzand advertoriale cu 5-10¤ deja ai reteta: daca nu ai deja, cumpara un domeniu .ro/.com/.net/etc. nu alege extensiile noi (.gratis, .online, etc. pentru ca MOZ nu le poate analiza si raman mereu pe DA/PA 1), ia la rand toate blogurile/siteurile fara https si adauga un comentariu cu link spre siteul tau, adauga pe diferite forumuri (fara https) si pe acest forum (daca si cand iti va fi permis) adresa URL in semnatura, mai poti sa contactezi diferiti proprietari de bloguri si faceti schimb de link in blogroll si in scurt timp o sa vezi un DA/PA mare.
    Daca doar asta ai inteles din tot ce am spus in acest topic, am multe indoieli ca reprezinti vreo agentie sau ca ai vreo putere asupra altor agentii. Chiar nu-ti dai seama ca esti ridicol cu acest mesaj?

content_writer este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    19th October 2017
    Posturi
    40
    Putere Rep
    17

Implicit

Nu vorbeam de mine acum, ci la modul general. Eu nu sunt convinsa ca scriu bine, daca ar fi asa as primi dovezi concrete.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de content_writer Vezi Post
    Nu vorbeam de mine acum, ci la modul general. Eu nu sunt convinsa ca scriu bine, daca ar fi asa as primi dovezi concrete.
    Acum vad ca ai domeniu .online. Open site explorer nu vede tld noi, te chinui degeaba sa cresti DA si PA, pur si simplu nu le analizeaza.

We don't currently support custom Top Level Domains (TLD) such as .photography - this would explain why there's no data for this site in our Index.

Sadly I don't know of a good workaround for this - it's a technical limitation of the tool. I know we plan to expand the list of TLDs we support, but I'm not sure what kind of timeframe we can expect before new TLDs will be supported. You can find the current list of TLDs that we do support here: https://publicsuffix.org/list/effective_tld_names.dat"
    Retired

Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    19th October 2017
    Posturi
    40
    Putere Rep
    17

Implicit

peste 1 an, cand vechmea domeniului va ajunde la 1 an, probabil se vor adapta si algoritmii Moz.

Catalin C. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    5th April 2013
    Locaţie
    retired
    Posturi
    1.035
    Putere Rep
    45

Implicit

Citat Postat în original de content_writer Vezi Post
    peste 1 an, cand vechmea domeniului va ajunde la 1 an, probabil se vor adapta si algoritmii Moz.
    Probabil, in cel mai rau caz o iei de la capat.

Multa bafta
    Retired

Reputatie:
    17
    Data înscrierii
    19th October 2017
    Posturi
    40
    Putere Rep
    17

Implicit

si cam care ar fi cel mai rau caz?

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@ content_writer (by the way, ar fi elegant sa iti schimbi username-ul, sa simtim si noi ca ne adresam unei persoane) iti recomand sa nu te mai stresezi cu DA, PA. Scrie bine, construieste o comunitate puternica in jurul blogului si iti garantez ca vei vinde advertoriale pe bani frumosi. Nu azi, nu maine, poate peste 1 an, dar vei vinde. Singurul lucru de care sa tii cont este sa nu iti faci un scop din a umple blogul de articole platite. 1 articol platit la 10 articole "normale" e ok.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

Pagina 3 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Realizam oricefel de site intr-un timp foarte scurt..
    De d_alinus2004 în forumul Servicii web / Jobs
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 23rd September 2009, 16:49
  2. Care a fost cel mai scurt timp de indexare?
    De soldatu în forumul Google
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 9th August 2007, 16:58
  3. Cum fac PR1 in cel mai scurt timp ?
    De Silver în forumul Google
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 19th July 2007, 13:36
  4. Nu mai creste PR?
    De Cristy în forumul Google
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 17th August 2005, 22:04
  5. Forumul creste